Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση και… κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας για το προσφυγικό

Συντοπίτες - συντοπίτισσες
Ενημερώνεστε για τις πολιτικές εξελίξεις στο προσφυγικό, κυρίως όμως για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται τον τελευταίο καιρό καθώς η διαχείριση της κρίσης από την Ευρώπη είναι απογοητευτική.
Ήδη έχουν αποκλεισθεί από τα σύνορα οι Αφγανοί πρόσφυγες και ακολουθούνται ακραίες πλέον καθυστερήσεις στην έξοδο Σύρων και Ιρακινών από τα βόρεια σύνορα, καθώς αυστηροποιείται σε υπερβολικό βαθμό η διαδικασία ελέγχου. Είναι γεγονός, ότι η χώρα μας δεν έχει ευθύνη για την καθυστέρηση αυτή και ότι κάνουμε τα πάντα, ώστε το γρηγορότερο δυνατόν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Κάποιοι δεν κατανοούν ότι οι κοινοί κανόνες είτε ισχύουν για όλους, είτε δεν υπάρχουν και δεν μπορεί να είναι a la carte.
Ουσιαστικά πρόκειται για την πλήρη παραβίαση και αθέτηση όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών, «φίλων και συμμάχων» τις τελευταίες ημέρες. Έτσι αυτή τη στιγμή σε πάρα πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, αλλά και εκτός αυτού, μέσα ή σε πολλές περιπτώσεις κοντά σε περιφερειακές πόλεις, σε λιμάνια, εξωτερικούς χώρους, κλειστά γυμναστήρια, μοτέλ – βενζινάδικα, βρίσκονται καθηλωμένοι χιλιάδες πρόσφυγες. Οι περισσότεροι από αυτούς στο δρόμο προς την Ειδομένη, ορισμένοι όμως στο δρόμο της επιστροφής, καθώς τα σύνορα γι αυτούς έχουν κλείσει.
Το πρώτο και κύριο είναι να εξασφαλιστούν κατά το δυνατόν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλον αυτόν τον κόσμο, μεγάλο μέρος του οποίου (ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο των τελευταίων ημερών) αποτελείται από βρέφη, νήπια, πολύ μικρά παιδάκια.
Η Ελλάδα έχει αποδείξει από το καλοκαίρι μέχρι τώρα, που βρέθηκε σε δύσκολη περίοδο λόγω αυξημένων προσφυγικών ροών, ότι έχει αναδείξει τις αξίες που πρέπει να υπάρχουν στην Ευρώπη. Τις αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολο σταυροδρόμι και θα πρέπει να πάρει μέτρα τα οποία σχετίζονται με την ιστορία της. Έχουμε κάνει πάρα πολλά και νομίζουμε ότι έχει αναγνωριστεί από τους θεσμούς και απ’ όλους όσους καταλαβαίνουν τι σημαίνει κοινή διαχείριση του προσφυγικού και μιας μεγάλης κρίσης.
Είναι απαράδεκτο από την πλευρά μιας χώρας με μεγάλη ιστορία, όπως είναι η Αυστρία, να συγκαλεί παρασυσκέψεις για το προσφυγικό θέμα χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας. Είναι ένα θέμα για το οποίο μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αλλά είναι κοινή ομολογία ότι δεν μπορεί να λυθεί χωρίς τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση.
Η κατάσταση είναι οξυμένη και γίνεται κατανοητό ότι μια χώρα μόνη της δεν μπορεί να την διαχειριστεί.
Παρ’ όλα αυτά, αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει μέτρα και αυτή τη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση και επαγρύπνηση. Πέραν αυτού όμως καλούμε όλο τον κόσμο, οργανώσεις, αυτοδιοικητικά στελέχη, συλλογικότητες, εκκλησία, συλλόγους, νεολαία-φοιτητές να δηλώσουν άμεσο και ενεργητικό παρόν σε αυτό το προσκλητήριο. Να σπεύσουμε οι ίδιοι και να καλέσουμε και άλλους αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια.
Αναμένοντας πάντα οδηγίες από τις δημόσιες αρχές, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, καθώς οι χρόνοι διαμονής ή αναχώρησης από το κάθε σημείο εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

69 σχόλια:

  1. Μνημείο ΣΥΡΙΖΑικής κενότητας και υποκρισίας. Λογύδριο ψευτοαριστερών που έφεραν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο!!!!! και τώρα παρακαλάνε την Τρόικα (θεσμούς - ΕΕ)!!! Δεν προτείνουν στην ουσία ΤΙΠΟΤΑ πέρα από "ετοιμότητα" και "επιμονή" και συνεργασία με τις ...αρχές (δηλ την προδοτική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ).

    Ο ελληνικός λαός έχει την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά στο αίμα του και δεν χρειάζεται ... προσκλήσεις από δειλούς. Θα πράξουμε το καθήκον μας.

    Εσάς όμως, ΝΑΤΟλάγνους και προδότες της Αριστεράς δεν θα σας ξεπλύνει ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι έχετε δίκιο συριζάκια. Είστε σε τόσο μεγάλη εγρήγορση και επαγρύπνηση που καταφέρατε και προμηθευτήκατε έγκαιρα ομπρέλες ηλίου για μην καούν οι πρόσφυγες όταν λιάζονται. Ζείτε στον κόσμο σας ανίκανοι αλλά είπαμε.
    Η βλακεία είναι ανίκητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φέρατε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και ζητάτε τη βοήθεια και της Εκκλησίας!!!
    Αναρωτιέμαι: είστε ΣΙΓΟΥΡΑ Αριστεροί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να βρεί την λύση ο Σύρζα στο πρόβλημα που δημιούργησε να μην ζητούν συμπαράσταση απ τον λαό δεν τους χρωστά τιποτα ούτε και η Ευρώπη να πάρουν τους αραπάδες και να τσακιστούν να φύγουν ολοι μαζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3:37 είσαι Χριστιανός;

      Διαγραφή
    2. 7:09 Ότι θέλει είναι. Πάντως για μπούφο που τρώει κουτόχορτο δε τον κόβω!

      Διαγραφή
    3. Καλά 7:09 στοιχειωδώς δεν ντρέπεσε να ρωτάς για χριστιανισμό πάνω στο μεγάλο αυτό θέμα όπως το χειρίστηκαν και το χειρίζονται οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Τώρα θυμήθηκες τον Χριστιανισμό; Την πρόσφατη απαγόρευση ιεραρχών για ομιλίες σε Σχολεία δεν την άκουσες; Την απόλυτη αδιαφορία (ήπια έκφραση) του μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ για τα μυστήρια του Χριστιανισμού δεν την ξέρεις; Ρώτα τον Αλέξη που τα ξέρει. Άσε λοιπόν τον Χριστιανισμό σε αυτούς που τον πιστεύουν. Τα δρώμενα των θεατρίνων του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορούν να μπαίνουν σε καλούπια α λα καρτ.

      Διαγραφή
  5. Προετοιμάζει ο δήμος φλωρινας το στρατόπεδο στο κλειστό γυμναστήριο για μετανάστες;
    Ο δημαρχος πρέπει να ενημερώσει τους πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ο αντιπεριφερειάρχης με τους βουλευτές του Νομού πρέπει να βγουν να ενημερώσουν τον κόσμο .

      Διαγραφή
  6. Η πιο ανίκανη κυβέρνηση όλων των εποχών! Μνημόνιο και ξερό ψωμί μας λέει ο Τσίπρας. Εδω τα στελέχη σας δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στο δρομο μιλάτε κσι για ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.
    Βοήθεια στους πρόσφυγες έδωσαν οι απλοί πολίτες. Η κυβέρνηση έλεγε οτι οι μετανάστες είναι μια χαρα και λιάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψυχοπονιαριδες συριζεοι πάρτε από έναν Αφγανο στο σπίτι σας και τότε θα μας πεισετε για τις καλέ σας προθέσεις και εμείς θα ανταποκριθουμε δεοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4:14 είσαι Χριστιανός?

      Διαγραφή
    2. 6:36 Είσαι περίεργος?

      Διαγραφή
    3. 6.36 Είσαι Νορμάλ ;

      Διαγραφή
    4. Επειδή είμαι θεολόγος θα τον καλούσα να ξανασκεφτεί είτε το ρατσισμό του είτε τον "χριστιανισμό' του

      Διαγραφή
    5. Ως θεολόγος λοιπόν τι έχεις να πεις για την κατάσταση που βιώνουμε με τους μετανάστες;

      Διαγραφή
    6. 6:36 κόλλησε ο δίσκος στο είσαι Χριστιανός; Πάντως εσύ σίγουρα δεν είσαι γιατί δεν ξέρεις ότι Χριστιανός κατά δήλωση δεν γίνεται κανείς. Ούτε βέβαια ο κάθε θεολόγος είναι εξ ορισμού Χριστιανός. Ομφαλοσκόπησε λοιπόν 10:01 πρώτα τη δική σου ψυχή και άσε τον Κύριο να κρίνει και εσένα και τον 4:14. ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ θεολόγε με πέτσινο πτυχίο. Την Επί του Όρους Ομιλία την έχεις υπόψη;

      Διαγραφή
    7. Ημουν ξένος και δεν με συνεδραμες, πεινούσα και δεν μου έδωσες φαγητό, ήμουν δειψασμένος και δεν με πότισες...

      Οι φασίστες πάντα ηταν παγανιστές και εχθροί της πίστης μας

      Διαγραφή
    8. 12:26 Ξέχασες και το "Κοιμόμουν όρθιος και δε με ξύπνησες"

      Δηλαδή όποιος δε τρώει κουτόχορτο εδώ μέσα πρέπει να είναι φασίστας ρατσιστής και ξενοφοβικός;

      Και άσε τα περί θρησκείας γιατί όταν θα γεμίσουμε μουσουλμάνους που θα γεννοβολάν σα τα κουνέλια ενώ εμείς θα αγοράζουμε σκυλιά-γατιά ξέχασε τη τη πίστης μας. Ήδη το Βήμα έκανε την αρχή:
      https://3.bp.blogspot.com/-hyvVYUd_qBQ/VsGKui3EpfI/AAAAAAABGvw/JiNVYJm5Hz8/s640/KORANI-TOVIMA.jpg

      Διαγραφή
    9. Τολμάς να ειρωνεύεσαι το Ευαγγέλιο άθλιε 1:10; γιατί απόσπασμα απο τις παραβολές του Ιησού είναι. Και μάλιστα ο λόγος Του σε αυτούς που καραδικάστηκαν στην κόλαση. Διάβασε το, ίσως καθαρίσει το μίσος της ψυχής σου

      Διαγραφή
    10. @12.26
      Είσαι μουσουλμάνος; όχι;;; Δεν πειράζει, θα γίνεις. Θα πονέσει λίγο, αλλά περνάει.
      (να διαβάζεις πιο καλά το Ευαγγέλιο, λάθος τα γράφεις τα λόγια του Κυρίου)

      Διαγραφή
    11. Γελοίε 12.26 και 5.20 που πήρες φόρα και κολάζεις πραγματικούς Χριστιανούς να σε ονομάζουν έτσι. Τολμάς υπεράθλιε και παριστάνεις τον απόλυτο τιμητή και κριτή της Χριστιανικής θρησκείας. Ποιος είσαι τέλος πάντων; ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΤΕ το ξέρεις άσχετε, υπερόπτη, υπερφίαλε, αλαζόνα, νάρκισσε. Κοίταξε να σώσεις εσύ την άθλια ψυχή σου και την κατήχηση άφησέ την στους δύναντες κατοιχείν.

      Διαγραφή
  8. Ανεκδιήγητοι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν τα μούτρα να κάνουν και δηλώσεις. Το τωρινό πρόβλημα είναι αποκλειστικά δικό σας δημιούργημα. Καθόλου δεν σας φταίνε οι Ευρωπαίοι. Κοιτάνε να δαφυλάξουν την χώρα τους -και πολύ καλά κάνουν- σε αντίθεση με εσάς που κάνατε την χώρα ξέφραγο αμπέλι. Μαζέψατε με την πολιτική σας τους παδόφιλους της μισής Ευρώπης στην πλατεία Βικτωρίας. Στους πρόσφυγες ο λαός πάντα ήταν αλληλέγγυος, δεν περιμένουμε μαθήματα ανθρωπιάς από εσάς. Οι λαθρομετανάστες είναι το πρόβλημα και γι΄αυτό δεν κάνατε απολύτως τίποτα. Αλλά έτσι είναι, δεν κινδυνεύουν τα δικά σας σπίτια, και τα δικά σας παιδιά. Οι κόρες σας δεν θα γίνουν ποτέ Μυρτώ.
    Δεν φτάνει που δηλώνετε αριστεροί. Είστε και ανίκανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να τους πάρετε σπίτια σας να λιάζεστε μαζί στα μπαλκόνια και τις αυλές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ φτιάχνονται όταν τους βρίζουν. Δεν εξηγείται αλλιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συριζαίοι, είστε οι χειρότεροι ρατσιστές εναντίον των Ελλήνων. Μόνο η κρεμάλα σας χρειάζεται για το κακό που κάνετε στον τόπο. Έχετε και θράσος να βγάζετε ανακοινώσεις. Να πάρετε τους λαθρομετανάστες στα σπίτια σας να τους φροντίζετε. Δεν θα επιβάλετε με φασιστικό τρόπο στους Έλληνες να δαχθούν τις επιλογές σας. Κάτω η χούντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα πόσο άθλιοι είστε εσείς του Σύριζα. Ορισμένοι τα παίρνουν χοντρά για να μας δουλεύουν και άλλοι τα λένε από βλακεία.
    Καταλάβετέ το. Είναι εισβολή. Πρέπει να είσαι ή τυφλός ή χαζός για να μη βλέπεις το σχέδιο. Οι λαοί της Ευρώπης ξύπνησαν πλέον και οι κυβερνήτες τους για να μείνουν στις καρέκλες τους αλλάζουν στάση. Αν η Ελληνική κυβέρνηση νομίζει ότι με το να γίνουμε ο "σκουπιδότοπος" της Ευρώπης βγάζοντας από τη δύσκολη θέση τους υπόλοιπους Ευρωπαίους θα μας χαριστούν χρέη είναι γελασμένοι. Κουράστηκα να εξηγώ στον καθένα το τι πραγματικά παίζει.

    Απλά να θυμάστε. Οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί που πούλησαν τη χώρα μας, πήραν τόσα λεφτά να φύγουν εξωτερικό και να φάνε πλουσιοπάροχα ως και τα δισέγγονά τους.

    Εμείς οι "απλοί" άνθρωποι θα τα υποστούμε όλα αυτά. Προσέξτε γιατί με την απραγία και με τον οχαδερφισμό φτάσαμε ως εδώ . Κοιτάξτε μη πάμε παραπέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συριζαίοι, να τους πάρετε στα σπίτια σας να λιάζονται. Λαθρομετανάστες βαφτισμένους πρόσφυγες εμείς δε θέλουμε. Ουαί κι αλίμονο αν οι Φλωρινιώτες και η ευρύτερη περιοχή ανεχτεί στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθραίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή είμαι θεολόγος θα σε καλούσα να ξανασκεφτεί είτε το ρατσισμό σου είτε τον "χριστιανισμό' σου

      Διαγραφή
  14. Στη συζήτηση που άνοιξε οι περισσότεροι τα βάζετε με τον Σύριζα και αρκετοί μιλάτε σαν τον Άνθιμο της Θεσσαλονίκης.Για το Σύριζα που τα έκανε μπάχαλο παντού ουδέν σχόλιον.Για τους πρόσφυγες όμως που είναι κυνηγημένοι από τον πόλεμο και πεινασμένοι, ως πολιτισμένη κοινωνία οφείλουμε να τους παρέχουμε περίθαλψη.Μετά η κυβέρνηση να αποφασίσει πόσους αντέχει να υποδεχθεί. Στη συνέχεια αξιοποιώντας κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τους εντάξει στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας. Το θέμα δεν είναι τόσο απλό, αλλά περίπλοκο και απαιτούνται ειδικές γνώσεις και πολλή ευαισθησία. Οι σύγχρονες πάντως και δημοκρατικές κοινωνίες αντιλαμβάνονται την παρουσία μεταναστών, ως πλούτο για τον τόπο τους!
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Schapiro, εναντίων του Σύριζα είμαστε πολύ καιρό. Αλλά εδώ έχουμε κάτι χειρότερο από την ανικανότητα ενός κόμματος. Για τους πρόσφυγες ναι. Για τους λαθρομετανάστες όχι! Ξαφνικά όλοι έγιναν πρόσφυγες...

      "Οι σύγχρονες πάντως και δημοκρατικές κοινωνίες αντιλαμβάνονται την παρουσία μεταναστών, ως πλούτο για τον τόπο τους!"
      Όχι αγαπητέ! Οι επιχειρήσεις τους αντιλαμβάνονται ως πλούτο, οι υπόλοιποι ως φτώχεια! Φθηνά εργατικά χέρια...

      Πάρε να χεις:
      https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc

      Διαγραφή
    2. Μίλησε ο Φιλόσοφος Schapiro! Κλαρίνο everybody. "Οι σύγχρονες πάντως και δημοκρατικές κοινωνίες αντιλαμβάνονται την παρουσία μεταναστών, ως πλούτο για τον τόπο τους!" Λέλε θαυμαστικά που χρειάζονται!!!!!!!!!!!!!!! Έτσι τους αντιλαμβάνονται χύμα, ανεξέλεγκους, φύρδην-μείγδην οι σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες. Λέλε!!!!!!!!!!!! Το Ellis Island το ξέρεις Σάπιρο στο πλανητικό melting pot που λέγεται Η.Π.Α.; Εγώ τουλάχιστο πέρασα από κει και το ξέρω. Και δεν είμαι ούτε φιλόσοφος, ούτε θυμόσοφος.

      Διαγραφή
    3. Shapiro το ότι εξυμνείς με τέτοιο πάθος τις σαθρές πλέον δυτικές κοινωνίες με ξεπερνά.
      Όσον αφορά την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, εδώ γελάμε!!
      Τέλος ήδη παρέχουμε περίθαλψη στους πρόσφυγες και οι πράξεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων είναι παράδειγμα ανθρωπιάς.

      Την φιλοσοφία του καναπέ μου μέσα!!

      Διαγραφή
    4. Shapiro, το οτι έχεις την αναγνώριση ως φιλόσοφος πραγματικά λέει πολλά!!! Συμφωνώ με το σχόλιο σου, απλα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κινητοποιηθεί ,μέχρι στιγμής, ανάλογα με την περίσταση, κι αυτο απογοητεύει κι εξαγριώνει...

      Διαγραφή
  15. Συμπολίτες Φλωρινιώτες! Πιο πάνω εμφανίστηκε ο θεολόγος. Εγώ είμαι φαρμακοτρίφτης στη Φλώρινα. Όταν σε λίγο θα σκάσουν μύτη και στην πόλη μας οι λαθρομετανάστες, σαν αλληλέγγυους που μας θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, να ζητάτε χαμηλού βαθμού προστασίας αντιηλιακά γιατί σαν ημίμαυροι που είναι τους αρκούν. Θα γίνει καλύτερη εξασφάλιση πόρων γιατί είναι πιο φθηνά από τα 10άρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μας κ το φαρμακείο σου να μην πατήσουμε ποτέ!

      Διαγραφή
    2. Ο 1223 ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΊΛΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ .ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ

      Διαγραφή
  16. Ε δε χρειάζεται και πτυχίο θεολογίας για να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να είσαι Χριστιανός και ρατσιστής. Ο Θεός είναι Αγάπη στον πλησίον χωρίς όρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς η σχέση σου με την Ορθοδοξία είναι από απόμακρη έως ανύπαρκτη.

      Διαγραφή
  17. Το πυροβολικό έτοιμο.ευκαιρία να πουλήσουν και την γέφυρα του αρμενοχωριου.τόσο σίδερο. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ συγκινητικό το κείμενό σας... σχεδόν δάκρυσα!

    Να ξέρετε ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε πολύ φιλότιμο και μεγάλη κατανόηση για τον ανθρώπινο πόνο. Όμως δεν είμαστε και ηλίθιοι, ούτε αφελείς (εκτός ίσως από τους ψηφοφόρους σας) να μην καταλαβαίνουμε τι παίζεται εις βάρος μας.
    Μας προβάλετε την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος (παιδάκια να περπατάνε στο κρύο κλπ) που είναι η συγκινητική βιτρίνα, αλλά τον πραγματικό σας σκοπό που είναι η δημογραφική καταστροφή της χώρας και εθνολογική αλλοίωση του πληθυσμού της τον κρύβετε.
    Είστε ένας θίασος, ένα τσίρκο ιδεοληπτικών κομπλεξικών ερασιτεχνών και προδοτών, άκρως επικίνδυνοι για την Εθνική ασφάλεια. Κάποιοι από εσάς μισούν αυτή την πατρίδα, θέλουν να την δουν να εξαφανίζεται.

    Αν ήσασταν τόσο ευαίσθητοι, γιατί δεν συγκινηθήκατε με τις χιλιάδες των Ελλήνων που πεινάνε, κρυώνουν και κοιμούνται στα πεζοδρόμια; Τι;;;; Δεν το ξέρατε; Στην Φλώρινα μόνο όλοι ξέρουμε και από 2-3 οικογένειες τουλάχιστον που δεν έχουν τα απαραίτητα. Πού ήσασταν να τους στηρίξετε; Αλλά αυτοί είναι Έλληνες, καλύτερα να πεθάνουν από την πείνα και το κρύο, ε; Ήταν που θα σκίζατε τα μνημόνια και θα απαγορεύατε τις κατασχέσεις των κατοικιών.

    Και η ξεδιαντροπιά σας φτάνει στο ελεεινό σημείο να επικαλείστε τη βοήθεια της Εκκλησίας. Εκεί που πρώτα φτύνατε, τώρα γλείφετε. Αφού πρώτα την λοιδορήσατε, την συκοφαντήσατε, την κατηγορήσατε με κάθε αίσχιστο τρόπο, αφού χύσατε όλο το δηλητήριό σας επάνω της, τώρα την καλείτε να συμμαζέψει τα δικά σας τα σπασμένα. Δεν έχετε λίγο τσιπα; Τι είναι η Εκκλησία; Η Φιλιππινέζα σας; Αλλά από ποιους περιμένω αξιοπρέπεια και εντιμότητα; Από τους θιασώτες των gay-pride;

    Εσείς τους καλέσατε, εσείς τους φέρατε, εσείς τους αγαπάτε τόσο, εσείς και να τους ταΐσετε, για το μικρό ακόμα διάστημα που θα προσποιείστε ότι είστε κυβέρνηση. Μετά ελπίζω να αναλάβει κάποιος πιο σοβαρός, να μαζέψει τα δικά σας τα ασυμμάζευτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. VLEPO OLOI OI KALOI ANTHROPOI (XRISTIANI PANO APO OLA) SE AUTI TIN POLI EXOUME MAZEFTI.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε καταλαβαίνω τι γράφεις. Επειδή είμαι και μια ηλικίας σε παρακαλώ να γράφεις ελληνικά.

      Διαγραφή
    2. Ax kale, ela na ginoume polles!

      Διαγραφή
  20. Πραγματικά χαίρομαι πολύ που βλέπω τους συμπολίτες μου να μην τρώνε το κουτόχορτο που μοιράζει ο Σύριζα! Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητοί σύντροφοι/σσες και συντροφοσυντρόφισσες του 3ου (κατ επιλογήν) φύλου,
    Αντί να τα βάζετε με την Αυστρία και να κλαψουρίζετε σαν απατημένες εταίρες, φροντίστε να καταλάβετε ότι ένα κράτος πρώτα μεριμνά και ενεργεί για τα δικά του συμφέροντα, και μετά για οτιδήποτε άλλο.
    Όσο νωρίτερα το καταλάβετε, τόσο καλύτερα για εσάς και για τα νεύρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχετε θράσος απύθμενο συριζαίοι με το (αν)ηθικο πλεονέκτημα. Αφού δώσατε ψεύτικες ελπίδες σε χιλιάδες απελπισμένους ελληνες και τους πετάτε τώρα σαν στιμένες λεμονόκουπες σειρά πήραν οι εξαθλιωμενοι λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. Και αυτοί θύμα του λαϊκισμού σας ήρθαν μετά από δική σας παρότρυνση και τώρα μένουν εγκλοβισμένοι σαν άγρια θηρία στην χώρα με ανυπολογιστες συνέπειες για την ασφάλεια των τοπικών πληθυσμών.
    Σταματήστε να κάνετε παιχνίδια εις βάρος των ανθρώπων. Είστε εγκληματίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν είναι βέβαια τυχαίο το ότι ο ρατσισμός αναπτύσσεται σε χώρους και σε άτομα που δεν έχουν καμιά σχέση με το χριστιανικό ήθος – το πολύ με μιαν επιφανειακή γνώση ικανή να παραμορφώσει μάλλον παρά να φωτίσει. Ένα ήθος και μια πρακτική που εκφράζεται με την αγάπη, η οποία δεν εμποδίζεται από όρια και φραγμούς κανενός είδους· αυτήν που «έξω βάλλει τον φόβον» (Α΄ Ιωαν. δ΄ 18) και κατευθύνει το σεβασμό προς την εικόνα του Θεού σε δρόμους αληθινού ανθρωπισμού και ειλικρινούς αφοσίωσης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Κύριός μας είχε πάρει το δρόμο της προσφυγιάς κάποτε, βάζοντας έτσι τον εαυτό του στη θέση του κάθε πρόσφυγα ή και μετανάστη.Ίσως για να γίνει κατανοητός ο παραλογισμός του ρατσισμού να αρκεί μια πρόταση μόνο· μια πρόταση που εκφράζει ένα όραμα και μια πραγματικότητα εντελώς διαφορετική: «Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ· πάντες γαρ υμείς είς εστε εν Χριστώ Ιησού» (Γαλ. γ΄ 28). Όσο θα μας διαφεύγει αυτή η θεόπνευστη διακήρυζη της λογικής της καρδιάς, της αγάπης και της αδελφοσύνης, τόσο το παράλογο θα βρίσκει χώρο υπάρξης με τη μορφή του ρατσισμού ή του όποιου υποκατάστατου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε μανία με το ρατσισμό. Σοβαρέψου και άσε τα copy-paste. Δε μιλάμε εναντίων κατατρεγμένων ανθρώπων, αλλά ενάντια στο σχέδιο ορισμένων που θέλουν να μας εξαφανίσουν.
      1) Βλέπεις τα πλούσια αραβικά κράτη που δεν παίρνουν κανέναν πρόσφυγα και αντ' αυτού πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για να συνεχίζεται το ταξίδι τους προς τη δύση.
      2) Βλέπεις τους Ιμάμηδες να λένε πηγαίνετε στην Ευρώπη κάντε πολλά παιδιά οι άντρες με τις ντόπιες, να μεταδώσετε το Ισλάμ και όταν γίνετε πολλοί απαιτήστε να εφαρμόζετε και εκεί η Σαρία.
      3) Βλέπεις ότι όλοι ονομάστηκαν πρόσφυγες και δήλωσαν Σύριοι και βλέπεις άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με Συρία. Αλλά εμείς επιλέγουμε να δούμε την εικόνα με τα ελάχιστα παιδάκια που μας πλασάρουν.
      4) Βλέπεις ότι όλο αυτό γίνεται μέσα από τη προσπάθεια των Αμερικανών να ρίξουν τον Ασάντ που δεν είναι με τα νερά τους αλλά αντίθετα με όσους άλλους έριξαν εδώ χώθηκε και η Ρωσία για να μη χάσει σύμμαχο. Και αντί να εκφέρεσαι εναντίων των Αμερικανών και όποιου άλλου, θεωρείς δεδομένο τη προσφυγιά ανθρώπων ενός ακατανόητου πολέμου.
      5) Έχεις μια χώρα όπου έχουμε τόση ανεργία που ενώ εμείς δε μπορούμε να επιβιώσουμε καλά καλά θέλουμε και άλλους να έρθουν. Και ξέρεις ότι εμείς έχουμε γίνει μπούληδες ενώ αυτοί έχουν που εύκολη τη βία ως μέσο επιβίωσης. Σε λίγο καιρό να δεις τι έχει να γίνει όταν θα αποδεχτούν ότι θα μείνουν εδώ. Ρωτούσαν πριν κάποια χρόνια σε μετανάστες γιατί επιλέγετε την Ελλάδα και λέγαν γιατί οι Έλληνες είναι αρνάκια και γυάλιζε το μάτι τους. Και δεν έχουν άδικο...
      Και να ξες ότι τόσα χρόνια προπαγάνδας έδιωξε τους νέους από την εκκλησία, ενώ ασκούνται πιέσεις για ανέγερση τζαμιών. Σε καλό λοιπόν να λογικευτείς, γιατί άλλους πολεμάς, ενώ από αλλού θα το βρεις...

      Διαγραφή
    2. Τι λες ρε άνθρωπε. Όσο και αν πασχίζεις μέσω του Χριστιανικού ήθους κτλ να πείσεις υπέρ του σιωνιστικού σχεδίου καταλύσεως της Χώρας το οποίο στενά υπηρετείς, δεν θα τα καταφέρεις:
      Δήλωση 1: .....ο ρατσισμός αναπτύσσεται σε χώρους και σε άτομα που δεν έχουν καμιά σχέση με το χριστιανικό ήθος-το πολύ με μια επιφανειακή γνώση ............
      Δήλωση 2: Δεδηλωμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, το βασικό κόμμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έχει καμία σχέση, το πολύ πολύ μια επιφανειακή γνώση, μάλλον παραμορφωμένη των Χριστιανικών αρχών.

      ΛΟΓΙΚΟΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ (ΛΟΓΙΚΗ. Σχολικό Εγχειρίδιο 6ης Γυμνασίου, Έκδοση Οργανισμού Εκδόσεως Σχολικών Βιβλίων, ΑΘΗΝΑ 1965): Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

      Ευχαριστών για την ενημέρωση και προς αποφυγήν παρεξηγήσεως το βιβλίο αναφέρει επακριβώς το παράδειγμα του Αστυφύλακος ως οργάνου και του μπουζουκίου ομοίως ως οργάνου.
      Άστα ρε αρθρογράφε. Δεν πείθεις για τη Χριστιανοσύνη σου. Τουναντίον πείθεις για τον ύπουλο, κεκαλυμμένο εωσφορισμό σου.

      Διαγραφή
    3. λέει κάπου η θρησκεία μας ότι διώχνουμε ανθρώπους; Είναι δυνατόν κάποιος να είναι χριστιανός και ρατσιστής ή φασίστας; να μισεί συνανθρώπους του; Θα μας τρελάνετε;

      Δες τις θέσεις της Εκκλησίας: http://www.ecclesia.gr/greek/metanastes/metanastes.htm

      Κανένας δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει πως ο πρώτος ξένος για τους Χριστιανούς ήταν ο ίδιος ο Κύριός μας, Ιησούς Χριστός. Στη Βηθλεέμ ήρθε στον κόσμο μέσα σε μια φάτνη, γιατί "ουκ ην τόπος εν τω καταλύματι". Το παράδειγμα της δοκιμασίας που πέρασε ο Κύριός μας, με το που άνοιξε τα μάτια του σ' αυτόν τον κόσμο, ας είναι παρηγοριά για όλους τους ξένους, οι οποίοι πάντοτε πρέπει να σκέπτονται ότι η δοκιμασία ξεπερνιέται διά της προσευχής και της λειτουργικής ζωής και τελικά οδηγεί στην Ανάσταση. Όμως, από την άλλη πλευρά, όσοι δεχόμαστε τους ξένους οφείλουμε να τους βοηθήσουμε να ξεπεράσουν την παγωνιά της κοινωνίας. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ!!

      Διαγραφή
    4. 9:16 Ωραία. Όταν θα έρθουν εδώ οι μουσουλμάνοι και θα πολλαπλασιαστούν τόσο που θα κινδυνεύεις να φας ξύλο αν φοράς σταυρό στο λαιμό σου, μην κλαφτείς μετά, γιατί εσύ ο ίδιος με τη στάση σου το προκάλεσες!

      Διαγραφή
  24. Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην εκπομπή «στον ενικό» τονίζεται:«Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της ΕΕ για τους πρόσφυγες, παρά το γεγονός ότι είναι αυτές οι αποφάσεις που έχουν οξύνει το πρόβλημα και έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες ξεριζωμένους στη χώρα μας. Στήριξε με πάθος την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών και της φύλαξης των συνόρων.Τέλος, δήλωσε ότι θα φέρει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή τα αντιλαϊκά νομοσχέδια για ασφαλιστικό - φορολογικό, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, μαζί με νέα προνόμια υπέρ του κεφαλαίου, μέσω των "αναπτυξιακών νόμων".Κατά τ’ άλλα του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια να βάλει στον "ίσιο" δρόμο την παραστρατημένη -κατά δήλωσή του- ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και να ανατρέψει, μέσα από τη σαπίλα του συστήματος, τη διαπλοκή».  

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αρχισε ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ Προφυλαχθήτε από ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΝ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ .

    ΟΧΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΠΑΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΙΝΣΟΡΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗΣ.

    ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ενημέρωση .... Πλησιάζουν στα 50 τα σχόλια και η "δημοφιλέστερη ανάρτηση" στο ΝΦ είναι ο χορός των δασκάλων , ο χορός των ΚΑΠΗ ,8μηνα της ΔΕη , ευχαρηστήρια, συγχαρητήρια.Ισως αυτά είναι το ...μείζων των όσων διαβάζουν ... "Νέα" Φλώρινα .. ενημέρωση...(.......)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτόματα βγαίνει αυτό, δε φταίει το blog, απλά τα άλλα μάλλον τα κοινοποιούν οι ενδιαφερόμενοι και παίρνει περισσότερες προβολές.

      Διαγραφή
  27. Πόνεσαν πάρα πολύ οι φασίστες. είχαν συνηθίσει να τα βάζουν με τους ψευτοαριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ένας δεν μπόρεσε να βρεις έστω και μια θέση της Πίστης μας που να δικαιολογεί τον ζόφο και το μίσος στην ψυχή τους.

    Ας δουν τι λέει και ο Πειραιώς Σεραφείμ για την χρυσή αυγή και την διαστροφή του εθνικισμού έναντι του υγιούς εθνισμού
    http://www.amen.gr/article/o-mitropolitis-peiraiws-serafeim-gia-tin-xrusi-augi

    Ο Θεός ας συγχωρέσει και ας χαρίσει υγεία και ειρήνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αδελφοί και παιδιά μου, με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας σας παρακαλώ από τα βάθη της ψυχής μου να ανοίξετε τις καρδιές σας και να αγκαλιάσετε ως αδελφό τον κάθε ξένο. Δώστε του με αφθονία την αγάπη, τη στοργή και τη θαλπωρή που του πρέπει ως τέκνου του Θεού και ως προσώπου άξιου επίπλέον της τιμής και του σεβασμού μας. Ας κάνουμε κάθε ξένο να νιώθει ως να βρίσκεται στην πατρίδα του, ως να είναι κοντά στην οικογένειά του. Οι Έλληνες έζησαν επί αιώνες κοντά με ξένους με ειρήνη και αγάπη και σήμερα επίσης ζώντας στη διασπορά τους δίδεται η ευκαιρία στις χώρες που ζουν να τηρούν τις εθνικές παραδόσεις τους και ταυτόχρονα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους πολιτικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και οικονομικά. Ας δείξουμε κι εμείς ότι κυριαρχούμεθα από το πνεύμα της φιλοξενίας, που στην πατρίδα μας θεοποιήθηκε κατά την αρχαιότητα και ας αποδείξουμε ότι όχι μόνον δεν υστερούμε σ' αυτό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, αλλά και διαθέτουμε περισσότερο συναίσθημα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον προς κάθε ξένο που βρίσκεται στη χώρα μας, από όποια χώρα κι αν προέρχεται και σε όποια θρησκεία κι αν πιστεύει.

    Με όλη την αγάπη μου προς όλους σας, Διάπυρος προς Κύριον ευχέτης,
    + Ο Αθηνών Χριστόδουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9:23 Πιστεύω να γνωρίζεις ότι ο Χριστόδουλος ήταν ενάντια στα σχέδια διάλυσης της Ελλάδας, κάτι που βλέπω εσένα δε σε αφορά.

      Ελπίζω πέρα από copy-paste να γνωρίζεις και αγγλικά:
      http://www.dailymail.co.uk/news/article-3240295/Imam-tells-Muslim-migrants-breed-children-Europeans-conquer-countries-vows-trample-underfoot-Allah-willing.html

      Διαγραφή
  29. Παράλληλα με τις ροές των προσφύγων, αποκαλύπτεται ότι η χώρα έχει ένα βαθύ πυθμένα φασισμού και ξενοφοβίας που ξεπερνά το 6% της Χρυσής Αυγής. Είναι καλό να αποκαλύπτεται για να ξέρουμε σε τι χώρα ή πόλη ζούμε και να αναρωτηθούμε: ποιος είναι ο γείτονάς μας;
    schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Schapiro τι να σου πει κανείς. Εδώ πάνε να καταστρέψουν τη χώρα και σένα το πρόβλημα σου είναι η Χρυσή Αυγή οι φασίστες και η "ξενοφοβία". Είναι αστείο όταν Έλληνας βρίζει άλλον Έλληνα επειδή δεν θέλει το κακό της χώρας του. Τώρα να κάτσω να σου εξηγήσω ότι ούτε "ξενοφοβικός" είμαι με φίλους γειτονικών χωρών, ούτε Χρυσή Αυγή ψηφίζω, τζάμπα θα το κάνω. Άμα δε σου αρέσει η πόλη/χώρα σου πήγαινε σε καμιά άλλη όσο προλαβαίνεις πριν το κλείσιμο των συνόρων.

      Διαγραφή
  30. 10:26 θα πεις κάτι στην ουσία για τξν σταση ενός Χριστιανού ή θα συνεχίσεις να πετάς την μπάλα; φυσικά ως Έλληνας Χριστιανός υπερασπιζομαι αγαπώ βκαι τιμώ την πατρίδα μου οσο και ανβτην αμαυρώνουν ρατσιστές και μισάνθρωποι. Να παλέψουμε για ειρήνη ώστε οι άνθρωποι να επιστρέψουν στην δική τους πατρίδα. Μέχρι τοτε "αγαπώ αυτόν ως εαυτόν". Ο Θεός να σε έχει καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεχίζεις το ίδιο τροπάριο και παραβλέπεις την αλήθεια. Δε πειράζει, αργά ή γρήγορα όλοι θα την ανακαλύψουν. Ο Θεός να μας έχει όλους καλά.

      Διαγραφή
  31. Μήπως εσύ φοβάσαι ότι όταν γεμίσουμε μαυρακια και μεγαλώσουν και δρουν ανεξέλεγκτα (σε 15-20 χρόνια) στους πρώτους που θα επιτίθενται είναι οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ - ΧΡΥΣΑΥΓΊΤΕΣ και λοιποί ψευτοενδιαφερομενοι; Αλλά ξέχασα, κάνει κόμμα ο Καρατζαφύρερ και τέρμα η Χρυσή Αυγή πλέον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ( στην ψήφο ή στην ψυχή). Ότι και να γράφετε , όλοι είναι στο κόλπο και είστε τόσο ελαφρομυαλοι που χωρίς να γνωρίζετε παίζετε το παιχνίδι των Ευρωπαίων. VIVA LEVENTIS !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.