Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Πωλητήριο στο εργοστάσιο γάλακτος της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο

Αγοραστή για το εργοστάσιό της στο Αμύνταιο της Φλώρινας αναζητεί η ΦΑΓΕ, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να αποσυρθεί από την κατηγορία του γάλακτος.

Η σχετική απόφαση έχει ληφθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο και η εταιρεία έχει ήδη ζητήσει από εξωτερικό σύμβουλο την αποτίμηση του εργοστασίου που εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2005 και θεωρήθηκε τότε ένα από τα πλέον σύγχρονα στην Ελλάδα -και όχι μόνο.

Το εργοστάσιο, αν και αρχικά κατασκευάστηκε για την παραγωγή κυρίως φρέσκου γάλακτος τελικά έφτασε να παράγει γάλα υψηλής παστερίωσης και μακράς διαρκείας, καθώς η ΦΑΓΕ, ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κατηγορία του «φρέσκου». Έτσι έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με διάφορες εταιρείες για να πωλήσει το σύνολο των ακινήτων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού που σχετίζονται με την εγκατάσταση του Αμυνταίου.

Η εταιρεία, πάντως, συνεχίζει να έχει επιτυχημένη πορεία στο εξωτερικό την οποία χρωστά στο γιαούρτι, προϊόν που κερδίζει συνεχώς μερίδια αγοράς.
Η εταιρεία σκοπεύει να επικεντρωθεί στο γιαούρτι πρωτίστως και στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της διεθνούς αγοράς, αλλά και στα τυροκομικά.

Πηγή: businessnews.gr

7 σχόλια:

  1. Άλλη μια εταιρία που "την κάνει" για εξωτερικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λένε ότι θα το αγοράσουν Ισραηλινοί.
    Μπ. Κυπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο πιθανό μου φαίνεται να το αγοράσουν πρόσφυγες επενδυτές!

      Διαγραφή
  3. Λάθος. ¨οχι οι Ισραηλινοί, Σύριοι επενδυτές θα το πάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω ακούσει ότι θα έρθουν Αφγανοί επενδυτές, Οι Πακιστανοί απέσυραν το ενδιαφέρον τους.

      Διαγραφή
  4. Εγώ εχο μάθει ότι θα το κάνουν ΧότΣπότ Επενδυτών μεταναστειών ...Αληθεύει ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.