Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Με το στόμα ανοιχτό…

Η φαρσοκωμωδία που παίζεται στην πολιτική σκηνή της χώρας μας είναι τόσο επιτυχημένη που θα την ζήλευε ακόμα κι ο ίδιος ο Ντέννις Κέλλυ, ο πατέρας του «Pulling», επιτυχημένης φαρσοκωμωδίας του BBC. Δεν είναι υπερβολικός ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός, αν αναλογιστεί κανείς τις πράξεις και τα έργα της παρούσας κυβέρνησης.

Είναι αλήθεια πως η «πρώτη φορά αριστερά» γέννησε πολλές ελπίδες στον ελληνικό λαό, ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, οι οποίες όμως αποδείχθηκαν για άλλη μία φορά φρούδες. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια, αλλά έφερε στην χώρα το πιο δυσβάσταχτο εξ αυτών. Ωστόσο, ο ίδιος λυπόταν που το έφερε, όπως δήλωνε σε κάθε ευκαιρία, λες και οι προκάτοχοί του το έφεραν με χαρά. Ο υπουργός παιδείας –ναι, ο υπουργός παιδείας- αμφισβήτησε ευθαρσώς κι ανοιχτά την γενοκτονία των Ποντίων, απαγόρευσε την επίσκεψη σε σχολείο στον μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, μάχεται για την καθαίρεση των θρησκευτικών από το σχολικό αναλυτικό πρόγραμμα κι αδιαφορεί για το γεγονός πως η πλειονότητα των Ελλήνων παραμένει πιστή στον χριστιανισμό. Όσον αφορά το μεταναστευτικό, για να περιγράψω το αποτέλεσμα των κινήσεων της κυβέρνησης θα πρέπει να χρησιμοποιήσω εκφράσεις ανάλογες μ’ αυτές που ακούγονται στο γήπεδο του παναθηναϊκού, όποτε οι πράσινοι οπαδοί απευθύνονται με συνθήματα στον Μαρινάκη. Σχετικά με το ασφαλιστικό, ο κ. Κατρούγκαλος, αν και αγωνιστής της ΚΝΕ στα νιάτα του, σήμερα ενσαρκώνει τον πολιτικό που οι ίδιοι οι αριστεροί άλλοτε είχαν για παράδειγμα προς αποφυγή, βάσει του νομοσχεδίου που κατέθεσε.

Το γλυκό λοιπόν έδεσε με τον κ. Μουζάλα να αποκαλεί με το όνομα «Μακεδονία» τη γείτονα χώρα. Ο εκ των ιδρυτών των «γιατρών του κόσμου» αργότερα ζητά συγγνώμη για το «εκ παραδρομής λάθος του», ωστόσο έχει καταφέρει να αφήσει άφωνο για άλλη μία φορά το έθνος. Ο κ. Καμμένος αξίωσε την παραίτηση του προαναφερθέντος υπουργού ενθυμούμενος και πάλι την εθνική υπερηφάνειά του, την οποία βέβαια είχε λησμονήσει καιρό τώρα, κρίνοντας από τις ενέργειες που έκανε από τη θέση του υπουργού άμυνας.

Η κυβέρνηση πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει ότι το ανθρώπινο γένος έχει εξελιχθεί καιρό τώρα. Δεν κυβερνάνε τον homo sapiens, ούτε υποσαχάριους μπονόμπο, ούτε λεμούριους της τάξης των πρωτευόντων. Κυβερνάνε ανθρώπους, και μάλιστα Έλληνες. Έλληνες με υψηλή υπερηφάνεια για την πατρίδα τους, τους προγόνους τους και την ιστορία τους. Στις μέρες μας, είτε είσαι με τα συμφέροντα της πατρίδας σου και των πολιτών της, είτε όχι. Άλλωστε, οι δεξιές κι αριστερές τάσεις τείνουν να πάψουν να υπάρχουν. Αναμένω με αγωνία να αμφισβητηθεί η ελληνικότητα της Κύπρου, της Μ. Ασίας, της Πόλης και της Β. Ηπείρου. Αφήστε μας για άλλη μια φορά με το στόμα ανοιχτό.

Λιθοξοΐδης Στυλιανός

40 σχόλια:

  1. Όποιος τους ψήφισε να σκεφθεί διπλά . Είναι καιρός να φύγη αυτό το τσίρκο . Η Ελλάδα στους Έλληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιος είσαι εσύ, φίλε και εκφράζεις αυτού του είδους απόψεις και με ποια ιδιότητα για πέστο μας να το μάθουμε , και εμείς για να δούμε πιός θα πρέπει να φυγή από αυτόν τον τόπο και να ηρεμήσουμε οι υπόλοιποι.
      καιρός είναι οι σκοταδιστές να πάνε εκεί που τούς ανικη
      επιτελούς!!

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου πήγαινε σε κανά δάσκαλο να σου μάθει πρώτα ΚΑΛΑ ορθογραφία και μετά έλα να προσβάλεις τους άλλους με τις απαντήσεις ΣΟΥ!!!!626μμ...

      Διαγραφή
    3. ΕΣΈΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΌ ΑΥΤΌ ΣΕ ΕΝΌΧΛΗΣΕ?
      ΜΗΠΩΣ ΕΣΎ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ
      Α----Ο

      ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΊΑ 626μμ


      Διαγραφή
    4. Εσύ 12:35 ή λιγμένα παίρνεις ή πίνεις κάτι ύποπτο...κανεις παρατηρήσεις σε κάποιον που ΞΕΡΕΙ ορθογραφία ενώ εσύ...ΑΣΤΑ.
      Κοιτά να πας σε κάνα ειδικό και άσε τις μαγκες και τα τσιμπούκια στην ησυχία τους!

      Διαγραφή
  2. Ελληνικότητα της Πόλης και της Μ. Ασίας όπως λέμε μεγάλη ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το φάντασμα του Καντιώτη ίπταται πάνω από τη σκοταδούπολη. Κρίμα ρε αγόρι μου, νέο παιδί με τόσο σκουριασμένα μυαλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε τα δικά σου φαντάσματα,αυτά που φτάσανε την χώρα μας σε αυτή την κατάντια,και άφησε τα νέα παιδιά να έχουν όνειρα,ιδανικά και πιστεύω.Μπράβο παλικάρι μου,που είχες το κουράγιο να γράψεις τις απόψεις σου επωνύμως και ευθαρσώς.

      Διαγραφή
    2. 11:40 Κρίμα σε σένα που δεν λες να βγάλεις τις παρωπίδες σου και εξακολουθείς να είσαι εξόχως βλ@κας.

      Υ.Γ. Και φτάνει με τον Καντιώτη. Έχεις γίνει γραφικός. Ξεκόλλα!!

      Διαγραφή
    3. 11.40 Πόσα τέτοια φωτεινά μυαλά μπορεί να διαθέτει αυτή η Τεχερανούπολη αναρωτιέμαι διαβάζοντας το εύστοχο σχόλιο σου, μπρος το σκοταδιστικό παραλήρημα που ακολουθεί.

      Διαγραφή
    4. Από την ανάγνωση των σχολίων μπορεί να εξάγει κανείς διάφορα συμπεράσματα, εξαιρετικά χρήσιμα από κοινωνιολογικής και ανθρωπολογικής σκοπιάς.

      Από την πλευρά μου, ένα έχω να σημειώσω: Ο μόνος/η εκ των γραφόντων που επιτυγχάνει να αποτυπώσει την ουσία του ζητήματος σε δύο σειρές είναι ο 11.40. Τα υπόλοιπα είναι αντικείμενο για διδακτορική διατριβή με θέμα το εθνικόκ@υλο λουμπεναριό. [Θα παρακαλούσα, αν δεν δημοσιευτεί, να διαγραφεί και το σχόλιο του/της 11.14, στο οποίο χρησιμοποιείται επίσης το σύμβολο @ για πολύ περισσότερο ισοπεδωτικούς χαρακτηρισμούς]

      Διαγραφή
  4. Να υποθέσω πως εσείς οι παραπάνω που μιλάτε για μεγάλες ιδέες και Καντιώτηδες είστε από τους αριστερόφρονες που περιγράφονται παραπάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Η κυβέρνηση πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει ότι το ανθρώπινο γένος έχει εξελιχθεί καιρό τώρα. Δεν κυβερνάνε τον homo sapiens, ούτε υποσαχάριους μπονόμπο, ούτε λεμούριους της τάξης των πρωτευόντων. Κυβερνάνε ανθρώπους, και μάλιστα Έλληνες."

    Αυτές οι σειρές είναι όλο το νόημα του άρθρου.. Καυστικές, αλλά λένε αλήθειες. Πολύ ωραίο άρθρο, αφυπνηστικό. Συγχαρητήρια..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καμία σχέση δεν έχω με τον νεαρό. Ούτε καν τον γνωρίζω. Αλλά και εσύ 11:40, όποιας ηλικίας και αν είσαι, κουβαλάς πολύ περισσότερη σκουριά και δεν το καταλαβαίνεις ότι επιτέλους τελείωσε η άνευ όρων "ηθική" αποδοχή των ιδεοληψιών της αριστεράς. Και στην Ελλάδα επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ... ΤΕΡΜΑ Η ΥΠΟΚΤΙΣΙΑ ΠΙΑ! Η ΠΙΟ ΧΟΥΝΤΙΚΗ-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ"...ΤΟ ΑΚΟΥΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ,ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ!! ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΟ "ΕΡΓΟ" -Ε,ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ"- ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΥΣΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΝΕ ΑΥΤΟ ΑΣ'ΠΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eπιτελους να φτασει το μαχαιρι στο κοκκαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποσο μα ποσο δικιο μπορει να εχεις ρε αδελφε 11:40..;
    Πολη; Ισταμπουλ αγορινα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Στέλιο μπορεί να μη το λες "αριστερά vs δεξιά", αλλά η κατανομή του πλούτου στον κόσμο, στα πλαίσια της πολιτικής οικονομίας, επηρεάζει όλους τους ανθρώπους, όλων των κρατών, όλων των φιλών. Και πίστεψέ με όλοι οι λαοί είναι εξίσου υπερήφανοι με τον δικό μας, και οι Ινδοί και οι Σύριοι και οι Τούρκοι. Άλλα είναι τα αίτια της εξαθλίωσης και όχι η όποια δήθεν "αντιεθνική" πολιτική. Μην αποπροσανατολίζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια!!! Μπράβο σου!!! Ελπίζω στην καταρρακωμένη Ελλάδα του σήμερα, να υπάρχουν πολλοί σαν και σένα. Και τότε δεν θα φοβομαστε! ΄Οσο για τα ...σκουριασμένα μυαλά που ανέφερε κάποιος, μάλλον αυτός ανήκει στην μειοψηφία !!! Αλλιώς αλλοίμονο στην πατρίδα μας. Οι Εφιάλτες δυστυχώς ξύπνησαν και είναι έτοιμοι να παραδώσουν ό,τι έχει μείνει ακόμα όρθιο σ΄αυτήν τη δύσμοιρη χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάτι πήγαινες να πεις Στυλιανέ, όπως ας πούμε: Η χώρα καταρρέει: δομές, υπηρεσίες εργασία, βία παντού, υγεία στον πάτο, επιχειρήσεις που μετακομίζουν, οι νέοι που μεταναστεύουν, η ανεργία πάνω από το 30%, οι μεσαίες επιχειρήσεις γονατίζουν και οι διορισμοί κουμπάρων και ερωμένων αυγατίζουν. Όμως φαίνεται πως ο εθνοκάπηλος οίστρος του αεροψεκαΖμένου Κούγκη του ανατροπέα της Ευρώπης και της κυβέρνησης σε πρόλαβαν και σου έστριψαν το τιμόνι προς την εθνο-πατριδοκαπηλία. Μου θυμίζεις την ιστορία με το καράβι που το περικύκλωσαν πειρατές στην μέση της Καραϊβικής θάλασσας και ο καπετάνιος δίκαζε τους ναύτες του για το ποιος έκλεψε το μισό κιλό φράουλες.
    Ιστορικά έχει αποδειχθεί πάντως, πως όσοι πατριδοκάπηλοι οδήγησαν τα καράβια, εκ των υστέρων αποδείχτηκαν τσαρλατάνοι,αγύρτες και δημαγωγοί παρά αληθινοί καπεταναίοι και τα καράβια τους βρέθηκαν τσακισμένα στα βράχια!
    schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο καθένας που μιλάει για Πατρίδα, είναι πατριδοκάπηλος. Ο καθένας που "απαξιεί" να μιλήσει για Πατρίδα, αφού δεν είναι cool, είναι cool. Στυλιανέ δε σε ξέρω. Μείνε κόντρα στου συρμού τη σέντρα. Μόνο τότε δρας και αντιδράς. Αν καβαλήσεις τον συρμό τους, σκούριασες. Κι' ας σε λεν σκουριασμένο οι σκουρασμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά. Ποτέ ξανά αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά τα είπες παλλικάρι μου! φτάνει πια με τον αλλοπρόσαλλο θίασο που κυβερνά... Η ιστορία στο μέλλον, θα έχει πολλά να αναφέρει για την πρώτη και δεύτερη φορά αριστερά... Φτάνει πια με τα ψέμματα! Τώρα άρχισαν να βγάζουν το προσωπείο της υποκρισίας και της ψευτιάς τους.Οι μάσκες έπεσαν...Το θηρίο βρυχάται πριν ξεψυχήσει και τότε είναι πιο επικίνδυνο.Αυτό ακριβώς θυμίζει η παρεούλα που κυβερνά. Κι άνοιξε όλα τα θέματα, και τρέχει να προλάβει μήπως και της ξεφύγει κάτι και δεν το αλλοιώσει...Αλλά όταν ξυπνήσομε απ΄την ύπνωση και τους ψεκασμούς τους, τότε φοβάμαι ότι το μόνο που θα βρούμε είναι συντρίμμια και ερείπια σ΄αυτήν τη χώρα...Αυτοί που ακόμα φυλάνε Θερμοπύλες, αυτοί που κάθε μέρα παίζουν τη ζωή τους κορόνα γράμματα, για την ασφάλειά μας ΑΠΟΡΩ!!! πώς αντέχουν αυτήν την κατάντια,την ξεφτίλα, τον εθνικό ξεπεσμό, αυτήν την ντροπή...Σαν γυναίκα, σαν μάνα, αλλά πρωτίστως, σαν ΕΛΛΗΝΙΔΑ, δεν αντέχω να βλέπω το καθημερινό ολοίσθημα, είτε...λόγων, είτε πράξεων αυτών που υποτίθεται κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους.΄Ολα ισοπεδώθηκαν! Γι΄αυτούς δεν υπάρχει όσιο και ιερό, τίποτα εθνικό και δίκαιο, μόνο ψευτοανθρωπισμός.(Ο νοών νοείτω)!Οι υπέρμαχοι των μπαχαλάκηδων, των αναρχικών, οι ψευτοκουλτουράρηδες, πώς είναι δυνατόν να κυβερνούν κράτος...αφού δεν είναι στην πολιτική τους κουλτούρα; Θα ήθελα να πω περισσότερα, όπως το επιθυμούν σίγουρα πολλοί σκεπτόμενοι ΄Ελληνες- να εκφράσω όλο μου το θυμό, την πίκρα και την απογοήτευση που νιώθω για την κατάντια αυτής της όμορφης και υπερήφανης χώρας.Αφρονες , τυχοδιώκτες, πουλημένοι πολιτικοί,παλιοί και τωρινοί, με τις αλλόγιστες και ανήθικες πολιτικές τους οδήγησαν μια χώρα κι εναν λαό, που δεν τους έφταιγε σε τίποτα,στην πλήρη καταστροφή.Θα ήθελα να σου σφίξω το χέρι, παλλικάρι μου, και να σε ευχαριστήσω.Με το άρθρο σου, μου έδωσες την ευκαιρία, να εκφράσω κι εγώ τις δικές μου απόψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπράβο μάγκα! Συνέχισε έτσι και μην ακούς τους Ραγιάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άρε Λιθοξοΐδη "σκοταδιστή" και με "σκουριασμένο μυαλό". Κακώς αρθρογραφείς για να ανήλικα που μπεκρουλιάζουν τις νύχτες, άστα να γυρίζουν σπίτι χάλια. Κακώς αναφέρεσαι στον υπόκοσμο της νύχτας.. Κακώς σέβεσαι τα ήθη και τους θεσμούς. Είσαι ένας "σκουριασμένος". Γίνε άθεος, μην σέβεσαι πατρίδα και οικογένεια κτλ για να σε συμπαθήσουν ορισμένοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αστείο είναι, ότι σκοταδιστή και σκουριασμενο, τον αποκαλουν βολεμένοι τύποι, ντεμέκ ιδεολόγοι και δήθεν αριστεροί.
      Ξέρεις.... Από εκείνους τους αριστερούς με τις δεξιές τσέπες.

      Παιδιά, μη σταματάτε να έχετε οράματα, να αμφισβητείτε ότι σας πασσάρουν για καλό και προοδευτικό και να εμπιστεύεστε την συνείδηση σας. Ποτέ δεν κάνει λάθος.

      Διαγραφή
  18. Ο Στυλιανος καλα κανει και μας θυμιζει την καταντια της χωρας.Το προβλημα ειναι οτι ενω υπαρχει λυση δεν την βρισκουν.Μπορουσαμε να μην ειμασταν εδω που ειμαστε (στον πατο).Απο την στιγμη που αρχισαμε να νιωθουμε μη περηφανοι για το οτι ειμαστε Ελληνες και δεχομαστε ολα τα μνημονια χωρις να σκεφτομαστε τις επομενες γενιες και σκεφτομαστε ακομα το βολεμα την ξεπετα και το ευρουδακι μας εχουμε τελειωσει ,δεν εχουμε καταλαβει οτι Ελλαδα μας που ξεραμε ειναι τελειωμενη.Οι ηρωες δεν υπαρχουν .Υπαρχουν μονο οι καβαλημενοι του τυπου (ξερεις ποιος ειμαι εγω).Γνωριζω πως λυση υπαρχει.Ας την βρουν πιο γρηγορα.Ας τους πιεσουμε ολοι να την βρουν δε μας αξιζει αυτο που ζουμε.Ποσο ακομα θα αντεξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και τι σας πειράζει το θέμα με τα θρησκευτικά; Ρόλος της εκκλησίας είναι να διαμορφώνει πολίτες, όχι πελάτες του χριστιανισμού. Πιο φιλο-δεξιό άρθρο δεν μπορούσες να γράψεις. Αυτή τη φορά το άρθρο είναι δεξιό, ένα προηγούμενο φιλοαριστερό.. Δεν μπορούμε να σε ψυχολογήσουμε, όλο αλλάζεις πορεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι η μαγκιά φίλε. Να μην είσαι ούτε αριστερός ούτε δεξιός. Να είσαι Έλληνας.

      Διαγραφή
  20. Κακώς έχει γίνει η κακή κριτική για αυτό το άρθρο.. Είναι νέος απ' ότι φαίνεται κι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ από κάθε κόμμα! Σας αρέσει να διαβάζετε μόνο κομματόσκυλα φαίνεται! Να λένε βλακείες και να χειροκροτάτε από κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανεξάρτητος; Τρόλαρέ μας λίγο ακόμα και να πέσουμε από το γέλιο! Τι περισσότερα έλεγε το μαύρο τσίρκο της επταετίας από τον γράφοντα του άρθρου;

      Διαγραφή
  21. 1. "Κυβερνάνε ανθρώπους και μάλιστα Έλληνες", σαν να λέμε δηλαδή ανώτερους ανθρώπους, σαν να λέμε δηλαδή άριους, σαν να λέμε δηλαδή "ναζιστικά" ή "εθνικιστικά"; για εξήγησε μας λίγο να τα στρογγυλέψεις.
    2. "Ο κ. Καμμένος αξίωσε την παραίτηση του προαναφερθέντος υπουργού ενθυμούμενος και πάλι την εθνική υπερηφάνειά του", όπως την θυμήθηκε όταν ψήφισε το τρίτο μνημόνιο.
    3. "η ελληνικότητα της Κύπρου, της Μ. Ασίας, της Πόλης και της Β. Ηπείρου". Η προδοσία της Κύπρου είναι επίτευγμα των πολιτικών προγόνων σου. Της Μ. Ασίας και της Πόλης της Μεγάλης Ιδέας σου. Αλλά ιστορία δεν θες να μάθεις. Μόνο τραγουδάμε τραγουδάκια πάνω κάτω τα χεράκια.
    4. "μάχεται για την καθαίρεση των θρησκευτικών από το σχολικό αναλυτικό πρόγραμμα κι αδιαφορεί για το γεγονός πως η πλειονότητα των Ελλήνων παραμένει πιστή στον χριστιανισμό". Για διαχωρισμό εκκλησίας - κράτους (που δεν κάνει ο Σύριζα) δεν έχεις ακούσει προφανώς, το οποίο είναι αίτημα αστικοδημοκρατικό. Κατά τα άλλα Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια και εθνικοφροσύνη.
    5. Για το προσφυγικό πέρα από μια κρύου χιούμορ μεταφορά δεν λες τίποτα. Καλά κάνεις. Γιατί να θίξεις ΝΑΤΟ και ΕΕ; Καλύτερα ένα αστειάκι να μην πάει κι ο νους στο κακό.

    Αυτά τα ολίγα φασιστικά λέει το άρθρο σου.
    Βιολογική προσέγγιση της κοινωνίας και της πολιτικής, πατριδοκαπηλία και αλυτρωτισμός, ψευτοευλάβεια για θρησκόληπτους και ανθιμοειδή, ψευτοτσαμπουκάς, ημιμάθεια και εθνικοφροσύνη.

    Μεγάλα ψέματα φορτώσαν στο κεφάλι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διαβάζοντας το άρθρο αναδύεται αφόρητη μπαγιατίλα που σαγηνεύει μεν ανορθολογιστές και αμαθείς, καθηλώνει δε κάθε δημιουργική και ώριμη σκέψη για ένα καλύτερο αύριο...
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η νεοφασιστική βλακεία οδήγησε σε τουρκικό θρίαμβο για όποιον μπορεί να το καταλάβει. Για μια ακόμα φορά ο ρόλος των φασιστών αποδεικνύεται εθνοπροδοτικός!

    https://gymoinofblog.files.wordpress.com/2015/01/r2.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπράβο Στέλιο....Πάρα πολύ ωραίο άρθρο. Απεικονίζεις την κατάσταση με τον πιο γλαφυρό τρόπο. Τα θερμά μου συγχαρητήρια. Μην ακούς κανέναν!!! Έχεις μεγάλο ταλέντο στη συγγραφή!!! Και πάλι συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλο ταλέντο να επαναλαμβάνει αυτά που μαθαίνουμε στο σχολείο και αυτά που λέει ο Άνθιμος κάθε Κυριακή στην τηλεόραση. Τη γλώσσα σου μίλησε 1:54. Ξέρεις μήπως τίποτα άλλο;

      Διαγραφή
    2. Ο Στέλιος Λιθοξοϊδης είναι από τα πιο ταλαντούχα άτομα στη συγγραφή και αυτό ίσως κάποιος να τους ενοχλεί φίλε μου. Οι γνώσεις μου και ο φιλελευθερισμός της σκέψης μου με αφήνει να δω καθαρά το ταλέντο του που είναι έκδηλο και όμοιό του δε συναντάς! Επί προσθέτως τα όσα λέει δε θίγουν κανέναν. Ούτε προπαγανδίζει κάτι. Αποτυπώνει απλά την κατάσταση με τον πιο γλαφυρό τρόπο. Και δεν είναι μόνο ο Άνθιμος Χριστιανός. Αλλά αυτή είναι η "ανεξιθρησκεία" σας! Να φοβάται κάποιος να πει ότι είναι Χριστιανός, γιατί κάποιοι σαν κ εσένα θα τον κατακρίνουν. Είμαστε υπερήφανοι Χριστιανοί κι έχουμε δικαίωμα να το λέμε! Αν δεν σου αρέσει αυτό απλά μην διαβάζεις τα εν λόγω άρθρα!

      Διαγραφή
    3. 9.19 Πέρα που αμφισβητώ ανοιχτά τις προθέσεις του αρθρογράφου (υποδεικνύει ανοιχτά ψήφο) δεν τον λες και πρώτο ταλέντο στον σχολιασμό πολιτικών. Έχει ξεμείνει από ατάκες, επαναλαμβάνεται, το χιούμορ του έχει καταντήσει ιδιαίτερα κρύο. Και που είναι το κακό που είμαστε Άθεοι περήφανοι Χριστιανοί; Αν δεν υπήρχαν τα θρησκευτικά σας πάθη, θα είχαμε ένα πολύ καλύτερο κόσμο σήμερα. Είδαμε τι έκανε ο Χριστιανισμός (Μεσαίωνας, βυζάντιο, καταστροφή αρχαίας ελλ. παράδοσης) και βλέπουμε τι κάνουν οι μουσουλμάνοι. Πες μου για έναν αθεο που δημιούργησε κάποιο κακό στην ανθρώπινη ιστορία. Μήπως κανένας; Imagine there' s no religion έλεγαν και oi Beattles. Κρίμα σε όλα εσάς τα "κολλημένα" μυαλά, που ο λόγος του Λιθοξοΐδη σας φαίνεται "Θούριος".

      Διαγραφή
  25. Λιθοξοΐδη έχεις σκοπό να προτείνεις νέο δικτάτορα ή θα αναλάβεις ο ίδιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.