Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Η παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Ηλιάδου - Τάχου «Αγάπη ή Τζιχάντ» (video)

Το νέο βιβλίο της Σοφίας Ηλιάδου - Τάχου, καθηγήτριας Ιστορίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τον τίτλο «Αγάπη ή Τζιχάντ», παρουσιάστηκε χθες στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Φαίδων».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τον Δήμο Φλώρινας, τις εκδόσεις «Επίκεντρο» και το βιβλιοπωλείο «η Γωνιά», ενώ συνδιοργανωτές ήταν οι Ένωση Γυναικών Ελλάδος (Ε.Γ.Ε. – παράρτημα Φλώρινας), Ωδείο Φλώρινας, Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας, Σύλλογος Μοναστηριωτών Φλώρινας, Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας, ΕΛΜΕ Φλώρινας, Σύλλογος Θεσσαλών και Φίλων Φλώρινας, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Φλώρινας και Σύλλογος Φοιτητών Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι των διοργανωτών, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν οι εκπαιδευτικοί: Πηνελόπη Βασιλειάδου, φιλόλογος, Ειρήνη Κουρεμένου, φιλόλογος, Αλέξης Κουρεμπανάς, μαθηματικός και Ηρακλής Πολατίδης, φιλόλογος.
Για το βιβλίο μίλησε η Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, σχολική σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας.

Ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση έδωσε ο Αντώνης Σελεμίδης στο πιάνο. Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε ο Κωνσταντίνος Μπίσαλας, θεολόγος – σκηνοθέτης, ενώ την επιμέλεια video και ήχου ο Πάνος Κεφαλάς. Την εκδήλωση συντόνισε η Ρένα Κουρεμένου.

Ολοκληρώνοντας τη βραδιά, η συγγραφέας ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην επιτυχή διοργάνωση της και παράλληλα αναφέρθηκε στην επιλογή του τίτλου του βιβλίου και σε άγνωστες πτυχές της συγγραφής του.



11 σχόλια:

  1. Πολυς ντορος για το τιποτα,θα μου πεις ειναι το πρτο η το τελευταιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσοχή εμφανίστηκε κομπλεξικος, δυστυχώς κόμπλεξ κατωτερότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να εκφράσω τα συχραρητήριά μου σε όλες τους συντελεστές της χθεσινής εκδήλωσης. Ιδιαίτερα, όμως, ξεχώρισε με τη δραματουργική παρουσία της η κ. Βασιλειάδου Πηνελόπη και η κ. Μούσιου Όλγα. Η τελευταία χωρίς να καταφύγει σε δυσνόητες φιλολογικές αναλύσεις, ακατάληπτες για το μέσο ακροατή, έδωσε μια εμπεριστατωμένη εικόνα της λογοτεχνικής αξίας του βιβλίου.
    Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ ειδικά την κυρία Τάχου, η οποία μετά τη σπουδαία ερευνητική της και διδακτική της καριέρα, καταθέτει και στο χώρο της λογοτεχνίας δείγματα του ταλέντου της. Σίγουρα, πρόκειται για μια γυναίκα πολυτάλαντη. Όσοι επιθυμούν να καταγράψουν την επιστημοσύνη τους ή τη λογοτεχνικότητά τους, αντί να μειώνουν την κάθε προσπάθεια, ας ξεδιπλώσουν τη δική τους πρόταση.

    Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους όσοι συμμετείχαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολοι όσοι έχουν πρόβλημα με τις εκδηλώσεις, τις ημερίδες και τις ομιλίες και κάθονται στον καναπέ, βλέπουν δορυφορική τηλεόραση και κάνουν ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΙΚΗ, ας πάνε να ζήσουν σ' ένα μοναστήρι και να μας αφήσουν ήσυχους να κάνουμε τη δουλειά μας. Φυσικά, δεν θα πρέπει να διαμαρτυρηθούν αν ανατρέξουν αργότερα στην ιστορία τους και διαπιστώσουν ότι δεν θα αφήσουν καμία κληρονομιά ούτε στα παιδιά τους ούτε στον τόπο τους. Η μιζέρια και το κόμπλεξ της Φλώρινας είναι μοναδικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ αν δαγκάσεις την γλώσσα σου θα δηλητηριασθείς. Η μιζέρια και το κόμπλεξ είναι δικά σου χαρακτηριστικά γνωρίσματα που σε οδηγούν στην αλαζονεία. Στην δικιά μας Φλώρινα των γραμμάτων και των τεχνών δεν έχεις καμμιά θέση.

      Διαγραφή
    2. Μπα! Οι διορισμένοι καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα ανήκουν κι αυτοί στη Φλώρινα των γραμμάτων και των τεχνών; Ακόμα κι αυτοί που κάθονται στον καναπέ τους και βλέπουν δορυφορική τηλεόραση και κάνουν μόνο κριτική και δεν αναλαμβάνουν ποτέ καμία πρωτοβουλία για τον τόπο τους; Όλοι αυτοί είναι διαννοούμενοι κι εσύ είσαι ο δικηγόρος τους;

      Διαγραφή
  5. Σιγά τον Chomsky ρε παιδιά. Για την Τάχου μιλάμε. Από που και ως που έχει γίνει συνώνυμο και εκπρόσωπος των γραμμάτων και τεχνών της πόλης μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10 αναφορές σε όλες τις ιστοσελίδες εφημερίδες για ένα βιβλίο μία παρουσίαση ένα συγγραφικό πόνημα δεν εμπεριέχει το νόημα της απλής παρουσίασης αλλα της ΦΙΕΣΤΑΣ . Επιτέλους υπάρχει και ένα Μέτρο όπως λέγαν οι αρχαίοι ημών ΕΛΛΗΝΕΣ πρόγονοι κι αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση ξεπεράστηκε με τις συνεχείς ανακοινώσεις. Η κάθε κυρία Τάχου θα πρέπει να γνωρίζει ότι το επαναλαμβάνειν εστι κουραστικό . Οι εσωτερικές αναζητήσεις και Μεγάλες προσδοκίες η εμπλοκή σε γυναικεία κυρίως κομματικά πόστα το ευμετάβλητο των πολιτικών της πεποιθήσεων η συνεχής προβολή αυτοπροβολή παρουσίαση πέραν από την ανασφάλεια έλλειψη αυτογνωσίας του μέτρου δηλ πότε αρχίζει κάτι και πότε ΠΡΕΠΕΙ να τελειώνει συμβάλει στην κόπωση αλλα και στην μείωση της αξίας του κάθε έργου . Μπορεί να διαφωνεί κάποιος μπορεί να συμφωνεί ( προσωπικά οι διεργασίες αναζήτησης πηγών από Τουρκικές η άλλες περίεργες πηγές , αναφέρθηκε κάποιος για ΜΑΣΩΝΙΑ...μου προκαλούν δυσανεξία στην ανάγνωση και στην παρακολούθηση παρομοίων πολιτιστικών δράσεων που ξεπερνούν τα όρια του πολιτισμού ή των γραμμάτων σε "κάτι άλλο" ) Τελικά κάποιοι και κάποιες με πρόσχημα τον Πολιτισμό στην Φλώρινα έχουν αναχθεί σε αυτόκλητους πενυματικοπολιτιστικούς κίνσορες (νέα αθόρυβη νεοπολιτιστικού τύπου ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ) .Αυτό ναι με ενοχλεί και όχι απαραίτητα η παρουσίαση ενός βιβλίου κάποιας καθηγήτριας που διακαώς θέλει να αναγορευθεί από καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης σε καθηγήτρια της ανωτατης εκπαίδευσης στην Φλώρινα. ΄Με όλο το σεβασμό σε κάθε άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε σε στγχαίρω που διαβάζεις Chomsky και αποδεικνύεις ότι δίκαια η Φλώρινα είναι η πόλη των Γραμμάτων και των Τεχνών. Τέτοια μυαλά δεν πρέπει να χαραμίζονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια εκδήλωση με φανατικούς υποστηρικτές και μερικούς ακραίους κατήγορους, σημαίνει πως έχει ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα. Αυτό και μόνο είναι θετικό. Μια και μιλάμε για τους αρχαίους ημων προγόνους, ας θυμηθούμε τα λόγια του Αριστοτέλη΄΄ Να δημιουργείς και δημιουργώντας να δημιουργείσαι, ώσπου να μην είσαι τίποτα άλλο από τη δημιουργία σου΄΄ Βλέπετε ο μεγάλος φιλόσοφος προτιμούσε να δημιουργεί από το να σχολιάζει για να σχολιάζει. Η άκρως αρνητική κριτική είναι δείγμα μη ευθυκρισίας και υποκρυπτόμενου φθόνου. Η κριτική είναι δημιουργική από τη στιγμή που δεν ισοπεδώνει την προσπάθεια.
      Τρεις κατηγορίες ανθρώπων διακρίνουμε απο την αυγή του πολιτισμού΄΄ Οι σπουδαίοι μιλούν για ιδέες. Οι μεσαίοι για γεγονότα και οι μικροί για τους άλλους΄΄. Ίσως προσθέσουμε και μια τέταρτη, τη χειρότερη : αυτή που μιλά για τη δημιουργία των άλλων!
      Η Φλώρινά μας, των γραμμάτων και τεχνών, ρισκάρει, εκτίθεται, δημιουργεί, τι περισσότερο ελπιδοφόρο από αυτό;Επίσης η Φλώρινα πράγματι διαβάζει Τσόμσκι γι αυτό και αποδέχεται την όποια μηδενιστική κριτική. Όπως είπε και ο Αμερικανός γλωσσολόγος΄΄Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία έκφρασης των ανθρώπων που- δεν θα πω απεχθανόμαστε όπως ο Νoam- αλλά που διαφωνούμε, τότε δεν πιστεύουμε καθόλου σε αυτήν΄΄. Καλοδεχούμενη αυτού του είδους η κριτική και οι εκπρόσωποί της. Κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει την προσπάθεια των συμμετεχόντων και της συγγραφέως. Ήταν όλοι τους ενθουσιώδεις και ενθουσιασμένος σημαίνει αυτός που έχει τον Θεό μέσα του!
      Ακόμα όμως και αν μηδενίσουμε τα πάντα και τους πάντες, ένα δεν ακυρώνεται και δεν αμφισβητείται. Δεν ήταν φιέστα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 250 άτομα- ανάμεσά τους και μικρά παιδιά- χωρίς κανείς να φύγει νωρίτερα, να διαμαρτυρηθεί ψιθυρίζοντας στον διπλανό του ή να στρέψει αλλού την προσοχή του. Όπως ξέρετε η φιέστα εμπεριέχει την θυμηδία και την θορυβώδη διάθεση όχι την μέθεξη του κοινού και την εστίαση της προσοχής στα δρώμενα! Αυτά λοιπόν για τη Φλώρινα , τους αρχαίους ημών προγόνους και τον Τσόμσκι.

      Διαγραφή
    2. Απ όσα μπορώ να γνωρίζω η κα Τάχου έχει ήδη εκλεγεί και αναγορευθεί Πρωτοβάθμια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου και συ φαίνεται ότι δεν το πήρες είδηση....

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.