Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Μήνυμα Σέλτσα για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου

Στις εθνικές επετείους συνηθίζονται τα μεγάλα λόγια και οι ηρωικές παράτες. Θα τις αποφύγω. Αν είναι να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές του παρελθόντος ας το κάνουμε ουσιαστικά. Ας σταθούμε με σεβασμό απέναντι σε αυτούς που πάλεψαν με δυνάμεις υπέρτερες για το κοινό καλό. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το διαχρονικό μήνυμά τους.

Στο ποίημα του Άγγελου Σικελιανού για το στρατηγό Μακρυγιάννη, ο ποιητής λέει:
''Κι όλων μας το αίμα θέλει να μπει μες στ' αυλάκι,
το ίδιο χωράφι να ποτίσει, στρατηγέ μας!
Τι πια δεν είμαστε στο «εγώ», ως Εσύ μας το 'πες,
μα σήμερα είμαστε στο «εμείς», κι ας μαζωχτούμε
σ' έναν σκοπόν, αν θέλουμε να φκιάσουμε χωριό και κόσμο!''

Ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα μας αλλάζει μορφές με τα χρόνια, σταθερή μένει όμως η αξία της συλλογικότητας. Αυτό είναι το διαχρονικό μας όπλο και με αυτό ας πορευτούμε σε καιρούς δύσκολους για όλους μας.

12 σχόλια:

  1. Εμεις εγω .Τωρα ποιος αντιγραφει ποιον.Ολοι τα ιδια γραφετε .Γιατι...Το ΕΓΩ σας ειναι μεγαλυτερο απο το ΕΜΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδαμε την κοινωνική δικαιοσύνη που φέρατε. Μας πνίξατε δεν αντέχουμε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η επανάσταση του 21 δεν ολοκληρώθηκε. Οι κοτσαμπάσηδες είναι εδώ το ίδιο οι φοροεισπράκτορες αλλά και οι ισλαμιστές που τους αφήνετε να έρχονται στο όνομα ενός δήθεν ανθρωπισμού , ουσιαστικά ανθελληνισμού. Μια νέα επανάσταση χρειάζεται, ο επανελληνισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποιος είναι αυτός; δεν τον γνωρίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΙΕ ΣΕΛΤΣΑ.
    ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
    ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
    ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΔΡΟΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TSIPRAS ALEXIS
    Άλλος ένας λαμπρός γόνος εργολάβου Κατασκευστή δημοσίων έργων επι ΧΟΥΝΤΑΣ που τσάκωνε εργολαβίες από την ΧΟΥΝΤΑ των ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όμως από τη μέση και μετά στα απομνημονεύματά του Μακρυγιάννη φαίνεται μια διάσπαρτη πίκρα και απογοήτευση: " ...τότε σιχάθηκα όλως διόλου το Ρωμαίικο, ότι μάθαμε όλοι τη ληστείαν γενικώς...(από τότε φαίνεται μπήκαν οι βάσεις της λαμογιάς και της κλεψιάς)..κι αναθεμάτισα τη λευτερίαν, οπού θα κάμωμε μ΄αυτούς όλους. Τότε απολπίστηκα και γύρεψα να φύγω δια έξω, με βάσταξαν κ΄έμεινα... Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης..." Τα ίδια πάνω κάτω αναφέρει και ο Κανέλλος Δεληγιάννης του Κωστή Παπαγιώργη. Εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των επαναστατημένων Ελλήνων, διχόνοιες, ίντριγκες, ανταγωνισμοί, φιλαργυρία, ανηθικότητα.
    LV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θολές και αόριστες κουβεντούλες, παλιά μου τέχνη κόσκινο για την αριστερούλικη νομενκλατούρα. Τουτέστιν λέμε αοριστίες, γιατί αν πούμε κάτι πιο συγκεκριμένο, θα μας πάρουνε με τις ντομάτες.
    Φυσικά για πίστη, πατρίδα και έθνος ούτε λόγος. Τζιζ, καίνε.
    Εξοχότατε κύριε βουλευτά, αν ποτέ καταλαβαίνατε το "διαχρονικό μήνυμα" όπως λέτε των αγωνιστών του 21, θα είχατε κάνει χαρακίρι από τη ντροπή σας, για τα όσα ελεεινά έχετε πράξει εις βάρος του Έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κ Σελτσας τωρα ανατριχιασε με τις εθνικιστικες μ@@@,υδρωσε το αυτι του ,χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα έρθει και η σειρά του...τώρα ας μην ιδρώνει το αυτί του...όταν έρθει η ώρα του "μπάμ" θα ιδρώσει πατόκορφα Θα νιώσει τόσο ο ίδιος όσο και τα παρατρεχάμενα του κάτι σαν .... σκοτζέζικο ΝΤΟΥζ....

      ΚΑΠΟΤΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ...

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.