Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ερώτηση Αντωνιάδη για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα το λαθρεμπόριο καυσίμων κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Η εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια πώλησης υγρών καυσίμων και τα βυτιοφόρα, ήταν ένα σημαντικό πρώτο βήμα στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Στην πορεία όμως φάνηκε πως δεν είναι αρκετό. Τα πρατήρια και τα βυτιοφόρα αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου καθώς δεν διακινούν μεγάλες ποσότητες καυσίμων, ενώ υπόκεινται πιο εύκολα σε έλεγχο. Οι επαγγελματίες του χώρου γνωρίζουν πολύ καλά πως η μεγάλη φοροδιαφυγή γίνεται από τα πλοία μεταφοράς υγρών καυσίμων (τάνκερς) και από τα διυλιστήρια. Ουδείς μπορεί να ελέγξει ένα τάνκερ που μεταφορτώνει λαθραίο πετρέλαιο μεσοπέλαγα σε διεθνή ύδατα. Το ίδιο ισχύει και με τις ποσότητες που παραδίδονται από τα διυλιστήρια.

Αποφασιστικό χτύπημα στο λαθρεμπόριο καυσίμων θα επέφερε η υποχρεωτική τοποθέτηση συστήματος εισροών-εκροών στα ελληνικά διυλιστήρια, καθώς και σε όλα τα τάνκερ που μεταφέρουν πετρέλαιο εντός της ελληνικής επικράτειας. Είχατε διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι αναμένετε κάποια δις. Ευρώ από την πάταξη της φοροδιαφυγής στα καύσιμα. Έκτοτε σιγή ιχθύος. Ή τα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα και κρύβεστε σιωπώντας ή συμφιλιωθήκατε με αυτά κλείνοντας τα μάτια. Προς ενημέρωση και για καλύτερη μεταξύ μας συνεργασία, θα επανέρχομαι στο θέμα κάθε μήνα. Την περίπτωση του συνεταιρισμού την απορρίπτω ασυζητητί.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Πόσα χρήματα εισπράξατε το 2015 από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων;
2. Υπάρχει η πολιτική βούληση από την πλευρά σας ώστε να παταχθεί και σε ποιες ενέργειες και πότε προτίθεστε να προχωρήσετε;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

5 σχόλια:

  1. Με την Φλώρινα θα ασχοληθεί καμιά φορά ο ερωτησάκιας;;; Τις ερωτήσεις τις παίρνει από το κόμμα έτοιμες ,γραμμένες. Αν περίμενε από το γραφείο του ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας κούρασε με τις ανούσιες ερωτήσεις, που δείχνουν τη γύμνια του. Δυστυχώς την πατήσαμε και μ' αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως κατάντησε η πολιτική ποιος σοβαρός άνθρωπος θα ασχοληθεί μ΄ αυτήν;;; Έτσι έμεινε χώρος για την κάθε μετριότητα και τον κάθε Αντωνιάδη.

      Διαγραφή
  3. Ωχ βρε ανώνυμέ μου και εσύ, γραφικός έχεις καταντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επώνυμε 11:11 το ποιος είναι γραφικός εσύ δεν μπορείς να το κρίνεις για πρακτικούς λόγους και ποιος σου είπε ότι ο κάθε σχολιαστής θα πρέπει να πάρει την άδεια σου . Το κουβαδάκι σου και σ΄ άλλη παραλία.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.