Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Είδαν τα μάτια μου και σκέφτηκα…

Πολύ πρόσφατα έκανα ένα σύντομο επαγγελματικό ταξίδι στην Βέροια, εκεί είχα την ευκαιρία να ξανά δω μια πραγματικά πολύ όμορφη πόλη με θαυμάσιες τοποθεσίες αλλά και ένα αρχαιολογικό μουσείο καταπληκτικό!

Εξαίρεση η εικόνα μιας άστεγης επί της οδού Βενιζέλου ένας από τους κεντρικότερους δρόμους, επίσης τα αδέσποτα ζώα που «δεσπόζουν» σχεδόν παντού.

Αμέσως σκέφτηκα την πόλη μου την Φλώρινα αστραπιαία από το μυαλό μου πέρασε η σκέψη: «Τουλάχιστον εμείς δεν έχουμε άστεγους να κοιμούνται επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου αντίστοιχη της Βενιζέλου, ακόμα και τα αδέσποτα περιοριστήκαν κατά πολύ σε σχέση με το παρελθόν».

Στο πρώτο θέμα της άστεγης γυναίκας φρόντισα και έμαθα ότι διαμένει πολλούς μήνες στο συγκεκριμένο σημείο, κρεβάτι της το τοιχίο… όταν βρέχει μπαίνει στον τηλεφωνικό θάλαμο του ΟΤΕ το κρύο το αντιμετωπίζει με τις κουβέρτες που τις χάρισαν οι γείτονες.

Η ζωή της στέρησε πολλά πράγματα και σήμερα οι «αρχές» συνεχίζουν να της στερούν ακόμα και την αξιοπρέπεια της, ο Δήμος κατώτερος των περιστάσεων, η εκκλησία «άφαντη»…

Στο ζήτημα των αδέσποτων ο Δήμος «ανίκανος» να τα ελέγξει μιας και η νομοθεσία είναι αυστηρή και δεν δίνει ευέλικτες λύσεις για τον περιορισμό τους, οι φιλοζωικές οργανώσεις απούσες δίνουν βροντερό παρόν μόνο σε περιπτώσεις που θανατώνονται από φόλες.

Σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμώ να συγκρίνω την πόλη μας με την Βέροια, απλά επιθυμώ να κάνω γνωστά ορισμένα προβλήματα που κυριαρχούν ανά το πανελλήνιο αδυνατώντας να επιλυθούν, σε άλλες πόλεις περισσότερο σε άλλες λιγότερο!

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

6 σχόλια:

  1. Πολύ καλά κάνετε και μας υπενθυμίζετε κάποια πράγματα.

    1) Γιατί ασχολούμαστε μόνο με τους ξένους πρόσφυγες και ξεχνάμε τους δικούς μας. Διότι και αυτοί οι άνθρωποι πρόσφυγες είναι και μάλιστα στην ίδια τους τη χώρα! Εφόσον δείχνουμε την ανθρωπιά μας ας τη δείχνουμε σε όλους.

    2) Για τα σκυλιά είναι περίεργο το ζήτημα. Μέχρι και η κουτσή Μαρία έχει ένα σκυλάκι σπίτι της. Πως γίνεται να είσαι φιλόζωος και να αγοράζεις ένα σκυλί από Pet Shop αντί να πάρεις ένα από τα δεκάδες αδέσποτα που κυκλοφορούν στο δρόμο; Επίσης θα δείτε πολλές περιπτώσεις παιδιών που αγοράζουν ένα κατοικίδιο, μετά το βαριούνται και το πασάρουν στους γονείς τους με αποτέλεσμα οι δεύτεροι να το ξεφορτώνονται στους δρόμους. Και αν νομίζεται ότι στις πόλεις υπάρχει πρόβλημα, δείτε τι γίνεται στα χωριά που τα αφήνουν σε "μέρος που κάπου θα βρουν να φάνε" έχοντας ήσυχη τη συνείδησή τους. Αν δεν μπορείτε να έχετε ευθύνη για ένα ζώο, μην αγοράζετε!

    https://www.youtube.com/watch?v=c3DSZDaOdM0

    (Αν και στη τελική δεν είναι τα ζώα παρείσακτα, μάλλον τα τσιμέντα και η άσφαλτος...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ στην Φλώρινα τα αδέσποτα είναι εκπαιδευμένα . Το κάθε ένα έχει και την γωνιά του στην κεντρική πλατεία και δεν είναι λίγα . Τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα με ακαθαρσίες σκυλιών αδέσποτων και μή . Επομένως , καλά είναι να κάνεις μια βόλτα στην Φλώρινα και μετά γράψε μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όντως ο κ.Ηλιάδης γράφει μεγάλες ανακρίβειες για τα αδέσποτα στην πόλη μας...είναι πιο πολλά από ποτέ...το να ωραιοποιούμε μια εικόνα για να χαϊδεύουμε τα αυτιά των υπευθύνων είναι εύκολο αλλά η πραγματικότητα διαψεύδει τον χαριτωμένο κατά τα άλλα κ,Σπύρο

      Διαγραφή
  3. Σταματήστε να γράφετε ανοησίες για τα αδέσποτα. Αν έχετε φοβίες πηγαίνετε σε κανένα γιατρό. Αρχίσατε πάλι κυνήγι μαγισσών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγες κανένα βράδυ με καμιά τυρόπιτα στο χέρι να δούμε πότε θα μαζευτούν 5-6 να στη πάρουν!

      Διαγραφή
    2. 1.11 χαχχαχαχαχαα είσαι φοβερός !ξέρεις από νύχτα! Θα ήθελα να συμπληρώσω με την σειρά μου ( δεν κυκλοφορών νύχτες ούτε τρώω τυρόπιτες για βραδινό) ότι ευθύνη έχουν κάποιοι περίεργοι τύποι και τύπισσες που ταίζουν έξω από σουπερμάρκετ με κονσέρβες σκυλοτροφών τα σκυλιά στην γειτονιά μου. Παρακολουθώ το "φαινόμενο" επι μήνες. Την μια φέρνουν σε αλουμινόχαρτο σκυλοτροφές την άλλη κονσέρβες . Μόνο...μάλλινα πλεκτα για να μην κρυώνουν δεν έχουν φέρει ακόμη στην γειτονιά μου Αφού ταρατσώσουν στην μάδα τα σκυλιά κατουράνε στις γωνιές την περιοχή τους και σαν προσεγγίσει άνθρωπος γατα αυτοκίνητο ή άλλο τροχοφόρο αρχίζει η ...συναυλία γαυγισμάτων στην γειτονιά. Θα πάρω όμως τηλέφωνο στον υπέυθυνο να τοποθετήσει όξω από το σούπερ μάρκετ εκείνη την καλαίσθητη και φινετσάτη πινακίδα που βλέπω σε άλλα σημεία.

      Πάω στα νεκροταφεία σκυλιά πάω στο πάρκο σκυλιά περπατώ στο πεζοδρόμιο σκυλιά πάω στο σχολείο σκυλιά πάω στον γιατρό μου σκυλιά πάω στην γειτονιά μου σκυλιά. Αρχισα μάλιστα να βλέπω μέχρι και στον ύπνο μου σκυλια να τρέχουν πέρα δώθε...Σωστή Πολιορκία από σκυλια μιλάμε δικέ μου.

      ΣΚΥΛΟΤΟΠΟΣ η κατάσταση.
      Έχουμε βλέπεις πολλούς ευαισθητοποιημένους ζωόφιλους στην γειτονιά μου και νιώθω ...μειονότητα όχι πως αντιπαθώ τα τετράποδα αυτά πλάσματα αλλα όσους τα αμολάν στους δρόμους αρκεί να μην χζουν η κτρουν στην αυλή του σπιτιού τους στην κρεββατοκάμαρα η στον στάβλο η στο σαλόνι τους


      Άσε που την Καθαρά Δευτέρα καθώς επέστρεφα από το ΔΑΚ ένα μου όρμηξε και μου έφαγε την ... λαγάνα από το χέρι .

      ΣΚΥΛΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣΣ

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.