Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ψηφίσματα της δημοτικής κοινότητας Αμυνταίου

Απόφαση - ψήφισμα για τη διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης
Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΣΕ αποφάσισαν τη διακοπή των επιβατικών δρομολογίων των τραίνων στη Δυτική Μακεδονία. Ο Σιδηρόδρομος από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, αποτέλεσε για την πόλη του Αμυνταίου ισχυρό μοχλό ανάπτυξης. Συνδέθηκε με την ανάδειξη της ως εμπορικό και οικονομικό κέντρο, όχι μόνο του νομού Φλώρινας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Η διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης αποτελεί σημαντικότατο πλήγμα για τους κατοίκους του Αμυνταίου, επιτείνοντας τον αποκλεισμό ορισμένων ευπαθών οικονομικά ομάδων από την μετάβασή τους σε διάφορους προορισμούς. Το «τραίνο» είναι η  μοναδική τους λύση και επιλογή. Η περιοχή μας δεν είναι από τις πλουσιότερες στην ελληνική επικράτεια. Το αντίθετο μάλιστα. Σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση, τη μείωση των μισθών και γενικότερα των εισοδημάτων, την απουσία αναπτυξιακών πολιτικών, την εκτεταμένη και διευρυνόμενη ανεργία, η διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης καθιστά ένα επιπλέον πλήγμα στην καθημερινότητα των πολιτών του Αμυνταίου και του εμπορικού του κόσμου.
Ζητούμε τη μη διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης, σε ένα δίκτυο μάλιστα που προσφάτως την τελευταία τριετία ανακαινίσθηκε. Σε αυτό το πνεύμα θεωρούμε ότι η Διοίκηση του ΟΣΕ θα πρέπει να διαβουλευτεί με τους τοπικούς φορείς προκειμένου να βρεθεί λύση. Πιστεύουμε ότι με ορθολογικότερη διαχείριση των δρομολογίων να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα το οποίο θα ικανοποιεί όλους.  Την πληρότητα των δρομολογίων και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Εκ του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου
Ο Πρόεδρος
ΓΡΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΥΦΩΝ

Απόφαση – ψήφισμα σχετικά με την φημολογούμενη παύση εργασιών της Δ.Ο.Υ. Αμυνταίου
Τον τελευταίο χρονικό διάστημα, φημολογείται από δημοσιεύματα στον έντυπο τύπο και στο διαδίκτυο, ότι η Δ.Ο.Υ. Αμυνταίου θα «κλείσει», και οι υπάλληλοι και οι υπηρεσίες της θα μεταφερθούν στη Φλώρινα.
Η τυχόν παύση των εργασιών της θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση της οικονομικής, κοινωνικής και αναπτυξιακής ζωής της πόλης του Αμυνταίου και γενικότερα του ομώνυμου δήμου. Σε μια εποχή, όπου επιζητείτε η ανάπτυξη, η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, η μείωση της γραφειοκρατίας, σε συνδυασμό με τη βαθύτατη οικονομική κρίση και τις δυσμενείς επιπτώσεις που υφίστανται οι κάτοικοι της περιοχής, η μετάβαση των πολιτών για τη διεκπεραίωση των φορολογικών τους υποθέσεων στη Φλώρινα, επιτείνει τη δυσαρέσκεια ολόκληρου του πληθυσμού της περιοχής.
Το ενδεχόμενο «κλείσιμο» της Δ.Ο.Υ. Αμυνταίου μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Καλούμε όλους τους πολίτες, δρώντες και φορείς της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής του δήμου Αμυνταίου, να συνστρατευτεί και να προχωρήσουμε, σε δυναμικές κινητοποιήσεις προς κάθε κατεύθυνση.
Εκ του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου
Ο Πρόεδρος
ΓΡΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΥΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.