Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

«Φλώρινα, οι δοσίλογοι της κατοχής και η δήμευση των περιουσιών τους»

Κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο «ΦΛΩΡΙΝΑ, οι δοσίλογοι της κατοχής και η δήμευση των περιουσιών τους – έρευνα στο αρχείο του Πρωτοδικείου», του Κωνσταντίνου Π. Σουλίδη.
Αποτελεί την πρώτη συστηματική επεξεργασία του αρχείου, περιλαμβάνει όλες οι αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου Δοσιλόγων Φλώρινας (1945-1956), τις κατηγορίες και τις ποινές που αυτό επέβαλε καθώς και τα ακίνητα που δημεύθηκαν.

4 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ Κ. ΣΟΥΛΙΔΗ , ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟ ΜΕΛΟΝ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2009-2014 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρον βιβλίο που αξίζει να διαβάσουμε.
    Όμως η αναφορά του σχολιαστή 10:38 π.μ άκυρη και επικίνδυνη. Πρωτίστως προσβάλει τους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους τα χρόνια εκείνα. Τα πραγματικά γεγονότα χάνουν το βάρος τους και πέφτουν θύματα της διάθεσης του καθενός που τα πλησιάζει με σκοπιμότητα.Το πράττει με σκοπό να κερδίσει, να παραπλανήσει να εκμεταλλευτεί καταστάσεις παραλληλίζοντας άσχετα μεταξύ τους γεγονότα.Τι κοινό βρήκε στους ναζί κατακτητές με τη σημερινή δημοκρατική Γερμανία; Ό, τι βρήκε και ο άλλος που αδιαφόρησε για τη σημασία των λέξεων και υποψιάστηκε ότι "το έπος" και "το πέος" είναι το ίδιο γιατί σχηματίζονται με τα ίδια γράμματα. (Φυσικά λόγω αναγραμματισμού).
    Schapiro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.