Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

«Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες» από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου (video)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το προσφυγικό θέμα που πραγματοποιούνται σε 30 πόλεις της Ελλάδας και σε 30 χώρες, εκδηλώσεις που γίνονται σε συνεργασία με το PEN International, το World Poetry Movement, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και το Δίκτυο Εθελοντών Refugees Welcome GR, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου, πραγματοποίησε με επιτυχία βραδιά ποίησης με θέμα «Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες» στο ξενοδοχεία ΑΤΕΡΟΝ στο Αμύνταιο.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Αμυνταίου, τη ΔΗ.Κ.Ε.Α. και την Π.Ε. Φλώρινας, απαγγέλθηκαν ποιήματα από το κοινό με θέμα τους πρόσφυγες, προβλήθηκαν δύο ταινίες μικρού μήκους, του Γυμνασίου Αμυνταίου και της θεατρικής ομάδας της Στέγης, εκτέθηκαν έργα ζωγραφικής των Φοιτητών της Σχολής Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, καθώς και φωτογραφικό υλικό του Γ. Δέδε, από τον καταβολισμό της Ειδομένης.

Τέλος, ακολούθησε μουσική παράσταση από καθηγητές του Περιφερειακού Ωδείου Φλώρινας - παράρτημα Αμυνταίου, με την συμμετοχή της μουσικού Ρηνιώς Κουρδάκη.



Πηγή: eperiskopio.blogspot.gr

10 σχόλια:

  1. Να πάτε να κάνετε και μια εκδήλωση στο Βέλγιο να σας πάρουν με τις πέτρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχεις απλοποιήσει τόσο... τόσο ώστε να τα γενικεύσεις και να μας τα παρουσιάσεις με απόλυτο τρόπο.Η γενίκευση να θυμάσαι ονομάζεται Φασισμός. Δυστυχώς και οι πρόσφυγες καθώς και εκατομμύρια μουσουλμάνων είναι τα θύματα της τρομοκρατικής αλητείας του ISIS ή του ακραίου φασιστικού εξτρεμιστικού Ισλάμ.
      Τα παραπάνω σε τίποτα δεν θα επηρεάσουν τον πολιτισμό της Ευρώπης (ελευθερία, προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων) που έχτισε με τόσο κόπο πάνω στις αρχές του Διαφωτισμού.
      L.V

      Διαγραφή
    2. Όχι αγαπητέ L.V
      Τα θύματα είμαστε εμείς οι Έλληνες. Οι μεγάλες δυνάμεις κάνουν τις βρωμοδουλειές τους και εμείς παίρνουμε τους μετανάστες. Μάλιστα τους βαφτίζουν και πρόσφυγες για να μη λέμε και τίποτα.
      Όσο θέλανε εργατικά χέρια, οι μετανάστες μια χαρά ονομάζονταν πρόσφυγες. Τώρα που δε τους θέλουν, τους ονόμασαν λαθρομετανάστες, οπότε θα μείνουνε σε μας γιατί δεν τους απωθούμε.

      Εγώ το δέχομαι ότι είμαι ακραίος και μάλιστα ακροδεξιός. Αλλά σκεπτόμενος ακροδεξιός.
      Κάποτε λέγανε ότι όσοι ασχολούνταν τόσο πολύ με το Σκοπιανό ζήτημα ήταν ακραίοι. Τους αφήσαμε να λένε ότι θέλουν ως ανώτεροι και δημοκράτες. Σήμερα ακόμα και στο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης οι "πρόσφυγες" ονομάζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία. Να μη ξεχάσω τους Έλληνες υπουργούς μας...
      Αν αύριο-μεθαύριο αυτοί που θέλουν τη "Μεγάλη Μακεδονία" την καταφέρουν, μην απορήσεις.
      Στον αντίποδα ο Πρόεδρος της δημοκρατίας πριν μια βδομάδα μίλησε για γενοκτονία των Αρμενίων και το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας είπε: "Η Άγκυρα ποτέ δεν θα δώσει αναγνώριση σε όσους επιμένουν να φέρνουν στο προσκήνιο μία τέτοια παράνομη γραμμή της Ιστορίας, που είναι αποσυνδεδεμένη από τις πραγματικότητες, μονομερής και εμμονική."
      Συνεπώς το παιχνίδι πλέον παίζεται διπλωματικά. Εμείς όμως δε ξέρουμε να παίζουμε...

      Εγώ το λέω, δε θέλω μετανάστες στη χώρα μου. Όμως επίσης δε θέλω μετανάστες πουθενά. Εσύ είσαι κατά σε αυτούς που βοηθούν τρομοκρατικές ομάδες για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους; Είσαι κατά ξενιτεμών ανθρώπων από τις Πατρίδες τους; Θέλω να πιστεύω πως είσαι.

      Και μη φοβάσαι για τον πολιτισμό της Ευρώπης. Οι ακροδεξιοί απλά δε θέλουν το μπ@στάρδεμα των εθνών. Αυτούς που πρέπει να φοβάσαι είναι οι δημοκράτες. Που με πρόσχημα τη τρομοκρατία θα εφαρμώσουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις ιδέες για παρακολούθηση των πάντων, φακέλωμα, αχρήματη κοινωνία κτλ

      Διαγραφή
  2. "Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες";
    "Ένα ποίημα για τους λαθρομετανάστες"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε ανόητοι οι βρυξέλλες δεν σας δίδαξαν τίποτε ;;Έξω απ' την Ελλάδα όλοι οι θαθρομετανάστες. Το καό χτυπά την πόρτα μας κι εσείς άδετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ο άνθρωπος διαβρωθεί τόσο πολύ από την προπαγάνδα, ακόμα και αν του δείχνεις τα στοιχεία μπροστά στα μάτια του, αυτός δε τα δέχεται και υποστηρίζει τυφλά αυτά που του μάθανε.

      Διαγραφή
    2. Η αριστερή προπαγάνδα σκοτώνει τον εγκέφαλο

      Διαγραφή
  4. ΕΚΔΗΛΩΣΗ.ΕΙΡΩΝΙΑ ΣΚΕΤΗ.ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ.ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ 50 ΑΤΟΜΩΝ.ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ.ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΧΑΛΑΣΕ.ΕΙΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ "ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ"... ΚΙ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΘΥΜΟΥ...
    ΑΚΟΜΗ ΒΡΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άμα θα σας σκοτώσουν τους γονείς και σας βιάσουν τις γυναίκες και τις αδερφές, πάλι ποιηματα να τους λέτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα ποίημα για τους Έλληνες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.