Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Βλέπουμε την επιφάνεια και χάνουμε το βάθος!

Κάποτε ταξίδευαν δυο μάγοι, σκοπός τους ήταν ο μεγαλύτερος να διδάξει τον νεότερο, το ταξίδι τους ήταν μεγάλο και κουραστικό διένυσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα και κάποια στιγμή εξαντλήθηκαν οι προμήθειες τους.
-Ο μεγαλύτερος μάγος αποφάσισε να παρεκκλίνουν την πορεία τους προς τα βόρεια γνώριζε ότι εκεί θα συναντούσαν μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων.
Σε λίγες ώρες αντάμωσαν τους ζήτησαν νερό και τροφή έκατσαν μαζί τους και ξαπόστασαν στην συνέχεια συνταξίδεψαν, το ίδιο απόγευμα έπεσαν πάνω σε μια ενέδρα.
Ο αρχηγός της φρουράς αφού τους έψαξε όλους αποφάσισε να αφήσει ανοιχτό τον δρόμο μόνο στους δυο μάγους, την ομάδα την υποχρέωσε να γυρίσει πίσω.
-Οι δύο μάγοι συνέχισαν το ταξίδι τους, κάποια στιγμή ο μαθητής απορημένος είπε στον δάσκαλο του:
Γιατί το έκανες αυτό, γνώριζες τι θα συμβεί και μας οδήγησες πάνω στην ενέδρα, μπορούσες να αποτρέψεις την σύλληψη τους και δεν το έκανες, μπορούσες να τους βοηθήσεις να φτάσουν στον προορισμό τους και πάλι δεν το έκανες, γιατί όλα αυτά δεν σε καταλαβαίνω; αυτοί μας έδωσαν ότι τους ζητήσαμε.
-Τότε ο μεγάλος μάγος του απάντησε: Βλέπεις την επιφάνεια και χάνεις το βάθος, γνώριζα με κάθε λεπτομέρεια τι θα συμβεί για αυτό και άφησα να συλληφθούν και να επιστρέψουν στις ρίζες τους, πουθενά στον κόσμο δεν είναι καλύτερα από ότι στην πατρίδα σου, εκεί θα ξανά χτίσουν την ζωή τους και θα προσφέρουν στον τόπο τους, τις δυσκολίες τις ξεπερνάς όταν βρίσκεσαι με δικούς σου ανθρώπους, με ανθρώπους που έχεις την ίδια γλώσσα την ίδια θρησκεία τον ίδιο πολιτισμό!
Αν τους άφηνα να φτάσουν στον προορισμό τους θα συναντούσαν πράγματα και καταστάσεις που δεν φαντάστηκαν, θα υπέφεραν και θα δυστυχούσαν ώσπου στο τέλος θα αφήναν την τελευταία πνοή τους σε ξένη πατρίδα είπε ο μεγάλος μάγος στον μαθητή, έχεις να μάθεις πολλά ακόμα… ο κόσμος δεν είναι έτσι όπως μας βολεύει να τον βλέπουμε!

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

7 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά. Ο καλός Θεός όρισε τον τόπο , την πατρίδα του καθενός. Αυτό που γίνεται τώρα με την λαθρομετανάστευση είναι αφύσικο και τεχνητό. Η πραγματική φροντίδα γι αυτούς τους ανθρώπους είναι να τους επιστρέψουμε στην πατρίδα τους και να τους εμποδίσουμε να έρθουν στην δική μας. Επομένως , έξω οι ξένοι απ΄την Ελλάδα. Αυτά προυποθέτουν Ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχει Ελληνική κυβέρνηση ;; αυτό είναι το ερώτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία ιστορία μας λες με τον καλό Θεό (που τον θέλεις όπως σε βολεύει) και αμέσως μετά κήρυγμα μίσους και ξενοφοβίας. Αυτά θα είχε κατά νου και ο Παπάς της Ημαθίας που με τους ενορίτες του πρόταξαν τις γουρονοκεφαλές αντί τον λόγο της αγάπης του Ευαγγελίου. Πόσα ακόμα ειδεχθή θα πράξουν κάποιοι ρασοφόροι για να ξεράσουμε...

      Διαγραφή
    2. 10.20 Χρησιμοποίησε το μυαλό σου για να σκεφθής λογικά και άσε την προπαγάνδα.

      Διαγραφή
    3. @10.20
      Βλέπω ότι σε συγκινεί "ο λόγος της αγάπης του Ευαγγελίου". Φαντάζομαι ότι καθημερινά τον μελετάς, εκκλησιάζεται τακτικά, εξομολογείσαι ανελλιπώς, νηστεύεις αλάδωτα, ασκείσαι στην εγκράτεια, κάνεις ελεημοσύνες, προσεύχεσαι επί ώρες, κάνεις κομποσχοίνια και δεκάδες μετάνοιες, έχεις ξεσκονίσει τα συγγράμματα της πατερικής θεολογίας και τα συναξάρια των αγίων, και συνεχές μέλημά σου είναι να τα κάνεις όλα αυτά πράξη στην καθημερινή σου ζωή. Άρα δικαίως επικαλείσαι την "αγάπη του ευαγγελίου", καθώς την έχεις κατανοήσει διά του βιώματος και έχεις αναχθεί σε υψηλά πνευματικά μέτρα.
      Συγγνώμη αν σου καλλιεργώ την έπαρση, αλλά αγίους σαν κι εσένα σπάνια συναντάμε.

      Διαγραφή
    4. 10:20 αλλα και ολοι σας διαβαστε και αυτο για να ανοιξει το μυαλο σαςhttp://www.pronews.gr/portal/20160328/religion/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%B1/%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF%CE%BC-%CE%B7-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%AC%CE%BC-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF

      Διαγραφή
    5. 9:33 τόσα κι άλλα τόσα είστε ικανοί να κάνετε,(για τα μάτια του κόσμου μάλλον), αλλά δυο απλές εντολές του Ιησού να εφαρμόσετε σαν φαίνεται βουνό...

      Διαγραφή
  2. 11:15 για ποιόν θεό μιλάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.