Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Μαθητικός και φοιτητικός διαγωνισμός καλλιτεχνικής έκφρασης από το Βιβλιολογείον «Μίμης Σουλιώτης»

Ο Απρίλιος είναι ο κατεξοχήν μήνας του βιβλίου. Δυο Παγκόσμιες Ημέρες έχουν οριστεί για να τιμηθεί το ύψιστο αυτό προϊόν του ανθρώπινου πολιτισμού: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και Παγκόσμια Ημέρα βιβλίου (23 Απριλίου).

Το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο – Βιβλιολογείον «Μίμης Σουλιώτης» της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στη μεγάλη βιβλιογιορτή προκηρύσσοντας μαθητικό και φοιτητικό διαγωνισμό καλλιτεχνικής έκφρασης (ζωγραφική) με θέμα «Το βιβλίο, αυτός ο φίλος μου!».

Ας κοιτάξουμε με τα μάτια της ψυχής τον αξιόπιστο και ιδιαίτερο αυτό σύντροφό μας στη γνώση και την ψυχαγωγία και ας αφήσουμε να αποτυπωθεί η εικόνα που «βλέπουμε».

Στον μαθητικό διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου. Τα έργα θα έχουν διαστάσεις μπλοκ ακουαρέλας Νο3 (25χ35). Στο πίσω μέρος θα αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο του μαθητή, η ηλικία, η τάξη και το Σχολείο του.

Η αποστολή θα πρέπει να γίνει με συγκεντρωτική κατάθεση των συμμετοχών από εκπρόσωπο εκπαιδευτικό του κάθε Σχολείου, στο Βιβλιολογείον της Παιδαγωγικής Σχολής ΠΔΜ, κάθε Δευτέρα -Τρίτη - Πέμπτη 12.30-16.00 (κα Παπαγεωργίου) ή κατάθεση από το γονέα ή ταχυδρομική αποστολή στη διεύθυνση: Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή, Βιβλιολογείον (υπόψη κας Ε. Παπαγεωργίου) 53 100 Φλώρινα.

Στο φοιτητικό διαγωνισμό με θέμα «Τα βιβλία, οι σύντροφοί μου, οι ξένοι μου, οι φίλοι μου…», η καλλιτεχνική έκφραση δεν περιορίζεται μόνο στη ζωγραφική αλλά μπορεί να πάρει όποια μορφή θέλει ο φοιτητής.



Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης συμμετοχής είναι η 14η Απριλίου 2016.

Όλα τα έργα θα εκτεθούν στο Φουαγέ της Παιδαγωγικής Σχολής από 18-22 Απριλίου 2016 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ως αντίδωρο της συμμετοχής τους λογοτεχνικά βιβλία, ενώ θα υπάρξουν ειδικές βραβεύσεις για τους 3 πρωτεύσαντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.