Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Βραβεύονται σήμερα οι μαθητές του Αμμοχωρίου και του Βαρικού για το «Florinano»

Δεκαεπτά μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Αμμοχωρίου και Βαρικού Φλώρινας θα υποδεχτεί σήμερα, Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα στο γραφείο του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, προκειμένου να τους συγχαρεί για τη διάκριση που πέτυχαν, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό με θέμα «Let’s talk about nano».

Τα παιδιά ετοίμασαν και παρουσίασαν στον διαγωνισμό ταινία με κεντρικό θέμα τη Νανοτεχνολογία. Πρόκειται για το πρώτο φιλμ της κοινότητας μάθησης «Florantino», που δημιουργήθηκε στη Φλώρινα το 2012, και έχει στόχο την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία της Nανοτεχνολογίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση και συγκροτούν μαθητές δημοτικών σχολείων, δάσκαλοι, σχολικοί σύμβουλοι, φοιτητές και ερευνητές της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Στην ταινία με τίτλο «Florinano» οι μαθητές περιγράφουν το φυσικό φαινόμενο που σχετίζεται με την υπερ-υδροφοβικότητα των φύλλων του λωτού, γνωστό ως το «φαινόμενο του λωτού». Παράλληλα παρουσιάζονται εφαρμογές της Nανοτεχνολογίας, όπως είναι τα υπερ-υδροφοβικά ξύλα και υφάσματα.

Θυμηθείτε ξανά τη βραβευμένη ταινία Florinano:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.