Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Μνημείο Μαχητών Δ.Σ.Ε.

Για πρώτη φορά είναι όλα στη θέση τους, χρειάστηκε περισσότερο από μισός αιώνας…

"Αύριο μπορεί να λείπουμε,
μα εσύ να το θυμάσαι και να το πεις,
να μαρτυρήσεις για μας -πόσο αγαπούσαμε τον κόσμο,
μην το ξεχάσεις ,να το πεις, κι αν δεν μπορέσαμε να γίνουμε τόσο καλοί
όσο θέλαμε
να το πεις - τίποτα άλλο δεν είχαμε
μόνο τη ζωή μας και την αγαπούσαμε πολύ τη ζωή μας, και τη δώσαμε,
ας μας συγχωρεθούνε τ' άλλα - πολύ αγαπούσαμε τον κόσμο
μην το ξεχάσεις, ναν το πεις αύριο που θα λείπουμε".

Γιάννης Ρίτσος στις Γειτονιές του Κόσμου

Στις βουνοκορφές του Γράμμου και στο Βίτσι διατυπώθηκε ΕΝΟΠΛΑ πως κάθε λαός έχει δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος το μέλλον του, το δρόμο ανάπτυξης που επιθυμεί να διαβεί η πατρίδα του. Αντιπαρατέθηκαν ΕΝΟΠΛΑ η θεσμικά οργανωμένη κρατική βία των «πάνω», με το μαζικό – αντάρτικο στρατό του κινήματος των «κάτω».

Μικρός λαός και πολεμά
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα είχε σφραγίσει ,με την προηγούμενη πάλη του, τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Η ΕΑΜική αντίσταση, οι αμέτρητες θυσίες των απλών αγωνιστών, ο πρωτοπόρος ρόλος του κόμματος της εργατικής τάξης -του ΚΚΕ- έδωσαν μαζικά αγωνιστικά πρότυπα, οδήγησαν στην ανυποληψία τα αστικά πολιτικά κόμματα και το παλάτι.
Η εξουσία τους είχε ρηγματωθεί οριστικά, με την ξένη επέμβαση και τη ΒΙΑ θέλησαν να παλινορθώσουν τα κοινωνικά τους προνόμια, όσοι συνεργάστηκαν ανοιχτά με τους κατακτητές και όσοι «λάκισαν» με το χρυσάφι για την Αίγυπτο. Ο λαός βρέθηκε μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας και ακολούθησε το μόνο δρόμο που του είχε απομείνει, αυτό των ΟΠΛΩΝ.
Η νίκη του στρατού της αστικής τάξης ,αυτών των «μεγάλων πατριωτών», οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου, στα ξερονήσια, στις πολιτικές εκτελέσεις, στη δολοφονία του Πέτρουλα, του Λαμπράκη, στην εφτάχρονη δικτατορία.
Είναι οι ίδιοι που έχουν οδηγήσει τη χώρα στην καπιταλιστική κρίση ,συνέχεια της Καπιταλιστικής ανάπτυξης, τα λαϊκά δικαιώματα στο απόσπασμα, τη νεολαία στη μαζική ανεργία, τα όνειρα σε διαπόμπευση.

Καμία ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Τα κοινωνικά στρατόπεδα είναι πολωμένα όσο ποτέ. Καμία ενότητα ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει μεταξύ των ανέργων και των τραπεζιτών, των απολυμένων με τους βαθύπλουτους καπιταλιστές. Η παράγκα του καραγκιόζη στέκει στην άλλη πλευρά της σκηνής από το Σαράι του Πασά.
Όσοι ψήφισαν Μνημόνια, όσοι υποτάχθηκαν όψιμα στο μονόδρομο Χρέους – Ευρώ – Ε.Ε. πιπιλίζουν πως ΔΕΝ υπάρχει άλλος δρόμος. Οι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος πάντα έλεγαν πως «ακόμη και αν υπήρχε άλλος δρόμος αυτοί ΠΑΛΙ τον ίδιο θα επέλεγαν». Ας μας πουν οι «αριστεροί» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αν είχε άλλο δρόμο ο Μπελογιάννης, ο Πλουμπίδης, οι 200 της Καισαριανής, αν είχαν άλλο δρόμο οι μαχητές του ΔΣΕ!

Επιτέλους μια κηλίδα σβήνει…
Με την τοποθέτηση του Μνημείου στην άκρη της πόλης σβήνει ,σε επίπεδο συμβολισμών, μια ενοχλητική μονομέρεια. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στο ΚΚΕ και την Τ.Ε. Φλώρινας. Σαν χθες φαντάζουν οι στιγμές της μεγάλης οικονομικής εξόρμησης Κόμματος και ΚΝΕ για την ανέγερση του Μνημείου. Τότε που «ξεχυθήκαμε» με το κουπόνι στο χέρι για να πάρει σάρκα και οστά αυτός ο σκοπός. Από τότε φυσικά κύλησε «πολύ νερό στο αυλάκι», έμενε όμως ένα χρέος απέναντι την Ιστορία και στη θυσία των αλύγιστων της Ταξικής πάλης. Ας βοηθήσει ο καθένας όσο μπορεί ,ανεξάρτητα από την κριτική του απέναντι στο ΚΚΕ, ώστε μισό αιώνα μετά να είναι όλα πραγματικά στη θέση τους…

Τζώτζης Βασίλης

Υ.Γ.(1) Στα βουνά της Φλώρινας πριν 60 χρόνια ξεκίνησε μια δουλειά, αυτό το όνειρο ΟΥΤΕ μπορεί, ΟΥΤΕ πρέπει να μείνει ανεκπλήρωτο.
Υ.Γ.(2)Οι μαχητές του ΔΣΕ αντιπαρέθεσαν στα ισχυρότερα όπλα της εποχής τους, τα υψηλότερα των ανθρώπινων ιδανικών, ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΒΓΗΚΑΝ ΝΙΚΗΤΕΣ.
Υ.Γ.(3) Προς τους γνωστούς/αγνώστους ανώνυμους υβριστές, εθνικιστές κάθε τύπου, μακεδονομάχους του «γλυκού νερού» απλά να σημειώσω: «ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ».

31 σχόλια:

  1. ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΟΙ!!! H ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. Η ΚΟΙΝΗ ΜΝΗΜΗ, Η ΚΟΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΑΖΟΠΟΙΗΣΗ ΕΘΝΩΝ/ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ/ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ. ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ.
    ΦΙΛΙΚΑ
    ΕΝΑΣ ΜΗ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ/ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι υλιστές δεν ξέρουν ούτε να τιμούν τους νεκρούς. Ο σταυρός λείπει από τον φρικτό ομαδικό τάφο. Θυμίαμα δεν θα μυρίσει ποτέ εκεί. Όμως εμείς στα ερημικά παρεκκλήσια πάντα θα ανάβουμε ένα κεράκι για τα παιδιά αυτά που οι παρανοϊκές πολιτικές του ΚΚΕ τα οδήγησαν στον άδικο θάνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο θα ηταν καποιος με ανοικτο ομως μυαλο να μου απαντησει ποιες ειναι οι ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ και ποιες οι διαφορες μεταξυ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ και ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.
      Στην θεωρια τους βεβαια ,γιατι στην πραξη η ΕΦΑΡΜΟΓΗ τους ειναι τοσο δυσκολη που εχει ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ οτι ειναι σχεδον αδυνατη.
      Οσοι επικαλουνται την θρησκεια δυστυχως στην πραξη ειναι μονο ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ το χρημα τους κυβερνα,αλλα και οσοι Κομμουνιστες ηρθαν στην εξουσια δεν εφαρμοσαν αυτα που λεει η θεωρια.
      Το μονο που μενει να εισαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ και να ακολουθεις ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ,να εισαι ΚΜΟΥΝΙΣΤΗΣ αλλα να μαχεσαι για τα ΙΔΑΝΙΚΑ του.
      ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΜΥΑΛΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου, εξαρτάται τι εννοείς όταν μιλάς για εφαρμογή στην πράξη. Αν το εννοείς ως πολιτικό σύστημα ο Χριστιανισμός δεν προσφέρεται. Δεν μπορεί να τον εφαρμόσεις σε άλλους, αλλά μόνο στον εαυτό σου, και αυτό ως σκληρό άθλημα και όχι ως κατόρθωμα.

      Κατά τα άλλα υπάρχουν πολλές και ουσιώδεις διαφορές και κάποιες επιφανειακές ομοιότητες,

      Κυριότερη διαφορά ο υλισμός (που υπάρχει και σε όλες τις νεωτερικές ιδεολογίες) από τη μια και η μεταφυσική από την άλλη.

      Χαρακτηριστική ομοιότητα η κοινοκτημοσύνη στις χριστιανικές κοινότητες(omnia sunt communia).

      Διαγραφή
    3. 12;10 έχεις τρικυμία στο κρανίο . Καταλαβαίνεις τι λες;;;;

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82

      Διαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟ Υ.Γ 1: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ. ΜΗΝ ΦΑΝΑΤΙΖΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΙΚΕΣ ΑΝΘΕΝΩΤΙΚΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΜΙΣΟΥΣ.
    ΓΙΑ ΤΟ Υ.Γ 2: ΗΘΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΗΤΑΝ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ (ΒΛ ΒΙΒΛΙΟ Μ ΘΟΔΩΡΑΚΗ"ΣΥΝΤΡΟΦΗ ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ").
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ Υ.Γ3:ΜΗΝ ΕΜΠΛΕΚΕΙΣ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ" ΜΕ ΕΘΝΙΚΙΑ Κ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ. ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ "ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ"
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΡΑΜΜΟΣ, ΒΙΤΣΙ, 12 ΦΛΕΒΑΡΗ14 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:56 μ.μ.

    Η Γιάλτα που δεν παραδέχονταν οι κουμουνιστές έως ότου δημοσιεύθηκε φαρδιά-πλατειά το 1990 όταν το παραμύθι του αργόσχολου Μαρξ κατέρευσε σαν πύργος από τσιγαρόχορτο, "έδειχνε τον δρόμο". Όμως οι απάτριδες του ΚΚΕ δεν τον είδαν και μετά το αίμα και τον πόνο της Γερμανικής κατοχής συνέχισαν την καταστροφή. Ενενήντα οχτώ χρόνια μετά την Πρώτη Εφαρμογή Κομμουνιστικά (θυμίζει κάτι;), στ' άρματα, στ' άρματα, εμπρός μπροστά με τον Κιμ Γιόνγκ Ουν Μεγάλο Οδηγό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑ ΤΟ Υ.Γ 1: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ. ΜΗΝ ΦΑΝΑΤΙΖΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΙΚΕΣ ΑΝΘΕΝΩΤΙΚΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΜΙΣΟΥΣ.
    ΓΙΑ ΤΟ Υ.Γ 2: ΗΘΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΗΤΑΝ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ (ΒΛ ΒΙΒΛΙΟ Μ ΘΟΔΩΡΑΚΗ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ").
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ Υ.Γ3:ΜΗΝ ΕΜΠΛΕΚΕΙΣ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ" ΜΕ ΕΘΝΙΚΙΑ Κ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ. ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ "ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ"
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν οι υπόλοιποι λαοί της ευρώπης έχτιζαν , οι κουννουνιστές στην έρημη Ελλάδα γκρέμιζαν και μας οδηγούσαν χρόνια πίσω. Προδότες της πατρίδος μας είστε και τώρα και τότε , δούλοι ξένων , οι πλέον αγγλόδουλοι και αμερικανόδουλοι. Κρίμα σε όσους έχασαν την ζωή τους στον άδικο εκείνον πόλεμο αλλά ήταν θύματα των αριστερών προδοτών αρχηγών τους , που σημειωτέον δεν έπαθαν τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στρατιώτης των "πανω" δεν ήταν ο παππούς μου που σας τσάκισε πολεμώντας 3 χρόνια στρατιώτης του Εθνικού στρατού. Στρατιώτης των "κάτω" δεν ήταν η γιαγιά μου που επιστρατεύτηκε από τους συμμορίτες 3 χρόνια στον Δ.Σ.
    Ήσασταν στρατιώτες των ξένων και παραμένετε ακόμη θλιβεροί και μίζεροι, αποκομμένοι απο την σάρκα του λαού μας. Φαντασιωθείτε αγώνες στο όνομα ενός λαού που ΠΟΤΕ δεν αγαπήσατε.

    Πολιτικός Πρόσφυγας 30 χρόνια στην Πολωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα τι γράφεις; Ζαλίστηκα.

    Ιστορικά είσαι απαράδεκτος και ημιμαθής.
    Φυσικά και έπρεπε να τοποθετηθεί το μνημείο, εξάλλου τα γεγονότα δεν πρέπει να τα σβήσει η λήθη, αλλά μέχρι το σημείο να εκφράζεσαι με τόσο μένος εν έτει 2015 έχει μεγάλη διαφορά.

    Έχω μείνει ενεός, αλήθεια πού είναι η αιδώς;


    Υ.Γ. Φτάνει πια με τους δογματισμούς έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε σείς τι γίνεται εδώ πέρα;;;; Μήπως ...ήρθε στην Φλώρινα το ΤΣΙΡΚΟ με τις ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΕΣ ;;;; Έχετε πλάκα όμως και είστε ιδιαίτερα διασκεδαστικοί. Κρασιά και όνειρα βαθειά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια στο ΚΚΕ, έτσι πρέπει να τιμάει τους αγώνες του λαού μας. ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, Ο.Π.Λ.Α. , ΔΣΕ δόξα και τιμή στο ΚΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "...Στις βουνοκορφές του Γράμμου και στο Βίτσι διατυπώθηκε ΕΝΟΠΛΑ πως κάθε λαός έχει δικαίωμα να αποφασίσει ο ίδιος το μέλλον του..."

    Με γεν.γραμματέα του κόμματος διορισμένο από την Μόσχα;;;
    Ρε σύντροφε, τι παίρνεις και δεν μας δίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ακατάσχετη φλυαρία και κήρυγμα μίσους από ένα ιδεολογικό απολίθωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένα παλιό ανέκδοτο για το ποιος έχει τον ψηλότερο παππού, λέει:<<...ο παππούς σου όταν σηκώνει ψηλά τα χέρια μήπως πιάνει κάτι μαλακό; Ναι, λέει ο άλλος, τι είναι; Ο πρώτος απαντάει είναι τα ....... του παππού μου!>> Το ανέκδοτο έγινε πράξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο Τζώτζη! Καταφερες με την γλυκανάλατη και κατά τα άλλα καλοπροαίρετη κριτική σου να ξυπνήσεις όλα τα φασιστοτρολλ της πόλης και των περιχώρων.. Αναρωτιέμαι αν πιάνεις τον βασικό μισθό τουλάχιστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μιλάνε και οι κομμουνιστές που τρέχαν να κρυφτούν στα αδελφια τους βορείως του Γράμμου και του Βιτσίου!!!
    ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
    Πριν 71 χρόνια τέτοιες μερες η εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας, οι πολιτικές ελευθερίες των Ελλήνων γλύτωσαν παρά τρίχα από θανάσιμο κίνδυνο.
    Η προδοτική κομμουνιστική ανταρσία αποπειράθηκε να αντικαταστήσει την ναζιστική κατοχή με σταλινική δικτατορία.Εάν έπεφτε το Σύνταγμα Χωροφυλακής, έπεφτε η Αθήνα, η ανταρσία θα νικούσε κι η Πατρίδα θα έμπαινε στην μακρά σιδερένια νύχτα, που μπήκαν η Αλβανία, η Βουλγαρία κι οι άλλοι παράδεισοι του σταλινικού κόκκινου φασισμού, ενώ για να πας στην Θεσσαλονίκη, την Φλώρινα, την Καστοριά, τις Σέρρες κλπ, θα ήθελες διαβατήριο, διότι απο τον Όλυμπο και πάνω τα 'χαν πει, τα 'χατε συμφωνήσει κύριοι του ΚΚΕ με τα βουλγαράκια και τους λοιπούς σλάβους που σας στηρίζαν τη διάρκεια του συμμοριτοπολεμου : "μακεδονικό" κράτος.Αυτο συμφωνήσατε γκε γκε;;; Ποιά είναι τα όνειρα σας άραγε ;;;
    ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βγήκαν ηθικά νικητές οι σφαγεις ανηλίκων,οι σφαγείς γυναικών,οι σφαγείς παπάδων...όλοι αυτοί σφαγιάστηκαν ως δήθεν πράκτορες του μοναρχοφασισμου!!!ετσι λοιπόν σε Κόκκινους φασίστες επιγόνους του Στάλιν και Μαύρους φασίστες νεοναζιστάκια αυτή η Γη δεν ανήκει έτσι μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους!!!
    Ξαναλέω λοιπόν-ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στους Έλληνες μαχητές της ελευθερίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τιμή και δόξα στους Έλληνες εθνικιστές στρατιώτες μας που κράτησαν την Ελλάδα ελεύθερη. Οι ξενόδουλοι κομμουνιστές τότε και τώρα πάντα προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. LES NA ITAN XRISAVGITES TOTE OI ELLINES STRATIOTES TOU ETHNIKOU STRATOU KAI GI AUTO "KATATROPOSAN" TOUS ANARXOKOUMOUNISTOANTARTODIALOSIMORITES...........????????????

      Διαγραφή
  19. εγω προτεινω να διαβασετε ολοι το βιβλιο του ΓΕΩΡΓΟΥ ΜΑΝΟΥΚΑ γενικου επιθεωρητη παιδομαζωματος που ειχαν διορισει εκδοσις επαναπατρισθεντων εκ του παραπετασματος 1961 για να μαθετε οι νεοτεροι ιστορια πλεον τα βιβλια δεν μπορειτε να κρυψεται συντροφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το μνημείο αυτό θα έπρεπε να το στήσει η πολιτεία, όπως σε κάθε πολιτισμένος κράτος (βλ. Ισπανία), ωστόσο μπράβο στο ΚΚΕ που σε καιρούς οικονομικής ανέχειας πλήρωσε για να στηθεί ένα τέτοιο μνημείο - κόσμημα. Το μνημείο αυτό είναι αντίγραφο αυτού στο Μάουτχάουζεν και το φιλοτέχνησε ο Μέμος Μακρής (δόξα της Ελλάδας στο εξωτερικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 1. την ιστορια την γραφουν οι νικητες και σε αυτό τον πολεμο νικητες ηταν οι αγγλοαμερικανοι οπου με βομβες ναπαλμ χτυπουσαν τους ανταρτες .ποιος εθνικος στρατος ???? οι γερμανοτσολιάδες και οι χιτες ???γιατι αυτοι αποτελουσαν τοτε τον εθνικο στρατο στην πλειοψηφια του
    2.ο ελιγμος του ΔΣΕ από τον γραμμο στο βιτσι ακομα διδάσκεται στις σχολες πολεμου
    3.το υγειονομικο τουΔΣΕ παρολες τις ελειψεις του παρολο τα πρωτογονα μεσα που διεθεται ειχε κατά 90% λιγοτερους νεκρους στα χειρουργια του βουνου απ ότι ο λεγομενος εθνικος στρατος στα αμερικανικα νοσοκομεια της πολης
    5.καλα κανετε και λετε για τον Σταλιν και τον φοβο του να χετε αφου ο κοκκινος στρατος εμπειξε βαθεια την σημαια του στην καρδια του φασισμου
    6.ποτε εγινε γνωστο ότι η συμφωνια της Γιαλτα βγηκε το 90 ????
    τα πρακτικα της είναι γνωστα από τοτε που τελειωσε ο πολεμος
    6.ειναι γνωστο το παιδομαζομα της φρειδερικης !!!
    7.χιλιαδες πολιτικοι προσφυγες βρηκαν νοσηλεια δουλεια στεγη σπουδασαν τα παιδια τους ΔΩΡΕΑΝ στις πρωην σοσιαλιστικες χωρες όταν εδώ όλα τα σκεπαζε η φοβερα η αμορφωσιά η ανεργια η ξενιτιά .
    ΚΚΕ σεμνη υπογραφη του λαου μας στις λεωφόρους του μέλλοντος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΗ:ΜΠΑΙΝΑΝΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑΤΟΥ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ. ΜΠΑΙΝΑΝΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΣΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΤΕΧΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ............
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ

      πρωην συντροφος

      Διαγραφή
    2. ΑΣΕ ΡΕ ΧΩΡΙΑΤΗ....
      ΓΙΑ ΤΟ 1) ΝΙΚΗΤΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΠΛΑΙΣΙΩΣΕ ΕΝΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ 150.ΟΟΟ!! ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗ, ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟ Κ ΤΟΝ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΑΣ!!! ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ....Η ΛΕΞΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ -ΑΣΧΕΤΟΣ-.
      2. Ο ΕΛΙΓΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΡΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΣΙΓΑ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ. ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ (π.χ 70 ΑΤΟΜΑ) ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΨΑΞΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΣΑ. ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΒΡΕΙΤΕ ΡΕ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΧΙΛΙΟΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ;;;
      ΓΙΑ ΤΟ 3)ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΡΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΕΣ Κ ΣΕ ΜΑΣ. ΕΠΕΙΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΒΝ ΤΟΥΚΚΕ ΔΗΛ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ. ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ.
      ΓΙΑ ΤΟ 5)ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΞΥΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ;;; ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΑΜΕ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΟ-ΧΙΤΛΕΡ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΣΕ ΤΟΣΑ MP4;; ΑΠΟ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΟΥΣΑΤΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑΖΙ ΤΟΝ Ν. ΖΕΡΒΑ.
      ΓΙΑ ΤΟ 6) Η ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΣΤΕΓΑΖΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ. ΔΕΝ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗ ΞΕΝΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΙΜΟΥ.
      ΝΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΥΦΑΡΠΑΞΑΤΕ ΑΠ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΑΤΟΜΟΥ ΜΗΔΕΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΞΑΝΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΜΕΓΑΛΑ;;;
      ΑΣΕ ΡΕ ΧΩΡΙΑΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ Κ ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΙΚΗΣΕ, Μ ΤΟΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΣΒΕΥΑΤΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ

      Διαγραφή
  22. Αν κ όχι ΚΚΕ χίλια μπράβο στο ΚΚΕ Φλώρινας. Τιμή κ δόξα στους μαχητές του ΔΣΕ. Οι αγώνες συνεχίζονται... φασιστες κουφαλες έρχονται κρεμαλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ: Κρεμάλες

      Διαγραφή
  23. Ο θίασος θλιβερών σκιών που παριστάνει την κυβέρνηση παλινδρομεί απ΄την συνήθη του γελοιότητα σε ακραία εθνική επικινδυνότητα καθημερινά: Όταν ο απολύτως άσχετος επί του θέματος (και όχι μόνο) υπουργός (παρα)Δικαιοσύνης, κ. Κοντονής, χαρακτηρίζει φιλοναζί ένα κράτος μέλος της Ε.Ε, την Εσθονία, και αρνείται επίσημα την συμμετοχή της χώρας σε ευρωπαϊκό συνέδριο (η Εσθονία έχει και την Προεδρία) για τα εγκλήματα των Κομμουνιστικών καθεστώτων, πρέπει να βαρέσουν καμπάνες.
    Ο σοσιαλ-«κωλοτούμπας» τώρα και Διεθνιστής κι ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ «αθωώνει» τα εγκλήματα του Κομμουνισμού.
    Την ώρα που οι συνταξιούχοι καταλαβαίνουν τι εστί τρίτη φορά προδοσία Αριστερά με το πετσόκομμα του Κατρούγκαλου, ενώ στις Εφορίες ουρές «ζωντανών-νεκρών» πολιτών παραχωρούν εκβιαζόμενοι τα πάντα, η συμμωρία του Μαξίμου πάει να το παίξει «Αριστερά» στην Ευρώπη. Και με τον Μαδούρο, και με τον Στάλιν μπας και μπερδευτούν τίποτα αφελείς.
    Το κωμικοτραγικό σώου δεν θ’ άξιζε καν συζήτησης εάν δεν απομόνωνε και πάλι στα μάτια όλης της πολιτισμένης Δύσης, την Ελλάδα-αποικία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος με το ένα χέρι απλωμένο ζητιανεύει συνέχεια λεφτά για να θρέφει τα κομματικά του στρατά και τα ίδια τα ροζ αφεντικά, και με το άλλο σηκωμένο δήθεν σαν μπουνιά, θέλει να το παίξει και πρωτοπορία της διεθνούς Αριστεράς τρομάρα τους.
    Αλλά και ιστορικά φυσικά δεν αντέχουν τα επιχειρήματα… Κοντονή ότι δεν μπορούμε να εξισώνουμε τον Ναζισμό με τον Κομμουνισμό. Φυσικά και δεν είναι το ίδιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έκαναν και οι μεν και οι δε πρωτοφανή μαζικά εγκλήματα. Προφανώς πρόκειται για διαφορετικής εμπνεύσεως και ιδεολογίας ολοκληρωτικά καθεστώτα που οδήγησαν τους λαούς όλου του κόσμου σε αδιανόητες συμφορές. Εξυπακούεται ότι τα εγκλήματα του Ναζισμού με αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα των Εβραίων κατέχουν τα παγκόσμια πρωτεία κτηνωδίας στην παγκόσμια Ιστορία της ανθρωπότητας.
    Το ότι τα έκανε αυτά ο υπ'αριθμόν ένα εγκληματίας, ο Χίτλερ, δεν σημαίνει ότι και επί Κομμουνισμού όπου κι αν εφαρμόσθηκε δεν έγιναν τρομερές θηριωδίες και μαζικά εγκλήματα, τόσο επί πολέμου όσο και εν καιρώ ειρήνης. Δεν ξέρει τίποτα για το δάσος του Κατίν και τις χιλιάδες Πολωνών αξιωματικών που εκτέλεσε και έθαψε ο Στάλιν, ο Κοντονής και ο ΣΥΡΙΖΑ; Μα εδώ το παραδέχτηκε επίσημα και η Ρωσία, παρότι επί δεκαετίες έλεγε εξωφρενικά ψέματα, καλή ώρα…
    Πόσα εκατομμύρια αντιφρονούντες ή απλοί φτωχοί άνθρωποι εξοντώθηκαν στα 70 χρόνια της κομμουνιστικής παράνοιας στην ΕΣΣΔ και πόσοι (πολλοί περισσότεροι) στα χέρια του τιμονιέρη Μάο;
    Καλά το άλλο το καταλαβαίνουμε με την ξαφνική ευαισθησία ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της Βενεζουέλας. Πόσο… τέρας πρέπει να νιώθεις κι εσύ μέσα σου για να στηρίζεις τον Μαδούρο που 'χει ήδη στην πλάτη του εκατοντάδες νεκρούς; Νέα παιδιά μόνο που δεν σκοτώνονται τυφλά σαν τα θύματα του ISIS, αλλά συστηματικά από τον Βενεζουελάνο Δικτάτορα, που τόσο συμπαθεί ο Τσίπρας: Αλήθεια ΤΙ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ, για να τον στηρίζουν τόσο πολύ ενώ όλη η Δύση έχει ξεσηκωθεί; Το γιατί το έχουμε δει και σε φωτογραφίες, και σίγουρα θα αποκαλυφθεί.
    Πάντως, είτε με Μαδούρο, είτε με Στάλιν, είτε με Κάστρο ό,τι θέατρο κι αν παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν θα καταφέρουν ποτέ να παραστήσουν τον Κομμουνιστή. Ούτε καν τον εγκληματία Κομμουνιστή. Αν ψάχνονται για ταυτότητα είναι πολιτικοί εγκληματίες νέου τύπου προσκυνημένοι και εξωνημένοι και πουλημένοι: Πολιτικοοικονομικοί εγκληματίες αφού σκοτώνουν την Ελλάδα και τον λαό της με εντολές ξένων προς ίδιον όφελος. Ε, το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ τουλάχιστον το πέτυχαν!

    Θ.Αναστασιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.