Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Ερώτηση Αντωνιάδη για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με θέμα «Αβέβαιο προδιαγράφεται το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ)» κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης βιώνει εδώ και μερικά χρόνια μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Οι οφειλές της προς τις τράπεζες, τους προμηθευτές, τους υπαλλήλους και τους τευτλοπαραγωγούς, απειλούν την ίδια την ύπαρξή της. Τα 30 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από την κυβέρνηση με ΠΝΠ τον Μάρτιο του 2015 αποδείχτηκαν σταγόνα στον ωκεανό.
Η λύση που προκρίνεται τελευταία ώστε να ανασάνει οικονομικά η ΕΒΖ είναι η άμεση πώληση και χωρίς διαγωνισμό των δύο θυγατρικών εργοστασίων της στη Σερβία αντί ποσού 25 εκατομμυρίων ευρώ από ήδη υπάρχοντα αγοραστή. Τα εργοστάσια αυτά είναι κερδοφόρα και αυτά που στην ουσία συντηρούν την εν Ελλάδι επιχείρηση. Τα χρήματα αυτά, ελάχιστα θα βοηθήσουν στην εξυγίανση της ΕΒΖ, καθώς θα μπουν κυρίως στην τσέπη της τράπεζας προς την οποία υπάρχουν μεγάλες οφειλές. Η πώλησή τους, το πιο πιθανό είναι να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ύφεση την εταιρία, ενώ ως ενέργεια θα πρέπει να είναι σύννομη με το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Έχετε καταλήξει οριστικά στην πώληση των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία ως λύση για την πιθανή εξυγίανση της ΕΒΖ;
2. Αυτή η λύση θα έχει μόνιμο αποτέλεσμα ή σύντομα το πρόβλημα θα επανεμφανιστεί και μάλιστα διογκωμένο;
3. Μια τέτοια ενέργεια είναι σύννομη με το εθνικό και κοινοτικό δίκαιο ή σύντομα θα κληθεί η χώρα μας να την ακυρώσει και ενδεχομένως να πληρώσει πρόστιμα;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

6 σχόλια:

 1. Γιατί όποια ερώτηση απλά καταθέτει στην γραμματεία της βουλής αποτελεί είδηση;; Τελικά δεν έμαθε ότι τα 25 περίπου χρόνια που ασχολείται με την πολιτική πρέπει να παρουσιάσει και έργο;; Παλαιάς κοπής με όλη την σημασία της λέξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. H NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΝΕΟ ΑΕΡΑ. Ο ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΝ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ.

   Διαγραφή
 2. Όχι και δεινόσαυρος, βροντόσαυρος είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΣΕΙ ΤΙ ΤΥΠΟΥ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ.Ε ΔΕ ΤΡΩΓΕΣΑΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θέλω ένα νέο ικανό άνθρωπο ,με όραμα για την Φλώρινα και όχι ένα κουρασμένο ανθρωπάκι - δεινόσαυρο που θέλει να χτυπήσει τα τελευταία του ένσημα. Εσύ σίγουρα θα είσαι από τους βολεμένους του γραφείου........

   Διαγραφή
 4. Τελικά δεινόσαυρος ή βροντόσαυρος αποφασίστε πλησιάζουν τα βαφτίσια, εκλογές θέλω να πω....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.