Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο δήμος Αμυνταίου απαντά στο «Νέα Φλώρινα»

Στο άρθρο που αναρτήθηκε στο neaflorina.blogspot.com με τίτλο «Για να μη χαθεί οριστικά το τραίνο από τη Φλώρινα…» και σε ότι αφορά συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα για το μείζον αυτό θέμα, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε πάντως η απουσία των δημάρχων Φλώρινας και Αμυνταίου, καθώς και εκπροσώπων τους, γεγονός που σχολιάστηκε δυσμενέστατα από όλους. Και σύμφωνα με τους διοργανωτές εστάλη πρόσκληση και στους δύο, κάτι που δεν έγινε όμως με τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας».
Τα blogs είναι η ευκαιρία της κοινωνίας μας για την άσκηση άμεσης δημοκρατίας και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, αλλά απαιτείται έλεγχος των πληροφοριών, καθώς υπάρχει κίνδυνος αυτοακύρωσης της εγκυρότητάς τους. Επειδή θέλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος Αμυνταίου δεν παραβρέθηκε στην εν λόγω συνάντηση, διότι δεν προσκλήθηκε και δεν γνώριζε για την πραγματοποίησή της! Μετά από επαφή αιρετών στελεχών του Δήμου Αμυνταίου με στελέχη της «Κίνησης Φίλων Τραίνου Φλώρινας» άρθηκε κάθε παρεξήγηση, καθώς ο Δήμαρχος Αμυνταίου δεν προσκλήθηκε λόγω κακής συνεννόησης. Φυσικά, εάν γνώριζε για την συνάντηση η ανταπόκριση θα ήταν άμεση, καθώς ο Δήμος Αμυνταίου σέβεται και στηρίζει τις πρωτοβουλίες της «Κίνησης Φίλων Τραίνου Φλώρινας», αναγνωρίζοντας στην «Κίνηση» μία ξεκάθαρη φωνή της τοπικής κοινωνίας.
Εκτός αυτού πρέπει να αναφέρουμε ότι από την έναρξη της παρούσας δημοτικής περιόδου, κάτι περισσότερο από ένα μήνα, ο Δήμος Αμυνταίου και προσωπικά ο Δήμαρχος ασχολούνται συνεχώς και επισταμένα με το θέμα της διακοπής των δρομολογίων του τραίνου. Έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις και έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις, που εάν είχαν γίνει κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, ενδεχομένως να είχε λυθεί το πρόβλημα. Βεβαίως, δεν σταματούμε εδώ, καθώς θα συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε νέες πρωτοβουλίες και να υποβάλουμε τις προτάσεις μας, για να επιλυθεί το πρόβλημα σε μόνιμη βάση.
Από την πλευρά μας θέλουμε να δηλώσουμε ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως όλοι μας – φορείς, κινήσεις πολιτών και μεμονωμένοι ενεργοί πολίτες - βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά, ο καθένας από το μετερίζι του. Απέναντί μας έχουμε τα οξυμμένα προβλήματα του τόπου, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ομοψυχία. Η συνεργασία μας με την «Κίνηση Φίλων Τραίνου Φλώρινας» θα είναι άμεση, με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για την περιοχή.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.