Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

25 Μαρτίου 1821 - 25 Μαρτίου 2016 / Άλλες εποχές - άλλα ήθη

Η Τοπική Οργάνωση Φλώρινας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή συνεορτάζει με όλους τους συμπολίτες μας και φέτος τη διπλή εορτή 25η Μαρτίου. Προσκυνά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, κομβική εορτή για όλο τον Χριστιανικό κόσμο, και κλίνει γόνυ ευλαβείας και βαθύτατης τιμής στη μνήμη των ηρωικών αγωνιστών και συντελεστών της επανάστασης του 1821 για την Εθνική μας ανεξαρτησία.

«Ου σθένει γλώσσα», είναι πάντα φτωχές οι ανθρώπινες λέξεις για να περιγράψουν το μεγαλείο εκείνων των ανθρώπων που έδωσαν σώμα, αίμα και ψυχή, όλο τους το είναι, υπέρ βωμών και εστιών, για την Πίστη, την Πατρίδα και την Ελευθερία τους, αλλά και για την ελευθερία και όλων των επόμενων γενεών.

Το 1821 είναι φάρος μέσα στη μακρόχρονη υπέρ -χιλιετή πορεία του Ελληνισμού, που φωτίζει τις ψυχές μας και κατευθύνει τις διάνοιες και τις πράξεις μας και τώρα και στο μέλλον. Η εθνεγερσία του 1821 είναι θεμελιώδους σημασίας για το Ελληνικό έθνος. Αυτός είναι ο λόγος που εδώ και χρόνια βλέπουμε μια λυσσαλέα και συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και διαστρέβλωσης του νοήματός της, απίσχνασης της σημασίας της, παραποίησης γεγονότων, καταστάσεων και συσχετισμών, αλλά και ηθικής σπίλωσης των συντελεστών της. Οι κύκλοι που προωθούν αυτή την δυσφημιστική προπαγάνδα είναι γνωστοί και έχουν γίνει φανεροί σε όλους. Τελικός σκοπός τους η κάμψη των ιστορικών μας αντιστάσεων και η σταδιακή ακύρωση των αποτελεσμάτων της Επανάστασης με την αναστροφή της πορείας του έθνους μας προς μια νεο-Οθωμανική σκλαβιά, την μετατροπή μας από κυρίαρχο κράτος σε αποικία χρέους και μέσω αυτής σε έξωθεν επιβεβλημένη απομείωση του Ελληνισμού πολιτιστικά, θρησκευτικά και εν τέλει βιολογικά. Το 1821 όμως είναι πολύ μεγάλο και πολύ δυνατό για να αποστεωθεί μιά και ο λαός μας έχει και ιστορική μνήμη και διακριτική ικανότητα, ώστε να μην εξαπατηθεί. Το αίμα των χιλιάδων μαρτύρων της Ελευθερίας είναι πάρα πολύ για να σωπάσει. Αν αυτή η γη ανθίζει και μοσχοβολά, είναι γιατί ποτίστηκε με αυτό το άγιο αίμα και αυτό δεν ξεπλένεται με έωλες αφηγήσεις.

«Οι νεκροί μας δεν κοίτουνται στο χώμα. Γενήκαν πουλιά, δέντρα, αγέρας. Καθόμαστε στον ίσκιο τους, θρεφόμαστε με τη σάρκα τους, αναπνές το χνότο τους. Γενήκαν ιδέες και πάθη, κι ορίζουν τη βουλή μας και την πράξη μας» *

Το 1821 και οι ηρωικοί του αγωνιστές θα μας ορίζει και θα οδηγεί τα βήματά μας μέσα στους αιώνες. Γεννά παράδειγμα που φωτίζει τους δύσκολους και πονηρούς χρόνους που διανύουμε. Γεννά ελπίδα πως εφόσον εκείνοι μπόρεσαν, θα μπορέσουμε κι εμείς. Αρκεί να αγαπήσουμε την Πίστη, την Πατρίδα και την Ελευθερία μας όσο και αυτοί. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να φανούμε αντάξιοί τους. Ας τους τιμήσουμε με κάθε τρόπο. Με δοξολογίες, παρελάσεις, σημαιοστολισμούς, επετειακές εκδηλώσεις, αλλά κυρίως με το να αναλογιστούμε το χρέος μας απέναντι στην παρακαταθήκη που μας άφησαν. Άλλωστε όπως έλεγε και ο Μακρυγιάννης, τούτη την Πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί και αμαθείς, και πλούσιοι και φτωχοί…και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι….Είμαστε στο «εμείς» κι όχι στο «εγώ» . Με τέτοιες παρακαταθήκες λοιπόν, ας μεθύσουμε και φέτος με το «αθάνατο κρασί του '21».

*Ν. Καζαντζάκης – Ασκητική

Οργάνωση Φλώρινας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πλατεία Γ. Μόδη 76 (Π. Μελά και Στ. Δραγούμη, 1ος όροφος)
Δευτέρα και Τετάρτη (πλην εορτών) 6 με 8 μ.μ.

16 σχόλια:

 1. Οι π΄ρογονοί μας έλεγαν και κάτι άλλο. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους και τούρκος μη μείνη στον Μωριά μηδέ στον κόσμο όλον. Τώρα οι προσκυνημένοι , τα γιουσουφάκια , οι κοτσαμπάσηδες συνομιλούν με τους μογγόλους και φέρνουν χιλιάδες λαθρομετανάστες ισλαμιστές στην πατρίδα μας . Έλληνες το 1821 να είναι φάρος και οδηγός μας .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι άρρωστος

   Διαγραφή
  2. 9:59 Ότι καλύτερο διάβασα σήμερα!

   Διαγραφή
  3. 9.59: Σωστό και αυτό.

   Διαγραφή
 2. Πόσο δίκιο έχεις. Άντε βρες το όμως στη σημερινή Ελλάδα του πνεύματος Φίλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 9:59 συμφωνώ

   Διαγραφή
  2. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ25 Μαρτίου 2016 - 2:32 μ.μ.

   9:59 το σχόλιό μου "Πόσο δίκιο έχεις. Άντε βρες το όμως κ.τ.λ., ήταν για εσένα. Απλά έκανε παρεμβολή το παράσιτο 11:05, γιατί περί παρασίτου πρόκειται αφού ουσιαστικά τίποτα δεν λέει.

   Διαγραφή
 3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΕ...

  ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΤΙΣΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.  ΖΗΤΩ Η 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΥ 21
  ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ

  ΖΗΤΩ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΘΝΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ...ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΕΤΣΙ
  ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
  ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΩΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΛΟΚΟΛΟΤΡΩΝΗ
  Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΛΕΩΝΤΩΝ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΠΟΤΕ

  ΦΩΤΙΑ ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

  ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Κολοκοτρώνης ήταν μασόνος. Είσθε και εσείς μήπως και θαυμάζετε αυτόν τον άθεο; Ντροπή!

   Διαγραφή
  2. Αν ήταν ..Μασόνος γιατί τον είχαν φυλακίσει ; Μήπως ανοίκεις στο γένος των νεφελίμς; σε κόβω για ...ΑΡιστούχο Μ@@@@@

   Διαγραφή
  3. Η Ελλάδα πάντως είναι έθνος τεκτονικό. Όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί, από ιδρύσεως κράτους, ήταν τέκτονες. Επίσης αν αυτή τη στιγμή υπάρχουμε, το οφείλουμε στις Μεγάλες Στοές της Μεγάλης Βρετανίας, όπου μετά το 1825 αποφασίστηκε η ίδρυση ενός νέου ελληνικού κράτους. Για το λόγο αυτό οι Βρετανοί προσέφεραν στους Έλληνες συνθήκη ανεξαρτησίας, εν αντιθέσει με τους Ρώσους οι οποίοι προσέφεραν συνθήκη αυτονομίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπό την επίβλεψη πάντα της Υψηλής Πύλης και του Σουλτάνου. Μασόνος, λοιπόν, ο Καποδίστριας, Μασόνος ο Τρικούπης, όπως ακριβώς και ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου, ο Ράλλης, ο Καραμανλής και όλοι οι άρρενες Έλληνες πολιτικοί.

   Διαγραφή
  4. orthros.eu/ειδήσεις-και-σχόλια/σχόλια/754-ἑλλάδα,-μασονία-καί-καποδίστριας.html

   http://www.kapodistrias.info/dimosia-dioikisi/90-egiklios-2953

   Διαγραφή
 4. Περίεργος θα έλεγα ο "ξυνονερίτικος" ...συσχετισμός
  Σέλτσας (σύριζα) και Νομικός (χρυσή αυγή) επικαλέσθηκαν τον Μακρυγίάννη.
  ¨όχι το γιάννη αι γιάννη ούτε τον...Παπαγιάννη

  Κάτι ...σαν βακαλάος του ευ αγγελισμού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @12.12
   Να είσαι πιο προσεκτικός/ή όταν διαβάζεις τα μηνύματα. Ο Σέλτσας ΔΕΝ επικαλέστηκε τον Μακρυγιάννη, αλλά τον Σικελιανό. (σιγά μην επικαλούταν τον Μακρυγιάννη, με τέτοια αλλεργία που έχει σε οτιδήποτε εθνικό)
   Ο Νομικός πολύ ευστόχως τον επικαλέστηκε, και λίγα είπε. Έτσι κι αλλιώς ο λόγος του Μακρυγιάννη είναι Ιερό Ευαγγέλιο για την Ελλάδα. Καίριος και αξεπέραστος σε όλα του. Όσο και να τον επικαλείσαι δεν στερεύει.

   Διαγραφή
 5. Συμφωνώ απολύτως μαζί σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Νομικός Ξυνό Νερό γκαζόζα τον έχω δει να πίνει αλλά με Ξυνό Νερό συσχέτιση δεν έχει. Συμμαθητής του στη Φλώρινα από το Δημοτικό.

   Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.