Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

«Στων κεριών το φως» με τη Μελίνα Μποτέλλη

Με την μουσική - θεατρική παράσταση «Στων κεριών το φως», με την ηθοποιό και μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη και τον διεθνώς βραβευμένο κιθαρίστα Μιχάλη Σουρβίνο, ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις του δήμου Φλώρινας, του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών και της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του δήμου Φλώρινας για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Πρόκειται για μια παράσταση με μια κιθάρα και μια γυναίκα, στην οποία η μουσική, η ποίηση, τα τραγούδια και οι θεατρικοί μονόλογοι θα δημιουργήσουν μια μαγική βραδιά υπό το φως των κεριών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας (Νέο Πάρκο).

«Στων κεριών το φως»
Με την ηθοποιό και μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη και τον διεθνώς βραβευμένο κιθαρίστα Μιχάλη Σουρβίνο.
Μουσική και ποίηση, τραγούδια και θεατρικοί μονόλογοι κάτω από το φως των κεριών. Γυναίκα και κιθάρα.
Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Παπαθανασίου, Καραίνδρου, Χ.Αλεξίου, Μαυρουδής, Θωμόπουλος, Τόκας, Νικολόπουλος, Κραουνάκης, Ν.Αντύπας, αλλά και Bizet, Albeniz, Tarrega, Lara,Rota, Mackennitt, Bregovic και Σουρβίνος.
Σολωμός, Καβάφης, Παλαμάς, Μυρτιώτισσα, Σεφέρης, Ρίτσος, Ελύτης, Λειβαδίτης, Αγγελίδου, Αντωνιάδης.
Σαίξπηρ, Τσέχωφ, Λόρκα, Ουίλλιαμς, Μπέρκωφ, τραγουδούν και μιλούν για την ερωτευμένη γυναίκα και τις πολλές μορφές της στο γλυκό και ερωτικό φως των κεριών.
Στην Αθήνα παρουσιάστηκε σε σειρά παραστάσεων από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο 1999 στην αίθουσα συναυλιών ’’Μαρία Κάλλας’’ του Athenaeum. Από τον Δεκέμβριο του 1999 μέχρι τον Απρίλιο του 2000 με εξαιρετική επιτυχία στο θέατρο ‘’Τζένη Καρέζη’’ και σε Δημοτικά Θέατρα της Αττικής. Έχει παρουσιαστεί σε 45 πόλεις και νησιά της Ελλάδας και σε πόλεις της Κύπρου
με μεγάλη προσέλευση και καλλιτεχνική επιτυχία και κυκλοφόρησε σε cd από την MBI.
Η Μελίνα Μποτέλλη και ο Μιχάλης Σουρβίνος έχοντας αποκτήσει στα 16 χρόνια τεράστια πείρα και τεχνική στην υποκριτική και μουσική τέχνη η πρώτη,στην κιθάρα και το μαντολίνο ο δεύτερος, αποφάσισαν να παρουσιάσουν και πάλι την τόσο επιτυχημένη και μοναδική αυτή παράσταση για τις νέες γενιές θεατών αλλά και για όσους την είχαν δει και συνεχίζουν να την ζητούν.
Η παράσταση ΣΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ ΤΟ ΦΩΣ θεωρείται σταθμός στο Ελληνικό θέατρο και στην ερμηνεία τραγουδιών.
Πολλοί προσπάθησαν να τους μιμηθούν μέσα στα χρόνια κανείς όμως δεν μπόρεσε να τους φτάσει. Παρέμειναν κακέκτυπα μιας έξοχης παράστασης.
Το ξεχωριστό της Μελίνας Μποτέλλη είναι ότι ο εξαιρετικός ήχος της φωνής της συνδυάζεται με την υψηλού επιπέδου ερμηνεία της έμπειρης ηθοποιού σε δραματικούς η κωμικούς ρόλους, καθώς και η υπέροχη με μέτρο και γνώση κίνηση της χορεύτριας. Ο Μιχάλης Σουρβίνος είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους κορυφαίους Έλληνες Σολιστ και δάσκαλος κιθάρας, μαντολίνου και γιουκαλίλι με τεράστιο κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο.
Tραγούδια της παράστασης μπορείτε να ακούσετε στο facebook/Melina Botelli.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.