Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Η Φλώρινα της απέριττης γοητείας και της σαγηνευτικής γαλήνης (video)

Κάθε εποχή, η Φλώρινα έχει τη δική της ξεχωριστή ομορφιά, όπως κι αν αυτή αποτυπώνεται. Ένα εξαιρετικό video, πραγματική διαφήμιση για τον τόπο μας, ετοίμασε με αγάπη και μεράκι ο Δημήτρης Πασίνης.

Με εναέριες λήψεις και φωτογραφίες από κάθε σημείο της πόλης, μέρα και νύχτα. Το ποτάμι, οι κεντρικοί δρόμοι, οι εκκλησίες, τα πάρκα, δημόσια κτίρια, τα πάντα. Ό,τι όμορφο έχει αυτή η πόλη (και δεν είναι και λίγα), επενδυμένο με υπέροχη μουσική.

Ο ίδιος ο δημιουργός αφιερώνει το video του σε όλους τους ξενιτεμένους Φλωρινιώτες που ζουν και μεγαλουργούν στο εξωτερικό αλλά η καρδιά τους χτυπά «Ελλάδα» και σε όσους ζουν στην πόλη και σε αυτούς που την αγαπούν και την επισκέπτονται.

Δείτε και θαυμάστε το εξαιρετικό από κάθε άποψη video που μας έστειλε ο κ. Πασίνης, τον οποίον και ευχαριστούμε για την προσφορά του στον τόπο.


10 σχόλια:

  1. ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! Εξαιρετικό!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα είναι πιο όμορφη η Φλώρινα!
    Υ.Γ. Έμαθα να γράφω σωστά ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν την Φλώρινα δεν έχει,η ομορφότερη πόλη της Ελλάδας ανεξαρτήτως εποχής του χρόνου και ιδιαίτερα το χειμώνα με τα χιόνια είναι σαγηνευτική......<3<3<3......!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλή δουλειά με κάποιες μικρές θα έλεγα παραλείψεις του σκηνοθέτη .΄Βλέποντας το σκέφτηκα ότι θα μπορούσε η αερολέσχη Φλώρινας να ανεβάσει παρόμοια βίντεο που προβάλουν όχι μόνο την πόλη μας αλλα και την ευρύτερη περιοχή μας και το έργο της ίδιας της αερολέσχης . Γιατί όχι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοιες εικόνες φίλε μου είναι πολύ δύσκολο να ληφθούν από αεροσκάφος για πολλούς τεχνικούς λόγους. Μπορούν να ληφθούν ίσως κάποιες όμορφες φωτογραφίες οι οποίες θα μπορούσαν να συνεισφέρουν σε ένα συνολικά καλό αποτέλεσμα. Δεν είναι όμως τόσο απλό φαντάζεσαι. Ένα καλό τελικό προϊόν είναι αποτέλεσμα πολύπλευρων και στοχευμένων λήψεων ( μετά από προσεκτική παρατήρηση του χώρου σε συνδυασμό με τον κορεσμό του φωτός κατά την διάρκεια της μέρας), επιλογή και χρήση κατάλληλων φίλτρων, συνδυασμός καταγραφικών συσκευών και βέβαια η διάθεση αρκετού χρόνου. Πάντως είναι στις άμεσες προτεραιότητές μου η εκπόνηση ενός video όπου θα αναδεικνύονται συνολικά πολλές από τις ομορφιές του νομού και ευελπιστώ ότι θα εντυπωσιάσει!!!! Απλά, οι υφιστάμενες καιρικές συνθήκες, δεν βοηθούν στην συγκέντρωση του υλικού, αφού ειδικά κατά τις εναέριες λήψεις απαιτείται να τηρούνται κανόνες ασφαλείας ώστε αφενός να αποφευχθούν ατυχήματα και αφετέρου να μην «χαθεί» πολύτιμος καταγραφικός εναέριος εξοπλισμός που με κόπο αποκτήθηκε (άλλωστε μην ξεχνάς ότι αυτό που γίνεται προϋποθέτει εκτός του χρόνου και έξοδα που γίνονται αγόγγυστα λόγω της αγάπης για αυτά τα χώματα. Για να κάνω αυτό που σκέφτομαι σε μία καταγραφή 7-8 λεπτών, υπολογίζω ότι πρέπει να διανύσω άνω των 1.000 Km, πηγαίνοντας από 2-3 φορές σε Πρέσπες, Νυμφαίο, Λέχοβο, Αμύνταιο, Λιμνοχώρι, Αχλάδα, Τριανταφυλλιά κλπ. Ακόμα και τις βάρκες που θα ήθελα να χρησιμοποιήσω 2-3 φορές στις Πρέσπες, προσωπικά έξοδα θα είναι). Αυτό που θέλω συνοπτικά να σου διευκρινίσω είναι ότι όλα αυτά δεν γίνονται πετώντας απλά με ένα αεροσκάφος πάνω από την πόλη. Ευελπιστώ πάντως για ένα αποτέλεσμα που θα σου αρέσει (…και σκηνοθετικά) 

      Πασίνης Δημήτρης

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.