Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» στη Φλώρινα

Μετά τις sold out παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη η Φαλακρή Τραγουδίστρια λύνει τις πλεξούδες της και έρχεται στη Φλώρινα το Σάββατο, 2 Απριλίου, στις 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας – Αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Η ΦΑΛΑΚΡΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ
Η ουσία του θεάτρου, λέει ο Ε. Ιονέσκο, είναι η διόγκωση. Για να ξεπεράσουμε την άχρωμη εκείνη περιοχή που δεν είναι ούτε ζωή ούτε θέατρο, πρέπει να υπερβάλλουμε. Να σπρώχνουμε τα πρόσωπα, τις ιστορίες, ακόμα και τα ντεκόρ, πέρα από τα όρια του αληθινού ή του αληθοφανούς, για να φτάσουμε σε κάτι που είναι πιο αληθινό απ´ την ίδια τη ζωή: στη μεγεθυμένη και θεατρική εικόνα της ζωής, που εισχωρεί βαθιά κάτω από την επιφάνεια της πραγματικότητας.
Η "Φαλακρή Τραγουδίστρια" ανέβηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1950 και από τότε παίζεται κάθε χρόνο χωρίς διακοπή. Θεωρείται ένα έργο σταθμός στο ευρωπαϊκό θέατρο, το οποίο καθιέρωσε το "θέατρο του παραλόγου".
Ο Ε. Ionesco συγκαταλέγεται στις κορυφαίες μορφές του σύγχρονου θεάτρου μαζί με τον S. Beckett και τον H. Pinter.
Η "Φαλακρή Τραγουδίστρια" αποτελεί μια πλούσια σε συμβολισμούς κωμωδία, μια περιγραφή της καθημερινότητας της μικροαστικής κοινωνίας μας, όπου οι πληροφορίες και η ακατάσχετη φλυαρία έχουν καταβάλει τη σκέψη.
Όλα μοιάζουν κανονικά, αλλά δεν είναι... Γι' αυτόν τον λόγο "η φαλακρή τραγουδίστρια" χτενίζεται πάντα με τον ίδιο τρόπο...Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Βασίλης Βασιλάκης
Μουσική παράστασης: Δήμος Βρύζας
Σκηνικά: Γιώργος Μπάμπος Λαμπρόπουλος, Βασίλης Βασιλάκης
Κοστούμια
: Στέλλα Γκρεκιώτη
Φωτισμοί: Βασίλης Βασιλάκης

Παίζουν (αλφ.):
Λάζαρος Θεοδωρακόπουλος, Βίκυ Ίτσιου, Γιάννης Κοντός, Σιδέρης Νανούδης, Κλέα Σαμαντά, Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου

Graphic Design: Ines Ballesteros
Φωτογραφίες: Βαρβάρα ΓεωργιάδουΤιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων)
Προπώληση εισιτηρίων στο βιβλιοπωλείο «H Γωνιά»
Διάρκεια παράστασης 75 λεπτάΕπισκεφτείτε τη σελίδα της ομάδας στο facebook: Θέατρο ΔΕΝ
https://www.facebook.com/theatroden/?fref=ts


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.