Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Στη Φλώρινα η φλόγα της 1ης Μαθητιάδας Δυτικής Μακεδονίας

Στην πόλη της Φλώρινας βρέθηκε χθες η φλόγα της 1ης Μαθητιάδας Δυτικής Μακεδονίας, που συνεχίζει το ταξίδι της ανά τις πόλεις, καθώς το Σάββατο ήταν στο Αμύνταιο και σήμερα στην Πρέσπα.

Η υποδοχή της φλόγας έγινε στην είσοδο της πόλης, στον κύκλο, και ακολούθησε λαμπαδηδρόμια από κεντρικά σημεία μέχρι να καταλήξει στο νέο πάρκο, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της αφής.

Με τη φλόγα αναμμένη στο βωμό, ακολούθησε το υπόλοιπο πρόγραμμα με χαιρετισμούς των φορέων και αθλητικά – πολιτιστικά δρώμενα από μαθητές και μαθήτριες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 1η Μαθητιάδα Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Απριλίου στην Κοζάνη και από την Π.Ε. Φλώρινας θα συμμετέχουν 14 γυμνάσια, οι μαθητές και μαθήτριες των οποίων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα και να συμμετέχουν σε παράλληλες βιωματικές δράσεις.

Η ιστορία της Μαθητιάδας ξεκίνησε το χειμώνα του 2001 στις Σέρρες, όταν ένας εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, επηρεασμένος από το σχολικό περιβάλλον και από τα προβλήματα των παιδιών (κυρίως του Γυμνασίου) συνέλαβε την ιδέα να διοργανώσει μια εκδήλωση, η οποία βασίστηκε κύρια στα θετικά σημεία των Ολυμπιακών Αγώνων και αποσκοπούσε στο να μάθει το μαθητή βιωματικά να αγωνίζεται και να ξεπερνάει τα προβλήματά του.

Η πρώτη εκδήλωση διεξήχθη το Μάιο του 2002 με συμμετοχές γυμνασίων από κάθε νομό της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό και πρόκειται για τη μεγαλύτερη βιωματική εκπαιδευτική διοργάνωση μέσω του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, που φέτος θα διεξάγει τη 12η Μαθητιάδα στο διάστημα από 13-17 Μαΐου 2016, ενώ η έναρξη του προγράμματος «shape ur future-from Athens to Rio» προγραμματίζεται για τις αρχές Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.