Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Χορήγηση αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι:

Σύμφωνα με την υπ΄αρίθμ. 1012/21063/18-02-2016 ΥΑ του ΥΠΠΑΤ «Θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των Κανονισμών (Ε.Κ) αριθ. 1308/2013, (Ε.Κ) αριθ. 2015/561, σχετικά με τη διαχείριση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις για το έτος 2016», οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να φυτεύσουν αμπέλι με οινοποιήσιμες ποικιλίες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις τη χρονική περίοδο από 1 Μαρτίου έως 15 Απριλίου 2016 ψηφιακά στην Υπηρεσία Συμπλήρωσης Αίτησης Δικαιωμάτων Φύτευσης στην σελίδα www.minagric.gr (Ψηφιακές Υπηρεσίας » Αίτηση αδειών Φύτευσης αμπέλου) του ΥΠΠΑΤ. Για να γίνει αποδεκτή η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία αναρτάται σε μορφή pdf (Ταυτότητα, εκκαθαριστικό, τίτλο ιδιοκτησίας ή ενοικιαστήρια). Επίσης στην αίτηση προσδιορίζεται το μέγεθος σε στρέμματα, η τοποθεσία της έκτασης καθώς και οι συντεταγμένες των κορυφών του αγροτεμαχίου στο οποίο πρόκειται να χορηγηθεί η άδεια.

Οι άδειες νέας φύτευσης ισχύουν για τρία έτη από την ημερομηνία χορήγησης τους και σε περίπτωση που ο παραγωγός δεν χρησιμοποιήσει σε ποσοστό τουλάχιστον 80% της αιτούμενης έκτασης εντός του χρονικού ορίου των τριών ετών, τότε υπόκεινται σε αποκλεισμό υποβολής νέας αίτησης για τα πέντε επόμενα ημερολογιακά έτη εκτός αν γίνει αποδεκτή ένσταση του για ανωτέρα βία.

Αν μετά τη φύτευση διαπιστωθεί ότι ο παραγωγός χρησιμοποίησε την χορηγούμενη άδεια φύτευσης καταστρατηγώντας ένα η περισσότερα από τα κριτήρια προτεραιότητας για τα οποία η αίτηση του είχε λάβει βαθμολόγηση τότε η φύτευση χαρακτηρίζεται ως μη εγκεκριμένη σύμφωνα με το άρθρο 71 του Καν (ΕΚ) 1308/2013 και επιβάλλονται κυρώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο Διοικητήριο, 1ος όροφος, γραφείο 6 και στο τηλ. 2385350544 (κ. Γκέσου Φανή), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΤΙΝΗΣ

3 σχόλια:

  1. Τι εφεύρεση ειναι πάλι αυτή να χρειάζεται άδεια για να βάλεις αμπέλι,ποιόν ενοχλεί να βάλω αμπέλι να μάσω το σταφύλι και να κάνω το κρασί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό μπήκα να σχολιάσω και γω! Λες και είμαστε στην Αμερική που σε κάποιες πολιτείες χρειάζεσαι άδεια για να βάλει κήπο στο σπίτι σου!

      Διαγραφή
  2. Επικαλουνται οτι ανηκουμε σε Δημοκρατικα Κρατη,ρε μπας και εχουν παρερμηνευσει τις ΛΕΞΕΙΣ? Αυτο ειναι ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ετσι λεγεται.
    Ειναι τα τερτιπια τις ελευθερης ιδιωτικης πρωτοβουλιας,θα σου βαλουμε ποσοστοσεις για να διαλυσουμε την κτηνοτροφια,θα σου δωσουμε επιδοτησεις να καταστρεψεις τα χωραφια σου βαζοντας ΑΚΑΚΙΕΣ,οτι χειροτερο να μην ξεριζωνεται ποτε,ΡΕ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ-ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ,θα σου δωσουμε δανεια εσεις που εξουσιαζετε μπορειτε να τα ΚΑΤΑΚΛΕΒΕΤΕ και χρεωστε αυτους που σηκωσαν ελαχιστα το κεφαλι,γιατι αλλιως θα μας αμφισβητησουν την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
    Ολα αυτα τα ονομαζουν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και οι ΔΕΞΙΟΙ ανα τον κοσμο δηλαδη οι προσκυνημενοι,χαιρονται γιατι τι δουλεια εχει ο μικρομεσαιος ανεξαρτητα επαγγελματος με την ΔΕΞΙΑ που κυβερνα παγκοσμια???
    Ηρθε και η Αριστερα στην ΕΛΛΑΔΑ που ειναι δεμενη απο τους ΔΕΞΙΟΥΣ χειροποδαρα να διεκδικησει κατι αλλο.
    Βρε ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ,επικαιρο συνθημα ΠΑΝΤΟΤΙΝΟ ,Που πας ρε παληκαρι,σε μια χωρα που την καταχρεωσαν κατεκλεψαν και αλυσοδεσαν?????
    ΚΟΥΡΑΓΙΟ θα ερθει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ για να σωσει την ΕΛΛΑΔΑ θα συνεργαστει με την ΣΙΕΜΕΝΣ και θα στρωσουν ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.