Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Δύο οι θάνατοι από γρίπη στη Φλώρινα

Περισσότερα και σοβαρότερα από πέρσι είναι τα κρούσματα της γρίπης Η1Ν1, ιδιαίτερα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς, εκτός από τους δύο θανάτους που σημειώθηκαν από τη νέα γρίπη στην Καστοριά, ένας νέος θάνατος ενός 60χρονου άνδρα σημειώθηκε τη Δευτέρα (7/2) στη Φλώρινα, με αποτέλεσμα να ανέρχονται δύο τα θανατηφόρα κρούσματα στη Φλώρινα, καθώς στα μέσα Ιανουαρίου απεβίωσε από γρίπη και μία μεσήλικη γυναίκα. Ταυτόχρονα ένα ακόμη σοβαρό κρούσμα εκδηλώθηκε στη Φλώρινα, καθώς σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τη Φλώρινα ένας 51χρονος άνδρας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη διευθύντρια της ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Ευτέρπη Αποστολίδου, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Μποδοσάκειου τρία άτομα, ένας εκ των οποίων είναι ο 51χρονος από τη Φλώρινα ο οποίος πάσχει από στεφανιαία νόσο και είναι χειρουργημένος από καρδιά και δύο άνδρες ηλικίας 48 και 66 ετών αντίστοιχα, αν και το δείγμα που στάλθηκε για τον ένα από τους άνδρες ήρθε αρνητικό, προφανώς γιατί δεν είχε ληφθεί με την έναρξη εκδήλωσης της γρίπης.
Βγήκε ωστόσο από τη ΜΕΘ η 34χρονη γυναίκα που βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη (διανύει τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της), η οποία μεταφέρθηκε ωστόσο στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Μποδοσάκειου, καθώς αναπτύχθηκαν δύο κλίνες λόγω των σοβαρών κρουσμάτων της γρίπης, και αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Η κ. Αποστολίδου επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη ανάπτυξης και των υπόλοιπων δύο κλινών της ΜΑΦ, καθώς όπως είπε, υπάρχει ανάγκη να νοσηλευθούν σε ΜΑΦ τα κρούσματα της νέας γρίπης που βγαίνουν από τη ΜΕΘ, καθώς έχουμε αρκετά και βαριά- διασωληνωμένα περιστατικά. Υπάρχει, είπε, ο εξοπλισμός και είναι μάλιστα υψηλής τεχνολογίας, και τώρα που άρχισαν να έρχονται νοσηλευτές (ήρθαν δύο και αναμένονται άλλοι δύο) το μόνο που λείπει είναι να διαμορφωθεί χώρος στέγασης της ΜΑΦ στο νοσοκομείο, αφού ο χώρος που προοριζόταν για το σκοπό αυτό καταλήφθηκε από άλλες κλινικές στο διάστημα που δεν λειτουργούσε η ΜΑΦ.
Σύμφωνα με την εντατικολόγο κ. Αποστολίδου, τα σοβαρά κρούσματα που εκδηλώθηκαν οφείλονται στο ότι δεν έχει γίνει φέτος εμβολιασμός για τη νέα γρίπη, παρόλο που έχουμε πολύ σοβαρότερα κρούσματα από πέρσι.

Ρεπορτάζ της Ρόης ΒΑΣΒΑΤΕΚΗΣ για το http://www.e-ptolemeos.gr/

1 σχόλιο:

  1. Τα τοπικά ΜΜΕ τι κάνουν? τσιμουδιά για το θέμα, τίποτα.
    Αρκούνται σε δηλώσεις κομματαρχών και δελτία τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.