Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Η θεατρική παράσταση «Shirley Valentine» στη Φλώρινα

Σήμερα Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας, θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «SHIRLEY VALENTINE» από την Εταιρία Πολιτισμού ΤΕΧΝΟΠΙΑ.

Η πρωταγωνίστρια είναι μια γυναίκα η οποία καλείται να λύσει τα δικά της ερωτήματα που την απασχολούν και να βρει τον τρόπο να δώσει τη δική της επανάσταση.

SHIRLEY VALENTINE του Willy Russel
Η Εταιρία Πολιτισμού ΤΕΧΝΟΠΙΑ παρουσιάζει το γνωστό θεατρικό έργο SHIRLEY VALENTINE γραμμένο από τον Βρετανό συγγραφέα Willy Russel
Ο συγγραφέας διατηρώντας τα στοιχεία της πατρίδας του αλλά μόνο σε ηθογραφικό επίπεδο, γράφει ένα έργο οικουμενικό, σύγχρονο και αειθαλές, το οποίο αφορά όλες τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες του πλανήτη.
Μέσα από το χιούμορ, τη συγκίνηση, τις εναλλαγές ρόλων και διαθέσεων κατορθώνει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή και να του θέτει διαρκή ερωτήματα. Ερωτήματα που απασχολούν το σύνολο των ανθρώπων, που πραγματεύονται την καθημερινότητα και τα προβλήματά της.
Η πρωταγωνίστρια είναι μια γυναίκα η οποία εκτός από τον ρόλο της «ντύνεται» και τον ρόλο άλλων εννέα ανθρώπων, του περιβάλλοντος δηλαδή, που άλλοτε την πνίγει και την απογοητεύει κι άλλοτε την απελευθερώνει και την διασκεδάζει!
Μέσα της πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα που την απασχολούν και ψάχνει να βρει τον τρόπο για να κάνει τη δική της επανάσταση. Μια νοικοκυρά που εκρήγνυται, καθώς διαπιστώνει πως όλη της η ζωή εξαντλείται στο να υπηρετεί τους γύρω της (άντρα και παιδιά), να μαγειρεύει αυγά και πατάτες, να πονάει για τους άλλους χωρίς αυτή να απολαμβάνει μικροχαρές της ζωής. Η απόλαυσή της εξαντλείται σε ένα ποτήρι κρασί που ονειρεύεται να πιει σε μια ελληνική ακτή παρέα με τον ήλιο και τη θάλασσα
Καταφέρνει να εκπληρώσει το όνειρό της αλλά και τότε διαπιστώνει πόσο και πώς ξόδεψε την “αξόδευτη” ζωή της, προσγειώνεται, απογειώνεται, κυκλοθυμεί, ψάχνει μέσω του έρωτα τη διαφυγή. Ο έρωτας… Είναι γι’ αυτήν το μέσο, όχι ο σκοπός να αναζητήσει την ευτυχία… Μια ευτυχία που απολάμβανε στα νεανικά της χρόνια φιλώντας το βρεγμένο κεφάλι του νεαρού τότε άνδρα της, ζώντας ουσιαστικά με την αυταπάτη της ευτυχίας…
Καταφέρνει όμως να ξεπεράσει τις αναστολές της και αντιστέκεται στο να βάλει κι αυτή το όνομά της στον κατάλογο των “αγνοουμένων”, σ’ αυτόν τον μακάβριο κατάλογο των ζωντανών νεκρών που “περιμένουν να περάσει η κηδεία τους…”.
Επικοινωνεί με τη νύχτα, τα στοιχειά της φύσης, νιώθει γυναίκα, «ψηλώνει» μέσα από την αποδοχή των άλλων και παλεύει μέχρι στο τέλος να βρει τον χαμένο της εαυτό.
Το έργο αναδεικνύει με πολύ χιούμορ τις σχέσεις της με τους άλλους ανθρώπους και εξίσου με δραματικότητα προβάλλει την τραγικότητα της μοναξιάς αλλά και τη μελωδία της αντίστασης, της δύναμης που βρίσκει ο άνθρωπος να ξεπερνάει τα προβλήματά του.

Συνοπτικό Βιογραφικό
H «ΤΕΧΝΟΠΙΑ» Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωφελούς Χαρακτήρα Εκ/κων, Αθλητικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2002. Η δράση της αρχίζει με τη συμμετοχή της στις πανηγυρικές εορταστικές εκδηλώσεις στα εγκαίνια τη Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Λειτούργησε Σχολή Γονέων για πέντε χρόνια από το 2002. Γίνεται μέλος του Πολιτιστικού Τριγώνου των Πρεσπών. Συμμετέχει σε Διαβαλκανικό Συνέδριο για τον πολιτισμό στα Βαλκάνια. Διοργανώνει συνέδρια επιστημονικά. Πραγματοποιεί εκθέσεις Φωτογραφίας με ποικίλα θέματα με συμμετοχή στη biennale της Θεσσαλονίκης. Λειτουργεί Θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες. Πραγματοποίησε για δύο χρόνια σεμινάρια αγωγής λόγου. Πραγματοποίησε τελετή απονομής τιμητικού τίτλου στον Λυκούργο Καλλέργη για την προσφορά του στο θέατρο.. Διοργανώνει από το 2004 και για πέντε χρόνια φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης στον με τίτλο «ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΏΡΙ» Διοργάνωσε συναυλίες. Αναλαμβάνει διοργάνωση εκδηλώσεων σε χριστουγεννιάτικα χωριά του Αη Βασίλη. Γίνεται μέλος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Μακεδονίας. Συνεργάζεται με τον Παντελή Βούλγαρη στην κινηματογραφική παραγωγή «Βαθιά Ψυχή», έχει συνεχή συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Δίνει παραστάσεις αφήγησης και παραμυθιού σε Πολιτιστικούς Συλλόγους, φυλακές, νοσοκομεία ψυχιατρικές κλινικές σε όλη την Ελλάδα.

Η παράσταση διοργανώνεται από το δήμο Φλώρινας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών και τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Φλώρινας, στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.