Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Στ. Τσώκας: Ταξίδι στο Όνειρο!

Ενόψει της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας ο Πρωταθλητής του ΟΞΙΦ Τσώκας Στέργιος παραχώρησε την παρακάτω συνέντευξη στα ΜΜΕ:

Ερώτηση: Στέργιο λίγο πριν ανέβεις στο αεροπλάνο για την Γαλλία ποιες είναι οι σκέψεις σου;
Στέργιος: Είναι η στιγμή για την οποία πάλεψα έναν ολόκληρο χρόνο. Το 2015 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έγινε στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν και λόγω εξόδων δεν καταφέραμε να συμμετάσχουμε, οπότε εκτός από μεγάλη τιμή είναι και ο περσινός ανεκπλήρωτος πόθος.

Ερώτηση: Ποιος είναι ο στόχος σου για αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;
Στέργιος: Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων είναι η κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς και συμμετέχουν στην κατηγορία μου 131 αθλητές από 30 χώρες από ολόκληρο των κόσμο. Ενώ με τους Ευρωπαίους αντιπάλους μου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ στις πίστες την χρονιά που έτρεξε, τους περισσότερους ξιφομάχους από τις υπόλοιπες ηπείρους δεν είχα την ευκαιρία να αντιμετωπίσω. Σε κάθε περίπτωση θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για μία θέση στην 1η 32άδα.

Ερώτηση: Παρακολουθήσαμε την πραγματικά εντυπωσιακή σου πορεία στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα Εφήβων φέτος. Ποιες είναι οι σημαντικότερες στιγμές από αυτήν την πορεία;
Στέργιος: Σίγουρα το Χάλκινο Μετάλλιο στην Άγκυρα ήταν ξεχωριστή στιγμή. Αλλά μπορώ να πω ότι και η 12η θέση στην Βουδαπέστη όπως και η 32άδα στην Κοπεγχάγη θα μου μείνουν αξέχαστες αφού τα παραπάνω Κύπελλα θεωρούνται από τα δυσκολότερα του Σιρκουί. Δεν μπορώ, επίσης, να λησμονήσω την καταπληκτική πορεία στα ομαδικά μαζί με τον Αλέξανδρο και Φίλιππο Γκώγκο στην Αυστρία (4οι ανάμεσα σε 28 ομάδες) και στην Βόννη (8άδα ανάμεσα σε 24 ομάδες) νικώντας μάλιστα κορυφαίες ομάδες όπως την 1η και 2η ομάδα της Αμερικής, την Ελβετία και άλλους.

Ερώτηση: Ο πρόσφατος τραυματισμός σου σε έχει επηρεάσει καθόλου;
Στέργιος: Πράγματι ήταν πιο δύσκολη στιγμή που βίωσα φέτος καθώς πίστεψα ότι όλα τελείωσαν… Ευτυχώς η ζημιά ήταν πολύ μικρότερη από αυτή που αρχικά υπέθεσαν οι γιατροί και Δόξα τω Θεώ επέστρεψα γρήγορα σε φουλ ρυθμούς. Δεν σας κρύβω βέβαια ότι ένας επιπόλαιος τραυματισμός εύκολα σε αποσυντονίζει όπως π.χ. στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Νόβισαντ στο οποίο δεν κατάφερα να πλησιάσω τον καλό μου εαυτό.

Ερώτηση: Φέτος, επίσης, κυνήγησες αρκετούς στόχους στην Ελλάδα. Πως τα πήγες;
Στέργιος: Ήθελα να είμαι ψηλά σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες που αγωνίστηκα (έφηβους, νέους και άνδρες) και μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος: 3ος στους εφήβους, 1ος στους Νέους και 2ος στους Άνδρες και μάλιστα αναπληρωματικός στην Πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Ερώτηση: Προέρχεσαι από άκρως αθλητική οικογένεια. Ο αδερφός σου Νικόλας Πρωταθλητής Ελλάδας τόσο στους Εφήβους όσο και στους Νέους και Προπονητής ο Πατέρας σου….
Στέργιος: Ναι είναι πολύ ανταγωνιστικό οικογενειακό περιβάλλον και μπορώ να πω ότι ίσως να είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Σε ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!
Στέργιος: Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για την προβολή της προσπάθειάς μας τώρα και πάντα!

Ζωντανά η προσπάθεια του Στέργιου Τσώκα με Live results και Live Streaming το Σάββατο 2 Απριλίου 9:30 πμ ώρα Ελλάδας στο: http://bourges2016.com/en.

Σ.Σ. Το παραπάνω είναι δελτίο τύπου του Ο.ΞΙ.Φ. Εμείς, ως Νέα Φλώρινα, ουδέποτε προσκληθήκαμε σε αυτήν τη "συνέντευξη".

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει και άλλος αθλητής της ξιφασκιας που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από την πόλη μας που είναι πρωταθλητής εφήβων και νέων ανδρών με συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με πολύ καλή θέση μάλιστα αλλά δυστυχώς για αυτόν ανήκει σε σύλλογο με ανύπαρκτο συμβούλιο ένα ολόκληρο χρόνο χωρίς προπονητή παρόλα αυτά κρατά ψηλά τη σημαία της πόλης μας.Συγχαρητηρια Μιχάλη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν σε στενό οικογενειακό κύκλο η συνέντευξη για αυτό και έλειπαν τα τοπικά μέσα ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.