Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

«Καντάτα Ελευθερίας» από το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας στον «Αριστοτέλη»

Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης», ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. Ομίλου ΔΕΗ, με την ευγενική χορηγία των Περιφερειακών Ενοτήτων Φλώρινας και Κοζάνης, διοργανώνουν το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα Θεάτρου του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», την παρουσίαση του μουσικού έργου «Καντάτα Ελευθερίας», αφιερωμένη στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, από το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.

Πρόκειται για μια επίκαιρη, όσο ποτέ, μουσική παράσταση αφιερωμένη στο 1821, με τη συμμετοχή τεσσάρων επιμέρους Χορωδιών (Ευρωπαϊκής & Παραδοσιακής Ορχήστρας, Τετράφωνης Ευρωπαϊκής Χορωδίας και της Χορωδίας Γονέων), όλες του Μουσικού Σχολείου (Γυμνασίου & Λυκείου) Πτολεμαΐδας, με 100 και πλέον χορωδούς και μουσικούς επί σκηνής.

Στην εκδήλωση παρουσιάζονται συγκλονιστικά κείμενα αγωνιστών του ‘21 με την ευαισθησία και το πάθος των Διονυσίου Σολωμού, Ρήγα Φεραίου και Ιωάννη Μακρυγιάννη, συνοδευόμενα από τις μουσικές του Χρήστου Λεοντή.

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στον εορτασμό των 75 χρόνων από την ίδρυση του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» (1941-2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.