Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ευχαριστήριο γεύμα στους δημοσιογράφους από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Δυτικής Μακεδονίας

Ο νεοσύστατος Σύλλογος Σαρακατσαναίων Δυτικής Μακεδονίας «Ο Φλάμπουρας», παράθεσε ευχαριστήριο γεύμα στους τοπικούς δημοσιογράφους, που κάλυψαν τις 2 εκδηλώσεις του Συλλόγου, την Ιδρυτική Εκδήλωση την 2-5-15 και την εκδήλωση για τον Πατροκοσμά την 24-8-15.

Το σαρακατσάνικο γεύμα περιλάμβανε, κατά το έθιμο, ολόκληρο ζυγούρι κοντοσούβλι, από τα τοπικά ποίμνια , στο γνωστό έμπειρο ψητοπωλείο του Ευάγγελου Αντωνιάν, δίπλα στη Δημοτική Αγορά της Φλώρινας.

Οι τοπικοί δημοσιογράφοι έδωσαν δυναμικά την παρουσία τους, με αντιπροσώπευση 11 τοπικών ΜΜΕ, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτο, κατά δε τις δηλώσεις τους υπήρξε πλήρης ικανοποίηση από όλους τους συνδαιτημόνες!!!

Από τους τοπικούς σαρακατσανούς συμμετείχε το Προεδρείο του Συλλόγου, Ο Πρόεδρος Κων/νος Μπομπότας, ο Αντιπροεδρος κ. Στέργιος Φαρμάκης και ο Γεν. Γραμματέας κ. Γεώργιος Βεδούρας.

Από τον Φιλοξενούμενο Σύλλογο Σαρακατσαναίων Λαγκαδά ‘’Τα σταυραδέρφια‘’ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Μπάρμπας κι ο Υπεύθυνος Χορευτικού κ. Γιώργος Μπάρμπας.

Από τον τοπικό Σύλλογο της Σιταριάς, που συμμετείχε στο έθιμο των αλωνάρηδων (έθιμο παροχής σαρακατσάνικων αλώνων στα τοπικά αλωνίσματα του οροπεδίου) παρέστησαν ο κ. Γιώργος Λιούλιος και Παντελής Σερίδης.

Στην πρόποση της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του προσκαλούντος τοπικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων καλωσόρισε τους καλεσμένους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και video πατώντας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.