Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ερώτηση Αντωνιάδη για τις ελεγκτικές διαδικασίες στα τελωνεία

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα «Τα τελωνεία της χώρας εφαρμόζουν ελεγκτικές διαδικασίες σε παραστατικά που ελέγχονται από τις αρμόδιες ΔΟΥ με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες» κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας Γ. Αντωνιάδης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, μπορούν να εκδίδουν ένα παραστατικό που ονομάζεται «Ειδικό διπλότυπο Δελτίο Απαλλαγής από το ΦΠΑ» προκειμένου να αγοράζουν πρώτες ύλες χωρίς να καταβάλουν ΦΠΑ. Η διαδικασία έκδοσης των συγκεκριμένων παραστατικών ελέγχεται με προσκόμιση των βιβλίων και στοιχείων της εταιρίας στην αρμόδια ΔΟΥ στις αρχές του κάθε έτους. Δυστυχώς, τα τελωνεία της χώρας δεν λαμβάνουν υπόψη τους τον έλεγχο των ΔΟΥ και ακολουθούν μια δική τους εξαιρετικά πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία που καθιστά τη χρήση των συγκεκριμένων παραστατικών στα τελωνεία εξαιρετικά δύσκολη. Ως αποτέλεσμα, οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις ταλαιπωρούνται και το κράτος για ακόμη μία φορά εμφανίζεται πολέμιος και όχι αρωγός του επιχειρείν.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε ώστε να απλουστευθεί η προαναφερθείσα διαδικασία και να σταματήσει ο ανούσιος έλεγχος των τελωνείων σε παραστατικά τα οποία σε κάθε περίπτωση ελέγχονται από τις ΔΟΥ;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

5 σχόλια:

  1. O ερωτησάκιας λαϊκιστής ξαναχτύπησε. Αυτός είναι βουλευτής Φλώρινας;;;; Ευτυχισμένη Φλώρινα δεν έχεις κανένα πρόβλημα τα έλυσε όλα ο ΕΡΩΤΗΣΑΚΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «O ερωτησάκιας λαϊκιστής ξαναχτύπησε»
      χα χα χα χα χα ! ! !

      Διαγραφή
  2. Γιαννάκη δεν θα κάνεις καμιά ερώτηση για την διαμάχη Βόρειας και Νότιας Κορέας;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mprabo antoniadi.astous exoun skasi.exoun zori

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ είσαι φίλος του Αντωνιάδη;; Γλυφτράκι τον δουλεύεις.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.