Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

2η συνάντηση των εταίρων του έργου C.B.I.P. Cross Border Infrastructural Project

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17.03.2016 στον Δήμο Κορυτσάς, η 2η συνάντηση των εταίρων του έργου CBIP “Cross Border Infrastructural Project” στα πλαίσια του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδας – Αλβανίας 2007-2013 και στο θεματικό πεδίο 1: Ενίσχυση της Διασυνοριακής Οικονομικής Ανάπτυξης, ως μέρος του Μέτρου 1.4: Διευκόλυνση της προσβασιμότητας των συνόρων μέσω υποδομών μικρής κλίμακας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πρόοδος των έργων σε Ελλάδα και Αλβανία ενώ τέθηκε το χρονοδιάγραμμα για τα υπολειπόμενα παραδοτέα μέχρι το τέλος του έργου. Την Παρασκευή 18.03.2016 έγινε ξενάγηση των εταίρων στους χώρους της Κορυτσάς στους οποίους αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες το επόμενο χρονικό διάστημα (Φωτισμός Περιφερειακής Οδού με λαμπτήρες LED, αναβάθμιση του μονοπατιού Fan Noli στην Κορυτσά).

Το έργο CBIP στοχεύει στην:
• Βελτίωση των υποδομών των διασυνοριακών σταθμών Κρυσταλλοπηγής και Κέρκυρας, μέσω της προώθησης νέων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
• Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης νέων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κτιριακό τομέα.
• Υλοποίηση μελετών για τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση των ελέγχων στα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας.
• Βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των μεταφορών (μελέτη σκοπιμότητας για τη δημιουργία ενός σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ των Ιωαννίνων και την Αλβανία).

Ειδικότερα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σημειώνεται ότι το έργο αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του μεθοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής (Α’ φάση) είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Οι Εταίροι του έργου C.B.I.P είναι οι παρακάτω:
LP1- Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ)
LP2- Περιφέρεια Κορυτσάς
P3 – Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ)
P4 – Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΙ)
P5 – Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ)
P6 – Δήμος Κορυτσάς

Συνολικός Προϋπολογισμός έργου: 2.766.541,50 €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.