Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Γ. Βοσκόπουλος: «Δεν προβλέπεται, προς το παρόν, να έρθουν μετανάστες στη Φλώρινα» (video)

Στο ενδεχόμενο φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή μας αναφέρθηκε ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από σχετικό ερώτημα του δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Γκέκτση.

Ο κ. Βοσκόπουλος αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Π.Ε.Δ., στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, αλλά και στο έγγραφο που απέστειλε η Αντιπεριφέρεια. Παράλληλα, πρότεινε τη συνδρομή της Εκκλησίας στη σίτιση των μεταναστών, μέσω ενός έξτρα κονδυλίου από το αρμόδιο υπουργείο.

«Για τη Φλώρινα και την Καστοριά δεν προβλέπεται να έρθουν προς το παρόν μετανάστες» είπε στη συνέχεια και τόνισε πως η Πολιτική Προστασία είναι αρμόδια για την εύρεση κρεβατιών και τροφής.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του στο video που ακολουθεί:


26 σχόλια:

  1. Έξω οι ξένοι απ' την Ελλάδα . Εδώ δε να μην το σκεφθούν κάν να κάνουν κάποια τέτοια κίνηση . Είναι εισβολείς εγκληματίες . Οι ανθέλληνες ρατσιστές είναι προδότες και τους χρειάζεται το απόσπασμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρα από το ανθρωπιστικό κομμάτι της υπόθεσης, στο οποίο είμαστε αλληλέγγυοι στο δράμα των προσφύγων, μη ξεχνάμε ότι η Φλώρινα, είναι ενας νομός με ιδιαιτερότητες μιας και συνορεύει με 2 χώρες. Ας το βάλουμε λίγο να δουλέψει.
    Και φτάνει πιά οι Φλωρινιώτες να πυροβολούν τους Φλωρινιώτες.
    Είμαστε ένας λαός με μεγάλη καρδιά και με ανεπτυγμένο το φιλανθρωπικό μας συναίσθημα. Η προσφορά μας σε κάθε κάλεσμα της κοινωνίας, σε κάθε δράση του δήμου, σε τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα για όσους βρίσκονται σε ανάγκη, είναι παροιμιώδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πρόσφυγες θα μείνουν μαζί μας. Το στοίχημα τώρα για εμάς είναι να διαχειριστούμε την κατάσταση όσο γίνεται καλύτερα και να μην κάνουμε εκπτώσεις στον ανθρωπισμό μας. Την αδιαφορία της κυβέρνησης -τουλάχιστον μέχρι τώρα- θα πρέπει να τη διαδεχτεί η δράση.Προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται-σωστά κατ΄εμέ- και οι 6 προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη: σωστή γεωγραφική κατανομή και καλύτερος συντονισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄και β΄βαθμού, και των Μ.Κ.Ο και εθελοντών θα συμπλήρωνα επίσης.
    Οι ξενοφοβικοί μέχρι υστερίας και οι παρτάκηδες να σταματήσουν το συνωμοσιολογικό λόγο και ας έρθουν στην πραγματικότητα.Δεν φταίει ούτε ο Σόρος, ούτε ο κυρ Μήτσος από τα Ζαγοροχώρια, φταίει η βία, ο πόλεμος, η εξαθλίωση, η φτώχεια. Το γεγονός ότι θέλουν όλοι να έρθουν στη Δύση είναι για τον πλούτο της, το κράτος δικαίου, ελευθερίας και κοινωνικής πρόνοιας, αλλιώς θα πήγαιναν στην Υεμένη ή στη Ρωσία.Και απορώ γιατί το ρίχνεται στη συνωμοσία και δεν το ρίχνεται στα ζώδια; Ας πούμε έτσι το ήθελε η κίνηση των πλανητών.Στο κάτω κάτω και τα δυο έχουν τον ίδιο συντελεστή ανοησίας. Όσο για μας τους υπόλοιπους ας το δούμε σαν ένα θλιβερό γεγονός του ρου της Iστορίας. Μήπως τελικά βρε παιδιά έτσι το ήθελε η Iστορία;
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω ότι το επαναλαμβάνεις –σαν επικεφαλίδα κιόλας αυτήν τη φορά– ότι οι "πρόσφυγες" θα μείνουν μαζί μας. Ωραίος!... Θα το εμπεδώσουμε, μην ανησυχείς. Ο δε Σόρος, που στον θίξαμε, με κανέναν τρόπο δεν σχετίζεται με τη βία, τους πολέμους, την εξαθλίωση, τη φτώχεια. Σωστά; Ναι, Schapiro, και η βία, οι πόλεμοι, η εξαθλίωση, η φτώχεια είναι τυχαία γεγονότα της Ιστορίας. Ό,τι πεις εσύ, λεβέντη μου.
      Διογένης

      Διαγραφή
    2. «οι 6 προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη: σωστή γεωγραφική κατανομή και καλύτερος συντονισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄και β΄βαθμού, και των Μ.Κ.Ο και εθελοντών θα συμπλήρωνα επίσης».
      Να πάρει ο Κυριάκος και εσύ μερικούς στα σπίτια σας να δείτε πως είναι και τα ξαναλέμε .

      Διαγραφή
    3. Αξίζει να το δεις!
      https://www.youtube.com/watch?v=8Q7oy5Zf9Jc

      Διαγραφή
    4. Schapiro συγνώμη για το τρόπο, αλλά έτσι θα το καταλάβεις!
      Όταν σου κατεβάσουν τα παντελόνια, έχει 2 επιλογές. Ή θα το δεχτείς και θα κάτσεις με το ποπό σου εκτεθειμένο ή θα σηκώσεις ξανά τα παντελόνια σου.
      Προτείνω να κάνουμε το δεύτερο γιατί με το πρώτο κινδυνεύουμε να μας τον σφυρίξουν...

      Διαγραφή
    5. 3.23 θέλεις να πεις ότι οι Γερμανοί με τους ενα΄και μισό εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν τα παντελόνια κατεβασμένα; Το φασιστικό σου το μυαλό τέτοιες μπούρδες ξεφουρνίζει;

      Διαγραφή
    6. 1:20 Πράγματι είναι συγκλονιστικός ο Θούριος του Ρήγα από όπου η πρώτη εικόνα του βίντεο. Σε ευχαριστώ
      και λίγο παρακάτω λέει:
      Βουλγάροι κι Αρβανίτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί,
      Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή,
      Για την ελευθερίαν, να ζωσωμεν σπαθί,
      πως είμαστ’ αντρειωμένοι, παντού να ξακουσθεί.

      Διαγραφή
    7. Schapiro έχεις ολοκληρωμένη άποψη και ταυτίζομαι απόλυτα.Θαυμάζω τον τρόπο που σκέφτεσαι και γράφεις.Ανυπομονώ για τα επόμενα σχόλιά σου.

      Διαγραφή
    8. 11:19 Ναι αυτό ακριβώς εννοώ. Επειδή έχω την τύχη να συνομιλώ με Έλληνες του εξωτερικού και να μαθαίνω για το τι παίζει, στη Γερμανία υπάρχει πρόβλημα. Κατ αρχήν δεν τους πάνε όπου και όπου. Υπάρχουν περιοχές που αν τους πάνε θα τους σκοτώσουν. Υπάρχει πολύ έντονο το ρατσιστικό συναίσθημα σε κάποιες πόλεις και συνεχώς αυτό αυξάνεται.
      Αυτοί που τους θέλουν είναι οι επιχειρήσεις για πιο φθηνά εργατικά χέρια. Συνεχώς μειώνουν μισθούς και bonus. Δε τα δείχνει η τηλεόραση αλλά κάποια μέρα θα ακούσεις και εκεί ένα μικρό μπαμ.

      Διαγραφή
    9. 12:16 αυτό που προτείνεις είναι να τους πάμε σε περιοχές "όχι όπου κι όπου" ; με αυτόν τον τρόπο σηκώνουμε παντελόνια; τι προτείνεις ακριβώς;

      Διαγραφή
    10. Αυτό που προτείνω είναι. 1) Ταυτοποίηση και όσο είναι δυνατό σε σχέση με τα στοιχεία της χώρας τους. Περίπου αυτό που κάνουν τα Σκόπια. Ποιος έχει χαρτιά και ποιος όχι. 2) Για τους πραγματικούς πρόσφυγες, είναι ελεύθεροι να πάνε όπου θέλουν. Διευκολύνεται το ταξίδι τους. Όσο μένουν στην Ελλάδα φροντίζουμε για προσωρινή σίτιση, στέγαση και περίθαλψή τους. Αυτοί θέλουν να συνεχίσουν προς τα βόρεια και δεν θα φάνε πόρτα στα Σκόπια. 3) Για τους υπόλοιπους λάθρο(εφόσον έρχονται λαθραία και χωρίς χαρτιά)μετανάστες να ισχύσει πολιτική αντικινήτρων. Αφού δε θα τους δεχτούν οι παραπέρα από εμάς, θα μείνουν εδώ. Απέλαση είναι σχεδόν αδύνατη. Ταυτοποιούνται όλοι τους. (αποτυπώματα κτλ.) Τους εξασφαλίζουμε στέγη σίτιση και περίθαλψη, σοβαρά όμως, όχι αντίσκηνα. Δουλεύουν για το κράτος σαν εργάτες. (όχι σαν σκλάβοι) Σχεδόν αμισθί όμως, συμβολικά 2-5 ευρώ την ημέρα. Ζούνε αξιοπρεπώς, απλά δεν μπορούν να κάνουν περιουσία. Θα τους δεις θα σηκωθούν να φύγουν από μόνοι τους. Αν σου φαίνεται ακραία αυτή η άποψη δες ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ για το πως ζούνε οι λαθρομετανάστες στη χώρα μας. Δυστυχώς πάρα πολύ χειρότερα από αυτό που προτείνω. (Βλέπε Μανολάδα)

      Διαγραφή
    11. https://youtu.be/7ASpKCnx4D4?t=9m33s

      Διαγραφή
  4. Το νου σου δήμαρχε μη πάρουν χαμπάρι οι μετανάστες ότι εδώ έχουμε τηλεθέρμανση και τζάμπα ρεύμα όλοι εδώ θα πλακώσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχου τι χαριτωμενος που εισαι εσυ που σε καθε αναρτηση γραφεις τα ιδια και τα ιδια. εδω μιλαμε για ενα σοβαρο θεμα το οποιο μας επιρρεαζει ολους και εσυ πετας χαρταετο κανοντας προβα για την καθαρα Δευτερα.

      Διαγραφή
  5. Πρόταση: να ματαιωσεις τις εκδηλώσεις για την ημέρα γυναίκας και τα 4.500 (!!!!!) να τα δώσετε υπέρ των γυναικών και παιδιών που υποφέρουν. Κάνεις δεν θα είχε αντίρρηση πλην ίσως όσων τα τζεπωναν! Και μη βάλεις δικούς σου να γράφουν οτι δεν ζουν χωρίς Μποτέλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι οι λαθρολάγνοι ας πάρουν στο σπίτι τους 2 οικογένειες με παιδιά για εκδηλώσουν έτσι τα φιλανθρωπικά τους αισθήματα. Και άντε οι Σύριοι. Οι Μαροκινοί, οι Σενεγαλέζοι, οι Κενυάτες τι δουλειά έχουν εδώ? Βομβαρδιζεται κάτι στις χώρες τους??

    Όταν βομβαρδίζονταν η Γιουγκοσλαβία ούτε ένας πρόσφυγας δεν πέρασε τα Ελληνικά σύνορα. Έμειναν εκεί να πολεμήσουν για την πατρίδα τους. Τους θυμόμαστε πιασμένους χέρι-χέρι να υπερασπίζουν τις γέφυρές τους. Φτάνει πια το φρούτο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι λες βρε; εδώ στην Φλώρινα δεν φιλοξενήσαμε πρόσφυγες από Σερβία;

      Διαγραφή
    2. 11:37 Δε φιλοξενήσαμε. Περιοριστηκαμε στο μάζεμα τροφίμων και ρούχων.

      Διαγραφή
    3. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, πολλές ελληνικές οικογένειες φιλοξένησαν στα σπίτια τους παιδιά Σέρβων ίσως και άλλων. Αυτό συνέβη και στη Φλώρινα, μία τουλάχιστον φορά με σερβόπουλα και για περίοδο ενός εξαμήνου.
      Διογένης

      Διαγραφή
    4. Σωστά. Φιλοξενήθηκαν όχι ως προσφυγες αλλά ως φιλοξενούμενα οικογενειών επίσημα, νόμιμα και με συμμετοχή της πρεσβείας και του προξενείου της Σερβίας. Δεν πέρασαν τα σύνορα ως παράνομοι μετανάστες. Εκεί βρίσκεται η διαφορά. Προσκλήθηκαν και μπράβο σε αυτούς που τα φιλοξένησαν.

      Διαγραφή
  7. 12:18. Φιλοξενήσαμε. Μην επιμένεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.