Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Απόλυτα επιτυχημένη και άκρως ενημερωτική η ημερίδα για την πρόληψη της νεφρικής νόσου (video)

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η αθρόα προσέλευση του κόσμου και η επιτυχία της ημερίδας για την πρόληψη της νεφρικής νόσου, που διοργάνωσαν χθες η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Φλώρινας και το Σωματείο Νεφροπαθών Φλώρινας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Λύγκος», με αφορμή τον εορτασμό της 11ης παγκόσμιας ημέρας νεφρού, που από το 2006 καθιερώθηκε να εορτάζεται την δεύτερη Πέμπτη κάθε Μαρτίου, και φέτος το σύνθημα της είναι «Δράσε νωρίς για να προλάβεις» και είναι αφιερωμένη στα παιδιά.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς και ακολούθησαν οι βασικές εισηγήσεις.

Την αρχή έκανε η νεφρολόγος Ειρήνη Βασιλείου, επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Φλώρινας.

Ακολούθησε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής – Νεφρολογίας ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Κολλιός, ανέλυσε τα κυριότερα αίτια νεφρικής νόσησης στην παιδική ηλικία και την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης στην εξέλιξη της νόσου, στην ανάπτυξη των παιδιών αλλά και στην ποιότητα ζωής τους, καθώς και τρόπους πρόληψης της εμφάνισης νεφρικής νόσου αλλά και επιβράδυνσης της εξέλιξης της νόσου.


Στη συνέχεια, ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Γεώργιος Ευστρατιάδης, Παθολόγος – Νεφρολόγος, και Δ/ντής Νεφρολογικής Κλινικής «Ιπποκράτειο» Γ.Ν. Θεσσαλονίκης επικεντρώθηκε στη νεφροπάθεια από το διαβήτη στην παιδική αλλά και στην σημασία της στην μετέπειτα ενήλικη ζωή.

Τέλος, ο Δ/ντής Ε.Σ.Υ Νεφρολογίας, Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων, «Ιπποκράτειο» Γ.Ν. Θεσσαλονίκης Γρηγόριος Μυσερλής μοιράστηκε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις του για την δωρεά οργάνων, μια και ενώ πολλά παιδιά ζουν σήμερα εξαρτημένα από ένα μηχάνημα αιμοκάθαρσης, αντί να παίζουν, είναι επιτακτική ανάγκη η αύξηση του αριθμού των δωρητών και η μείωση του χρόνου στην λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.



1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΡΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗ. ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.