Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

«Εκκλησιαστικά Μνημεία της Ελλάδας» στην πινακοθήκη του «Αριστοτέλη»

Ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης», το Ρωσικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Ιδρύματος «RUSSKIY MIR», ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας με τη χορηγία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Εκκλησιαστικά Μνημεία της Ελλάδας» των Αλεξάνδρας Μπαρίχινα και Καρολίνας Χατκέβιτς, στην Αίθουσα Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Φ.Σ.Φ.Α. «Στεφάνου & Βασιλικής Γώγου».

Τα εγκαίνια θα γίνουν τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ρωσικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης και του Ψηφιακού Παραρτήματος του Κρατικού Ρωσικού Μουσείου της Αγίας Πετρούπολης, είναι ενταγμένη στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Ρωσικού Κέντρου Θεσσαλονίκης του Ιδρύματος «RUSSKIY MIR» και στον εορτασμό των 75χρόνων από την ίδρυση του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» (1941-2016) και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Έτους Ελλάδας στην Ρωσία και Ρωσίας στην Ελλάδα - 2016».

Διάρκεια έκθεσης: 7-17 Μαρτίου, ώρες 19.00-21.00

Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων ΦΣΦΑ
Πλατεία 7 Ηρώων 1944

http://www.fsfa.gr/pfz/
--------------------------

Αλεξάνδρα Μπαρίχινα
Ζωγράφος, στυλίστρια, ντιζάινερ εσωτερικών χώρων. Σπούδασε αρχικά στη σχολή και την ακαδημία ακουαρέλας του Αντριάκη, όπου διδάσκει σήμερα. Παράλληλα φοίτησε το Κρατικό Πανεπιστήμιο Κλωστοϋφαντουργίας του Κοσίγκιν της Μόσχας. Έχει λάβει μέρος σε ζωγραφικές εκθέσεις στο κεντρικό εκθεσιακό χώρο «Μανιέζ» της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, στο κρατικό ιστορικό - αρχιτεκτονικό μουσείο «Τσαρίτσινο» , στο μουσείο επίπλων, καθώς και στο πανεπιστήμιο Ca’Foscari της Βενετίας. Της έχει απονεμηθεί το βραβείο της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και βραβείο ευχαριστίας της βουλής της Μόσχας για την συμβολή της στην ανάπτυξη της τέχνης και τη διατήρηση εθνικών παραδόσεων. Είναι συγγραφές διαφόρων άρθρων για τη διδασκαλία της ζωγραφικής. Τα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές της Ρωσίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Βελγίου, Σουηδίας.

Καρολίνα Χατκέβιτς
Ζωγράφος - αρχιτέκτονας. Σπούδασε αρχικά στη σχολή ακουαρέλας του Αντριάκη. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη γραμμική οξυγραφία, την κεραμική τέχνη. Επίσης αποφοίτησε τη σχολή του εσωτερικού ντιζάιν «Ντετάλι» στη Μόσχα καθώς και τη σχολή ντιζάιν στο Λονδίνο «KLC». Έπειτα με την αποφοίτηση της από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας έλαβε τον τίτλο του Μαγίστρου του Μάνατζμεντ, όμως η αγάπη για τη ζωγραφική υπερίσχυσε με αποτέλεσμα να αποφοιτήσει το Κρατικό Ακαδημαϊκό Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Μόσχας του Β.Ι. Σούρικοβ με τον τίτλο του Μαγίστρου Αρχιτεκτονικής. Συνεργάζεται με μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία της Ρωσίας. Έχει λάβει μέρος σε αρχιτεκτονικές και ζωγραφικές εκθέσεις στη Σερβία, τη Σλοβακία αλλά και στο κεντρικό εκθεσιακό χώρο «Μανιέζ», Κεντρικό Μέγαρο Ζωγράφων, Κρόκους - έκσπο της Μόσχας, καθώς και στο κτίριο της βουλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Έχει προσκληθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές για το εσωτερικό ντιζάιν. Από 2005. Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Συνδέσμου των Ζωγράφων της Ρωσίας που είναι μέλος της Διεθνής ομοσπονδίας των ζωγράφων ΟΥΝΕΣΚΟ. Τα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές της Ρωσίας, Λουξεμβούργου, Λονδίνου, Μόντε - Κάρλο, Βοστόνης, Ελβετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.