Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Φορτωμένοι με μετάλλια επέστρεψαν από τους Πανελλήνιους οι αθλητές του ΣΟΧ Φλώρινας

Με 2 αργυρά, και 4 χάλκινα μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας δρόμων αντοχής. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 26 και 27 Μαρτίου στο χιονοδρομικό κέντρο 3 – 5 Πηγάδια Νάουσας. Πέρα από το εθνικό πρωτάθλημα, ο αγώνας είχε και διεθνή χαρακτήρα με συμμετοχές από την γειτονική Σερβία.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με οριακές συνθήκες, σε πίστα που διαμορφώθηκε σε υψηλότερο υψόμετρο λόγο της έλλειψης χιονιού και δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με την γνώριμη κλασσική διαδρομή της Νάουσας. Επιπλέον οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, το πολύ σκληρό χιόνι αλλά και η δύσκολη πρόσβαση αθλητών και συνοδών λειτούργησαν αρνητικά.

Οι αθλητές συμμετείχαν στα παρακάτω αγωνίσματα κοινά για όλες τις κατηγορίες με εξαίρεση την διαδρομή 1,3 km που αθλοθετήθηκε για τους παμπαίδες, τις πανκορασίδες. Για τους μικρούς αθλητές της προαγωνιστικής κατηγορίας έγινε ένας αγώνας επίδειξης.

5 km απόσταση,
1,3 km ταχύτητας
Ομαδικό σκυταλοδρομία 2 Χ 1,3 km (3 αλλαγές)

Με βάση τα ενοποιημένα αποτελέσματα του διεθνή αγώνα οι αθλητές του Σ.Ο.Χ Φλώρινας Τσούλης Γεώργιος και Νικόλαος Κουσουρέτας (κατηγορία παίδων) κατετάγησαν στην 7η και 9η θέση της γενικής της απόστασης 5 km και στην 6η και 8η θέση στο sprint, με χρόνους πολύ κοντά σ’ αυτούς των Ανδρών και Εφήβων. Πολύ καλά ήταν και τα αποτελέσματα της αθλήτριας του Σ.Ο.Χ. Στανίδου Ελευθερίας (κατηγορία κορασίδων) που κατετάγη 10η στην απόσταση και μια πτώση στο sprint την κράτησε πίσω στην 6η θέση της γενικής κατάταξης με επίσης πολύ καλούς χρόνους. Οι αθλητές του Σ.Ο.Χ. παρά την μικρή βαθμολογική αξία του αγώνα, κατάφεραν να βελτιώσουν τους προσωπικούς τους βαθμούς FIS.

Με βάση την κατάταξη σε εθνικό επίπεδο οι αθλητές του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας Τσούλης Γεώργιος και Νικόλαος Κουσουρέτας κέρδισαν και στα δύο αγωνίσματα την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα της κατηγορίας παίδων, ενώ η αθλήτρια του Σ.Ο.Χ. Στανίδου Ελευθερία κατετάγη 7η στην απόσταση και 4η στο sprint στην κατηγορία κορασίδων. Επίσης στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας η ομάδα ανδρών που συγκροτήθηκε από τους δύο αθλητές του συλλόγου ήρθε τρίτη δείχνοντας τις μεγάλες δυνατότητες τους, απέναντι σε αντίπαλες ομάδες που συγκροτήθηκαν από αθλητές μεγαλύτερων κατηγοριών.

Άξιες συγχαρητηρίων είναι και οι δύο παλιές αθλήτριες του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας, Λαδοπούλου Παρασκευή και Μούλελη Αικατερίνη που συμμετείχαν ξανά στους αγώνες συνοδεύοντας και τα παιδιά τους - αθλητές του Α.Ο.Φ. Με την υποστήριξη του προπονητή του Α.Ο.Φ. κατάφεραν να τερματίσουν αντίστοιχα 3η και 5η και στα δύο αγωνίσματα στην κατηγορία γυναικών. Επίσης με πολύ μικρή διαφορά από τις τρίτες τερμάτισαν τέταρτες στην σκυταλοδρομία γυναικών και για μια ακόμη φορά αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες.

Τα άριστα αποτελέσματα και η πολύ καλή βαθμολογία είναι η επιβράβευση της μεθοδικής και επίπονης προσπάθειας των αθλητών και του προπονητή τους Τσούλη Στυλιανού, αλλά και μια μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον. Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την εδραίωση των αθλητών ανάμεσα στους καλύτερους της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται στους αθλητές και τον προπονητή τους θερμά συγχαρητήρια και καλή ξεκούραση μέχρι την έναρξη του νέου προγράμματος προπονήσεων. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της Ελληνικής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας : http://www.eox.gr, και http://data.fis-ski.com/cross-country/results.html, (για τα αποτελέσματα της Διεθνούς Διοργάνωσης)


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γιαζιτζίδης Σάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.