Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Συνδυασμός «Ελπίδα»: Μας επιβεβαιώνει... διαψεύδοντας μας ο κ. Περιφερειάρχης!

Να ξεκινήσουμε θετικά συγχαίροντας τον κ. Περιφερειάρχη και τους αντ΄ αυτού, που επιτέλους κατάλαβαν πως έλιωσε η καραμέλα του "δεν απαντάμε σε ψέματα" και μπήκαν στον κόπο να προσπαθήσουν να αντικρούσουν όσα τους καταλογίζαμε στην τελευταία ανακοίνωση μας.

Θα συνεχίσουμε, όμως, υποχρεωτικά με τα αρνητικά επισημαίνοντας πως ατυχώς γι΄ αυτούς και δυστυχώς για την Περιφέρεια μας με τα στοιχεία που παραθέτουν αντί να μας διαψεύσουν μας επιβεβαιώνουν πλήρως!!!

Εδώ ισχύει το "δεν ήξεραν, ρώτησαν, και πάλι δεν έμαθαν"! Ας διαβάσουν, λοιπόν, προσεκτικά την ανακοίνωση μας και την απάντηση τους και ίσως καταλάβουν το μέγεθος της ζημιάς που ήδη προκάλεσαν στον τόπο μας.

Και μια και αρχίσαμε με θετικά, ας κλείσουμε με θετικά. Είναι σημαντικό το ότι ο κ. Καρυπίδης απάντησε για πρώτη φορά σε κάτι. Πρέπει να συνηθίσει να δίνει απαντήσεις γιατί τα ερωτήματα μόλις τώρα άρχισαν και υπάρχουν πολλά ακόμα για να τεθούν.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου
Περιφερειακή Σύμβουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Υ.Γ. τρεις απαραίτητες επισημάνσεις.
1. Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Περιφερειάρχη το Σεπτέμβριο του 2015 το Π.Ε.Π. Δυτ. Μακεδονίας μειώθηκε από τα 495,3 εκ. στα 421 εκ. ευρώ! Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την εδώ και αιώνες θεμελιωμένη επιστήμη των μαθηματικών, πως χάθηκαν ήδη 74,3 εκ. ευρώ! Εκτός και αν ο κ. Καρυπίδης έχει έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες ότι επήλθε ριζική αναθεώρηση των μαθηματικών και το 421 είναι πλέον μεγαλύτερο του 495,3!
2. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρουσίασε ότι η απορρόφηση είναι στο 106%. Τώρα μέσω της απάντησης του λέει ότι είναι εκτιμώμενη απορρόφηση που ίσως γίνει μέσα στο 2016 110%! Αλήθεια; Πώς; Με την ίδια, νέα, μαθηματική μέθοδο; Αν δεν το γνωρίζει τον πληροφορούμε ότι το ΕΣΠΑ έκλεισε το Δεκέμβριο του 2015 χωρίς να πάρει παράταση και τα χρήματα που αφορούν εργολαβίες που δεν έκλεισαν θα πληρωθούν από το νέο ΕΣΠΑ, (έργα phasing ή αλλιώς έργα γέφυρες από το ΕΣΠΑ 2007-2014 στο ΕΣΠΑ 2014-2020).
3. Η επίσημη ιστοσελίδα της Διαχειριστικής Αρχής διαψεύδει τον κο Καρυπίδη καθώς, πολύ σωστά αναφέρει, πληρωμές 259.300.733,24, δηλαδή αυτές που έγιναν έως τις 31.12.2015 και όχι αυτές που αναφέρει ο κος Καρυπίδης στην απάντησή του, που πλέον θα αποτελούν πληρωμές του νέου ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.