Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

15.000 αδιάβροχα παρέδωσε στους πρόσφυγες στην Ειδομένη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από τους ανθρώπους της Δυτικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφέρεια Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής παρέδωσε για τις ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ειδομένη 15.000 αδιάβροχα, τύπου πόντσο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προσπαθεί να ανακουφίσει τις ανάγκες των ανθρώπων αυτών και να συμβάλλει με όποιο τρόπο μπορεί, τόνισε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Γιαννακίδης.

19 σχόλια:

  1. 1) Δεν είναι εικόνα αυτή για ανθρώπους που μάλιστα προέρχονται από αναπτυγμένες χώρες όπως η Συρία (αν δεχτούμε ότι όλοι αυτοί είναι Σύριοι). Κάπου πρέπει να μείνουν. Οι σκηνές ήταν πρόχειρη λύση καθώς θα έφευγαν σε άλλες χώρες. Τώρα που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας δε νομίζω να διανοείται κανείς ότι μια τέτοια σκηνή είναι κατάλληλη για μόνιμο σπίτι. Κουτσά -στραβά τον έβγαλαν το χειμώνα. Καλοκαίρι τι θα γίνει;

    2) Θα κατέβω Θεσσαλονίκη αύριο. Ελπίζω να μη ξέχασαν τους άστεγους χωρίς αδιάβροχα...

    3) Πάλι βλέπω φωτογραφίες (4 στις 6 για την ακρίβεια) γεμάτες παιδιά. Οι "ρατσιστές" λένε η μεγάλη πλειοψηφία αποτελείται από νέους άντρες, ενώ οι αλληλέγγυοι λένε ότι οι περισσότεροι είναι οικογένειες με παιδιά.
    Κάποιος λέει ψέματα, ή η αλήθεια είναι στη μέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ πιστέψουμε τις φωτογραφίες και όσα μας δείχνει η τιβί, στην Ελλάδα έχουν έρθει μόνο παιδάκια με τους γονείς τους.
    Καλή προπαγανδιστική τεχνική, καθώς απευθύνεται στο συναίσθημα, αλλά έχει αρχίσει αν ξεθωριάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://data.unhcr.org/mediterranean/regional.php (καντε κλικ και στα στα greek snapshots οπου ο αριθμός παιδιων και γυναικων στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερος από τον μ.ο της Μεσογείου)

    Για να τελειώνουμε και με αυτη την νέα μοδα σε διάφορα ρατσιστικά sites. Ξαναλέω οτι οι χαρακτηρισμοί δεν αφορούν τους εδώ σχολιογράφους οι οποίοι τεκμαίρονται ως κατ αρχήν καλόπιστοι. Ειδικα στην Ελλάδα πανω απο 40% ειναι παιδιά και πάνω απο 2 0% γυναίκες. Περί το 15 % μόλις οι μόνοι άνδρες! !


    πηγη: υπατη αρμοστεία και Ελ. Αστυνομία

    Τίποτα αναπάντητο

    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κ. Β. Στο site που μας στείλατε για την Ελλάδα λέει:
      42% άνδρες, 22% γυναίκες, 37% παιδιά.
      37% παιδιά... Είναι πολύ γενικό. Θα μπορούσαν να είναι μικρά παιδάκια όπως στις φωτογραφίες ή και 17χρονα αγόρια.
      Δεν έχει και πολύ σημασία όμως.

      Πάντως βλέποντας και τις εισροές προς την Ιταλία με 76% άνδρες, κατά βάση Αφρικανούς δεν απορώ και πολύ γιατί αλλάζει η στάση της Ευρώπης.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ 1:39 αν πατήσετε τα ελληνικά snapshot θα δείτε οτι στην Ελλάδα το 42% είναι παιδια!! το 22% γυναίκες. Είναι προφανές ποιοι λένε ψέματα. Στην 1η σελ αναφέρονται τα ποσοστά σε όλη την Μεσόγειο. Τα περι 17χρονων νομιζω οτι καταλαβαίνετε και εσείς ότι δεν μπορεί να σταθεί. Στο unhrc.gr θα βρείτε ολα τα στοιχεία. Οι εισροές προς Ιταλία ειναι περιορισμένες αλλά αυτές μειώνουν στατιστικά το ποσοστό γυναικών και παιδιών που στην Ελλάδα είναι υψηλότερο.

      Β.

      Διαγραφή
    3. Τα snapshot που αναφέρετε διαφέρουν από μήνα σε μήνα. Μόνο τον Φεβρουάριο τα παιδιά ήταν περισσότερα, όμως κοιτώντας τον αριθμό των εισροών του Φεβρουαρίου θα δείτε ότι τον Φεβρουάριου δεν ήρθαν ούτε οι μισοί από όσο έρχονται τους άλλους μήνες. Άρα δεν μπορούμε να αναιρέσουμε τον μεγάλο πληθυσμό των ανδρών.

      κ. Β πιστεύω να καταλαβαίνετε ότι πολύ σύντομα θα αλλάξει δραματικά η κατάσταση στη χώρα μας.
      Μόλις σήμερα, κοιτάξτε τι γίνεται στην Αθήνα: https://www.youtube.com/watch?v=3M3lV0R2Xyo

      Διαγραφή
    4. Υπάρχουν για όλους τους μηνες. ΑΠΟ ΤΟ 2014. Και στην πρώτη σελίδα συγκεντρωτικά τριμήνου. Ισα ισα λογω καιρικων συνθηκών μειωθηκαν τα παιδιά. Β.

      Διαγραφή
  4. Η φασιστικής νοοτροπίας καταδίκη της ξενοφοβίας και του ρατσισμού είναι φασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων έχουν πραγματικό πρόβλημα, είναι ταλαιπωρημένες οικογένειες, χρειάζονται τη βοήθειά μας κλπ. Εξ αυτών οι Σύριοι πρόσφυγες είναι περίπου οι μισοί. Όχι πως οι Ιρακινοί ή οι Αφγανοί δεν έχουν λόγους να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους. Κι εκεί σφάζονται, ευτυχώς σε πιο περιορισμένο βαθμό. Οι υπόλοιποι; Και οι υπόλοιποι μπορεί να έχουν προβλήματα. Και πολλοί Έλληνες έχουν πραγματικά προβλήματα. Τι να κάνουν; Να πάνε λ.χ. στην Αμερική και να ζητάνε περίθαλψη; Να μείνουν νηστικοί στην Ελλάδα για να ταΐζουν τους μετανάστες; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι η κατάσταση, καί για ‘μάς καί για αυτούς. Σωστό τρελοκομείο μάς κατάντησαν κάποιοι, όλους!
    Τρελοκομείου συνέχεια...
    Τα "ρατσιστικά sites" πολλές φορές δεν είναι και τόσο ρατσιστικά όσο τα αποκαλούν κάποιοι. Απλώς είναι τα μόνα που παρουσιάζουν και την άλλη άποψη, και γι’ αυτό πρέπει να στιγματιστούν και να περιθωριοποιηθούν. Πρέπει να περιθωριοποιηθούν διότι, προφανώς, η άλλη άποψη και η παρουσίαση της συνολικής εικόνας δεν βολεύει τους "ευαίσθητους" θολοκουλτουριαραίους, τα αφεντικά των οποίων εκτελούν –με την αμέριστη συνδρομή των ιδίων– τους σχεδιασμούς τής Παγκοσμιοποίησης. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι, εκτός από τους επαγγελματίες ευαίσθητους, υπάρχουν και κάποιοι αφελείς φανατικοί Ισλαμιστές που νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο προωθούνται και τα δικά τους οράματα περί Χαλιφάτου, κυριαρχίας στην Ευρώπη κλπ. Και οι τελευταίοι τού τρελοκομείου, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που δεν πρέπει να μαθαίνουν την άλλη άποψη που διατυπώνουν οι "ρατσιστές", ο πρώτος στόχος των καθεστωτικών ΜΜΕ, είναι οι πολλοί που δεν μπορούν να παρακολουθούν αμέτοχοι το δράμα συνανθρώπων τους. Τι ωραία μάς έχουν "στρώσει" όλους! Όλοι ή σχεδόν όλοι, ο καθένας για τους λόγους του και ο καθένας με τον τρόπο του, τελικά για τους ίδιους δουλεύουμε...
    Ας δούμε και ένα δείγμα από "ρατσιστικό site":
    http://trelogiannis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_8.html
    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπητέ Διογένη, διαβάζω πάντα με ιδιαίτερη προσοχή τα σχόλιά σου.
    Προφανώς δεν χαρακτηρίζω ιστότοπους που "την ψάχνουν" άσχετα αν διαφωνώ ή όχι.
    Μιλώ που συνειδητά και συγχρονισμένα χύνουν δηλητήριο και λένε ψέματα
    Παραδείγματα τέτοιων μύθων πολλά: ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνδρες όπως εδώ. Ότι οι χώρες του κόλπου δέχονται 0 πρόσφυγες και οι "άδειες σκηνές στην Μίνα (παραπέμπω σε σχόλιά μου και παραπομπές εδώ: http://neaflorina.blogspot.gr/2016/03/blog-post_522.html. H αλήθεια είναι όμως πολύ διαφορετική. Πράγματι ο ερευνητής Luay Al-Khatteeb δημοσίευσε έναν πίνακα όπου Σαουδική Αραβία, Κατάρ και ΗΑΕ εμφανίζονται να δέχονται μηδέν (0) πρόσφυγες. Στο ίδιο πίνακα βέβαια που επικαλούνται οι ακροδεξιοί αναφέρεται ότι η Τουρκία έχει 1,8 εκατ (!!) Σύρους πρόσφυγες, η Ιορδανία 630.000 και ο βασανισμένος Λίβανος 1,2 εκατ (!). Αυτό δημοσιεύτηκε και σε κάποιες δυτικές εφημερίδες. Όποιος όμως μπει στον κόπο να διαβάσει τις παραπομπές θα βρει ότι αυτό οφείλεται ΟΧΙ στο ότι δεν υπάρχουν εκεί πρόσφυγες από Συρία αλλά στο ότι οι χώρες αυτές δεν έχουν υπογράψει τα σχετικά πρωτόκολλα του ΟΗΕ και τα όργανα της ύπατης αρμοστείας δεν έχουν αρμοδιότητα να τους καταγράψουν.
    πηγή:http://www.huffingtonpost.com/anhvinh-doanvo/europes-crisis-refugees_b_8175924.html
    Saudi Arabia, Kuwait, Qatar, and the UAE are not parties to any of the UN protocols on refugees, and so through this technicality, they, along with most of their refugees, are excluded from many refugee counting mechanisms.

    Ασφαλώς και οι χώρες του Κόλπου έχουν δεχτεί πρόσφυγες παρόλο που δεν μπορούν να θεωρηθούν ασφαλείς για όλους λόγω των σχέσεων που φέρονται να έχουν με τους Ισλαμιστές
    Πηγή: http://europe.newsweek.com/gulf-states-are-taking-syrian-refugees-401131?rm=eu και
    https://en.wikipedia.org/wiki/Syrians_in_Saudi_Arabia
    H θέση Μίνα της Σ. Αραβίας είναι ο χώρος συγκέντρωσης της Μέκκα. Οι σκηνές είναι 100.000 με δυνατότητα φιλοξενίας 500.000 ατόμων. Είναι αδύνατον να φιλοξενήσει πρόσφυγες γιατί με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να απομακρυνθούν κατά το προσκύνημα ή τις άλλες περιόδους, πέρα από την θρησκευτική σημασία για τους μουσουλμάνους (άλλης πίστης δεν επιτρέπεται να πλησιάσουν ούτως ή άλλως, επίσης δεν επιτρέπονται πολύ μικρά παιδιά, να μένουν μαζί άνδρες γυναίκες, σεξουαλικές σχέσεις κτλ).
    πηγη: https://en.wikipedia.org/wiki/Mina,_Saudi_Arabia.
    Ο μύθος ότι είναι πάρα πολλοί οι μη πρόσφυγες: και όμως: το 95% προέρχεται από 5 μόλις εμπόλεμες περιοχές . συντριπτική πλειοψηφία (95%) είναι από τα εμπόλεμα κράτη Συρία 55%, Ιράκ (15%), Αφγανιστάν (20%), Πακιστάν (3%) και ούτε ένας δεν επιθυμεί να μείνει στην Ελλάδα πηγή: file:///C:/Users/user/Downloads/Daily_Arrival_Greece_03032016.pdf. Το 40% είναι παιδιά (!!) κατά την ΕΛ.ΑΣ (ο.π). μεταξύ των Σύριων τα παιδιά είναι κατά τι λιγότερα: file:///C:/Users/user/Downloads/ProfilingJanuary2016FactsheetonSyrians.pdf
    O μύθος του ιμάμη του μίσους στα Μέγαρα που έκανε την εμφάνιση την 1-3-2016 ταυτόχρονα σε πολλά sites αποκρύβοντας ότι έχει ήδη απελαθεί 6 μήνες πριν http://diulistirio.blogspot.gr/2015/11/blog-post_37.html

    ο μύθος ότι είναι πρόσφυγες μόνο μέχρι την Τουρκία. (άλλο η χώρα εισόδου και άλλο η χώρα τελικής εγκατάστασης για τους πρόσφυγες - αλλιώς αν αύριο έχουμε εκατομμύρια πρόσφυγες Τούρκους ή Κούρδους που θέλουν να πάνε στην Γερμανία πχ θα πρέπει όλοι να μείνουν υποχρεωτικά Ελλάδα;)

    Είναι άπειρα τα παραδείγματα. Απλά είναι τόσο προκλητικές οι διαστρεβλώσεις ώστε λίγοι έμπαιναν στον κόπο να απαντήσουν. Μάλλον όμως χρειάζεται

    Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όλα τα διαγράμματα δειχνουν τεράστια αύξηση ροών την εποχή της διακυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Να τα διαβάζουμε όλα και όχι επιλεκτικά.

      Διαγραφή
    2. Φίλε 9:10 αυτό είναι λίγο "τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω". Ούτε και αυτό όμως ισχύει απόλυτα: Οι ροές είναι αυξημένες από τον 3/2014. η μεγάλη οξύτητα προέκυψε από τον αποκλεισμό τους στην Ελλάδα με το ουσιαστικό κλείσιμο συνόρων, που όντως είναι την τελευταία περίοδο της ανίκανης (κατ εμένα) παρούσας κυβέρνησης. εκτός αν θεωρείς ότι πρόκειται για συνωμοσία ανατροπής της κυβέρνησης συριζοανέλ.

      Β.

      Διαγραφή
  7. Βλέπω Β έχεις πάρει το μέρος των μεταναστών και προσπαθείς να μας τα παρουσιάσεις όλα ρόδινα. Όπως λες και εσύ, ας μιλήσουμε με στοιχεία. Διαβάζοντας τις πηγές σου:

    Το 40% είναι παιδιά... Το 40% από ποιους?
    Από αυτούς που έχουν έρθει 1-29 Φεβρουαρίου.
    http://reliefweb.int/sites/reliefweb.int/files/resources/Daily_Arrival_Greece_03032016.pdf
    Δηλαδή από έναν μήνα με μειωμένη μεταναστευτική ροή.
    ΦΕΒ: Α-40% Γ-22% Π-38%

    Ας δούμε τι έγινε στην Ελλάδα τους προηγούμενους μήνες:
    http://reliefweb.int/sites/reliefweb.int/files/resources/MenChildrenWomen-trendsofarrivalstoGreeceJune-Jan2016.pdf

    ΜΗΝΑΣ: ΑΝΔΡΕΣ- ΓΥΝΑΙΚΕΣ- ΠΑΙΔΙΑ-
    ΙΟΝ: Α-73% Γ-11% Π-16%
    ΙΟΛ: Α-66% Γ-13% Π-21%
    ΑΥΓ: Α-63% Γ-14% Π-23%
    ΣΕΠ: Α-59% Γ-16% Π-25%
    ΟΚΤ: Α-53% Γ-17% Π-30%
    ΝΟΕ: Α-54% Γ-17% Π-29%
    ΔΕΚ: Α-45% Γ-20% Π-35%
    ΙΑΝ: Α-43% Γ-21% Π-36%

    Μου κάνει εντύπωση, ο αριθμός των παιδιών είναι πάντα παραπάνω από τις γυναίκες.
    Ή οι γυναίκες αυτές έχουν ένα τσούρμο παιδιά μαζί τους, ή τα παιδιά είναι αγόρια σχεδόν ενήλικα για να πηγαίνουν μόνα, ή συνδυασμός των παραπάνω.

    Συνεπώς αγαπητέ Β καλό θα είναι να μας λες όλη την αλήθεια και όχι ένα μέρος της, γιατί αυτό είναι χειρότερο από ψέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχεις χάσει τελείως, 5:09!!!. Το ότι έχουν πολύ περισσότερα από ένα παιδιά δεν μπορούσε να περάσει από το μυαλουδάκι σου;Μάλλον πολύ βορειοευρωπαίος είσαι που κάθε ζευγάρι έχει 0-1 παιδί!! Γυναίκες και παιδιά το 50%. Στις σπηλιές σας ρατσιστές. Το θέμα είναι ότι διαλύθηκε οριστικά ο μύθος των 90% μόνων ανδρών που μας έλεγαν οι φασίστες

      Διαγραφή
    2. 10:07 κάνε μπεεεεε! Όταν μένεις από επιχειρήματα, αρχίζει το ρατσιστές, φασίστες, κ.α

      Διαγραφή
  8. Έχουμε βιοτεχνία στην Φλώρινα πού φτιάχνει αδιάβροχα?

    ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ?? ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΥΡΩ?

    ΘΕΛΩ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

    Γιατί θα φύγω από εδώ και να χαιρεστε τους χωριάτες και τους άλλους.

    Άχρηστοι μια ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9:15 Ας το σκεφτόσουν όταν υποστήριζες ΕΕ και Ευρώ

      Διαγραφή
    2. Ενώ εσύ ανόητε περιμένεις να κυβερνήσεις να μας σώσεις.
      Τράβα να φάς ψωμί στην Βόρειο Κορέα και μετά τα μιλάς.

      Πόσο φτωχοί πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε να σταματήσουν.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.