Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Επαφές του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ στην Αθήνα

Συναδέλφισες/φοι,
Το Προεδρείο του Σωματείου μας βρέθηκε στην Αθήνα από 15 έως 18 Μαρτίου και είχε τις παρακάτω επαφές και συναντήσεις:

α. Πραγματοποιήθηκε η τελευταία σύσκεψη μεταξύ των ιδρυτικών Σωματείων της νεοσύστατης Ομοσπονδίας ΓΕΝ.ΟΣ/ΔΕΗ/Γενική Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ.
Στην ανωτέρω συνάντηση εγκρίθηκε ομόφωνα το καταστατικό της Ομοσπονδίας και δόθηκαν τα ονόματα της 11μελούς προσωρινής Διοίκησης. Στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί η τελική συνάντηση στην Πτολεμαΐδα όπου θα δοθεί στη δημοσιότητα η Ιδρυτική Διακήρυξη και το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο.

β. Σε θέματα ειδικότερου ενδιαφέροντος:
- Για τους συνταξιούχους μετά την 1-9-2013 που περιμένουν την καταβολή του Εφάπαξ Βοηθήματος δεν υπάρχει ακόμα καμιά θετική εξέλιξη λόγω της μη αλλαγής του μαθηματικού τύπου.
- Οι Επικουρικές προσωρινές συντάξεις και η έκδοση αυτών σε οριστικές αποφάσεις βρίσκεται στον Μάιο του 2011. Η έκδοση των οριστικών αποφάσεων έχει προχωρήσει και εκδίδονται για όσους έχουν αποχωρήσει μέχρι και τον μήνα Σεπτέμβριο του 2014 με την προϋπόθεση ότι απάντησαν τα διάδοχα ταμεία.

Τέλος, όσοι λαμβάνουν επιστολή από το ΕΤΕΑ για τυχόν αναθεωρήσεις των Επικουρικών Συντάξεων να επικοινωνούν με το Σωματείο πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια ή συναίνεση και αποδοχή των αναφερόμενων στο έγγραφο.

Στη συνάντησή μας με την αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΕΤΕΑ τέθηκαν τα θέματα που προέκυψαν από τις αναθεωρήσεις και καταθέσαμε τις απόψεις μας – αντιρρήσεις ως προς τη νομιμότητα των αναθεωρήσεων ιδιαίτερα για τις τρίτεκνες μητέρες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.