Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου: Η μάχη για Ελευθερία, Δημοκρατία, κοινωνική προκοπή δεν σταματά ποτέ

Η Επανάσταση του 1821 αποδεικνύει ότι κάθε αγώνας για την Ελευθερία και την ανατροπή τυραννικών καθεστώτων, αργά ή γρήγορα δικαιώνεται, ότι οι λαοί που αγωνίζονται νικούν. Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται.

Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε παιδί του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, και θεμελιώθηκε πάνω στις αξίες του. Η Ελληνική Επανάσταση δεν συντάραξε, όμως, μόνο την Ευρώπη της Παλινόρθωσης και της Ιεράς Συμμαχίας. Δεν υπήρξε μόνο μια γνήσια, μαζική, λαϊκή, δημοκρατική επανάσταση. Ήταν γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, ο απόηχος του οποίου έφτασε μέχρι την Αϊτή και την Λατινική Αμερική, και ενέπνευσε κάθε αντίπαλο του απολυταρχισμού. Διέθετε ένα πανευρωπαϊκό και οικουμενικό μήνυμα, τέτοιο που οδήγησε τους προοδευτικούς ανθρώπους της εποχής, όχι μόνο να ιδρύσουν Φιλελληνικά Κομιτάτα, αλλά και, πολλούς, να αγωνιστούν επί τόπου για χάρη των ιδανικών που εξέφραζε.

Στις μέρες μας, όπου φωνές ξενοφοβικές, ρατσιστικές ακούγονται όλο και πιο δυνατά, όπου υπάρχουν κράτη που κλείνουν τα σύνορά τους στους κατατρεγμένους, ας θυμηθούμε ξανά τον Θούριο του Ρήγα, ο οποίος καλούσε να ενωθούν στον Ξεσηκωμό όχι μόνο τους υπόδουλους λαούς των Βαλκανίων, αλλά ακόμα κι όσους «στο Χαλέπι ελεύθερα φρονούσαν».

Οφείλουμε να μην λησμονούμε αυτό το μήνυμα αλληλεγγύης. Και να μην ξεχνάμε ότι η μάχη για Ελευθερία, Δημοκρατία, κοινωνική προκοπή δεν σταματά ποτέ.

12 σχόλια:

  1. Η Ελληνική επανάσταση ήταν εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του γένους υπέρ πίστεως και πατρίδος. Τώρα με τα μνημόνια σκλαβώνετε την Ελλάδα στους τοκογλύφους αλλά φέρνετε την νέα τουρκοκρατία με τους λαθρομετανάστες που αφήνετε να εισβάλλουν στην πατρίδα μας. Φτάνουν τα παχιά λόγια , υποστηρίξτε την Ελλάδα και τους Έλληνες ,να ξαναπάρουμε την πατρίδα μας πίσω. Επάνω απ' όλους και όλα η Ελλάδα και τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλο παχιά λόγια και υποκρισία είσαι εσύ και πολλοί άλλοι συντηρητικοί, που δεν αντέχεται ούτε ένα διαφορετικό μήνυμα, χωρίς να σχολιάσετε. Μιλάς εσύ για πίστη όταν ξεχειλίζει ο ρατσισμός μέσα σου; Μιλάς εσύ για υποδούλωση ενώ είναι σίγουρο ότι δεν έχεις πολιτική άποψη για το τι θα ήθελες να γίνει τώρα.Έχεις εναλλακτική πρόταση που να μπορεί να την στηρίξει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και όχι μεμονωμένες φωνές σαν τις δικές σου; Οι επαναστάσεις δεν γίνονται από τον καναπέ μας και με διχαστικές προθέσεις από ανθρώπους που δεν βιάζονται να βγάλουν το φθόνο που κρύβουν. Εσύ άνθρωπε της πίστης και της θρησκείας, πες μου σε παρακαλώ, την αλληλεγγύη σου σε ανθρώπους σαν τους μετανάστες πως τη δείχνεις;
      τι έπρεπε να γίνει για να μην ερθούν ; να τους βυθίζουμε τα σκάφη ή να σταματήσουμε το πόλεμο που άνοιξαν τα κοράκια της Δύσης? Και αν θέλεις να ξαναπάρεις την πατρίδα σου πίσω να κάνεις τα παράπονα σου σε άλλους: Στον Γέρο Καραμανλή που μας έβαλε στην ΕΟΚ το 1981, στον Α.Παπανδρέου που μας κράτησε και στην ΕΟΚ και στο ΝΑΤΟ, στον Κ Μητσοτάκη για την συναίνεση του στην ιδρυτική συνθήκη της Ε.Ε(Μάαστριχ) το 1992, στον Σημίτη που μας έβαλε στην ΟΝΕ 2002, στον ΓΑΠ που μας έβαλε στο ΔΝΤ 2010, στους Παπαδήμο - Σαμαρά που μας έφεραν τα 2 μνημόνια 2012-2014 και πολλούς άλλους με άκρως νεοφιλελεύθερες απόψεις. Μετά έλα κάνε παράπονα και στους σημερινούς, που καθυστερούν και δεν ξαναπαίρνουν την πατρίδα πίσω.

      Διαγραφή
    2. 3;23 Έχεις τρικυμία στο κρανίο. Είσαι πολύ μικρός για να μιλήσεις για τον ΕΘΝΑΡΧΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. Τι θέλεις να είμασταν σύμμαχοι με την Β. Κορέα και τον λαοφιλή ηγέτη της;; Ή τα υπολείμματα των κομμουνιστικών κρατών. Η περίοδος που κυβερνά;;;;; ο ΣΥΡΙΖΑ είναι νεκρός χρόνος , δεν κυβερνά....

      Διαγραφή
    3. Οι πράξεις των συριζαίων δείχνουν ρατσισμό κατά των Ελλήνων. Είστε δουλάκια των ξένων και πουλάτε δήθεν ανθρωπισμό. Οι λαθρομετανάστες είναι μια βόμβα έτοιμη να σκάσει. Δεν βλέπετε το παρίσι ; δεν βλέπετε τις βρυξέλλες; Πάντως τα ψωμιά σας είναι λίγα. Σύντομα η πραγματική Ελλάδα έρχεται. Ο κόσμος σκέπτεται και βλέπει. Βλέπει τους αβάστακτους φόρους ,την ανεργία , τα κλειστά καταστήματα , την παιδεία που παραπαίει , την ανύπαρκτη δημόσια υγεία , κι εσείς νοιάζεστε για τους λαθρομετανάστες και όχι για τους Έλληνες . Κάτω λοιπόν οι τουρκόφιλοι δυνάστες , οι νέοι κοτσαμπάσηδες του σύριζα.

      Διαγραφή
    4. ΄Λλαν Ντάλον οι 6:36 και ο 6:39 που προφανώς είναι το ίδιο πρόσωπο. Ακόμα ονειρεύονται Εθνάρχη Καραμανλή και δεν πιάνουν ομολογουμένως,το σχόλιο του 3:23 και τα λέω εγώ που είμαι Πασόκος. Αγαπητοί μου έτσι είναι θέλετε την παλιά Ελλάδα δεν θα τη βρείτε με όλα αυτά που κάνανε οι δικοί μας ηγέτες.Και τέλος πάντων δεν ακούω να καταθέτετε προτάσεις αλλά μόνο ύβρεις. Ωραία να φύγει ο Σύριζα μετά τι κάνετε εσείς(από ότι καταλαβαίνω Ν.Δ είστε) για οικονομία και μεταναστευτικό. Όλοι μαζί ψηφίσαμε το μνημόνιο, θα εφαρμόσουμε αν πάρουμε την εξουσία (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)άλλο πρόγραμμα, η τους μετανάστες θα τους περιορίσουμε στην Τουρκία;ή ξαφνικά οι Ευρωπαίοι θα ανοίξουν τις πόρτες?Επάνω σε αυτά δώστε μου προτάσεις και όχι άσχετες απαντήσεις

      Διαγραφή
    5. 8.01 Του βαθέος ΠΑΣΟΚ

      Διαγραφή
  2. Γνωρίζετε τι γιορτάζουμε σήμερα; Ανοίξτε κανά βιβλίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάζοντας τα ύπουλα μηνύματα του Σύριζα με πιάνει μίσος! Ξεσηκωθείτε Συνέλληνες να τους πάρουμε με τις πέτρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε παιδί του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, και θεμελιώθηκε πάνω στις αξίες του»...

    Τι λέτε ρε αστοιχείωτοι;;; Πάτε καλά, ή χαζέψατε εντελώς; Ποιος «Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός» και κουραφέξαλα;

    Διαβάστε Κολοκοτρώνη:
    «Η επανάσταση η ειδική μας δεν ομοιάζει με καμίαν απ’ όσες γίνονται την σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης οι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεων των είναι εμφύλιος πόλεμος. Ο ειδικός μας πόλεμος ήταν ο πλέον δίκαιος, ήταν ένα έθνος με άλλο έθνος...»

    Δεν σας αρέσει ο Κολοκοτρώνης; Σας πέφτει πολύ "εθνικιστής", πολύ θρήσκος για τα γούστα σας; Ε, διαβάστε Σβορώνο, που τον θεωρείτε και δικό σας, πάλι θα ωφεληθείτε.

    Ποιος «Διαφωτισμός»; Ήξερε από «Διαφωτισμό» ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Μακρυγιάννης; Ήξεραν οι χιλιάδες Νεομάρτυρες; Ήξερε ο πατρο-Κοσμάς; Ο Δασκαλογιάννης; Ο Διονύσιος "σκυλόσοφος"; Οι Σουλιώτες; Ήξεραν όλοι αυτοί που επί 4 αιώνες επαναστατούσαν συνεχώς (διαβάστε να ξεστραβωθείτε) κατά των δυναστών τους;

    Κάθεστε και αναμασάτε παρωχημένες ευρωλιγούρικες θεωρίες που βρωμάνε επαρχιωτίλα. Καμία σοβαρότης. Καταντήσατε ημιμαθή ευρω-γιουσουφάκια, και προσπαθείτε την τύφλα σας και την Ελληνο-κομπλεξίλα σας να τη μεταδώσετε και στους υπολοίπους, για να «διαφωτιστούν» και αυτοί, να γίνουν σαν τα χάλια τα δικά σας, απάτριδες, άθεοι και α-φιλότιμοι, Έλληνες που ντρέπονται για αυτό που είναι.

    Αει στα καλιά σας, κι εσείς και ο «διαφωτισμός» σας. Αρκετή ζημιά έχετε προκαλέσει στο Έθνος μας. Είστε μέρος του προβλήματος, αρχίστε να το καταλαβαίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτος ο τοπος δεν εχει ελπιδα,συντροφοι,τζαμπα σπαταλαμαι δυναμεις,η ελλαδα πεθανε τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μήνυμα διαγωνίζεται σε ασχετίλα και ξεφτίλα ακόμα και αυτό του Φίλη. Σύντροφοι, το τερματίσατε το όργανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να σας απαντήσω, σύντροφοι; Τι θα καταλάβετε; Αφήνω τον Μακρυγιάννη να σας απαντήσει:
    «Καί βγῆκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνῆτες, Ἕλληνες, σπορὰ τῆς ἐβραιουργιᾶς, ποὺ εἶπαν νὰ μᾶς σβήσουν τὴν Ἁγία Πίστη, τὴν Ὀρθοδοξία, διότι ἡ Φραγκιὰ δὲν μᾶς θέλει μὲ τέτοιο ντύμα Ὀρθόδοξον. Και ἐκάθησα καὶ ἔκλαιγα διὰ τὰ νέα παθήματα...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.