Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν ακούει κανείς;

του Παντελή Καραλευθέρη
Αν/Γραμματέα ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ -ΚΗΕ

Τα Ορυχεία Αχλάδας έκλεισαν.
Ο ΑΗΣ Μελίτης, το καθαρότερο εργοστάσιο Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος, ΚΛΕΙΝΕΙ.
Η Βεύη ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ και νέα Ορυχεία ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ.

Τελικά σ’ αυτή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν ακούει κανείς.
Ακούνε μόνο τις υψηλές συχνότητες των Τροϊκανών, οι οποίοι ¨τσιρίζουν¨ στο παζάρι του ξεπουλήματος της περιουσίας της χώρας που έστησε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Στην ενέργεια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παραπαίοντας μέσα στην κρίση, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα.
Από καιρό είχαμε γράψει πως το Ορυχείο Αχλάδας θα κλείσει.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας να λυθούν τα προβλήματα, η εταιρεία – ιδιοκτήτης δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Ποιες ευθύνες υπάρχουν και σε ποιον αναλογούν ας τις ελέγξει η ΔΕΗ. Πάντως, η ευθύνη της συνολικής ανάληψης της τροφοδοσίας από ένα μόνο Ορυχείο, βαραίνει κυρίως τον ιδιοκτήτη, αλλά και όσους από την ΔΕΗ συμβολαιοποίησαν αυτή την επιλογή, όπως και όσους από το υπουργείο την στήριξαν.
Δυστυχώς όμως τα προβλήματα συνεχίζονται και γίνονται μεγαλύτερα σε τέτοιο βαθμό, που αναρωτιέται κανείς εάν είναι λάθη ή συνειδητές επιλογές της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Με δεδομένο από καιρό ότι, ο σταθμός θα κλείσει από τροφοδοσία, η κ. Μπιρμπίλη δεν προχώρησε έως τώρα σε καμία διαδικασία για τη διάνοιξη νέων ορυχείων από τη ΔΕΗ, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα λειτουργίας στην ¨καθαρότερη¨ και «περιβαλλοντικότερη» μονάδα παραγωγής της χώρα.
 Οι ¨πράσινες¨ εξαγγελίες και τα ¨πράσινα¨ άλογα για την Δυτική Μακεδονία, εξαντλούνται σε επιδείξεις κατασκευής ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ φωτοβολταϊκών, που θα παράγουν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΡΕΥΜΑ, όσο μία παλιά μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
Για να καταλαβαίνουμε όλοι για τι μιλάμε.
Ας σοβαρευτούμε. Αυτά είναι για ανίδεους κ. Μπιρμπίλη. Στην Φλώρινα όπως και στην Πτολεμαΐδα - Κοζάνη ξέρουν από παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.
Ξέρουν όλοι ότι χρειαζόμαστε νέα ορυχεία για να δουλέψουν οι υπάρχοντες και οι μελλοντικοί σταθμοί.
Εάν ποτέ τους κατασκευάσετε.
Εσείς όμως ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ να καθυστερείτε την αδειοδότηση και την έγκριση των μελετών των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε τέτοιους χρόνους, ώστε να μην προλάβει η ΔΕΗ τη διάνοιξη και αξιοποίηση νέων ορυχείων.
Ταυτόχρονα μετατρέψατε την διαδικασία «της γρήγορης» (εδώ γελάνε) ανάθεσης της Βεύης σε γιοφύρι της Άρτας και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά.
κα Μπιρμπίλη, ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ;
Με τη ΔΕΗ αποκλεισμένη από την Βεύη και την τοπική κοινωνία να μην αντιδρά, ποιος ο λόγος να καθυστερείτε; Δεν διαμαρτυρόμαστε εμείς που αποκλείσατε τη ΔΕΗ, ζορίζεστε εσείς; Ούτως ή άλλως σε ιδιώτη θα τη δώσετε.
Εμάς δεν μας νοιάζει σε ποιον θα την δώσετε, εσάς τι σας κόφτει;
Και αν δεν μπορείτε να πάρετε ενάμιση χρόνο τώρα αυτήν την απόφαση, τι κάθεστε εκεί στο υπουργείο;
Για να εγκρίνετε μόνο αδειοδοτήσεις φωτοβολταϊκών ξεπερασμένης τεχνολογίας, μετατρέποντας τα ελληνικά χωράφια σε σκουπιδαριό σε λίγα χρόνια;
ΝΑΙ. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χρειάζεται όλες τις πηγές καυσίμων και όλες τις τεχνολογίες.
Πρώτα όμως τις ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ με νέες τεχνολογίες και καθαρότερες περιβαλλοντικά. Δυστυχώς όμως, εσείς οι «πράσινοι» το μόνο που καταφέρατε είναι να κλείσει το μοναδικό καθαρό Ελληνικό Λιγνιτικό Εργοστάσιο Παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, που κόστισε για όσους θυμούνται το σκάνδαλο (τότε), πάνω από 600.000€ στον Ελληνικό λαό.
Τουλάχιστον ας δουλέψει!
Για να δουλέψει όμως χρειάζεται τροφοδοσία.
Πρέπει να ανοίξουν επιτέλους η Βεύη, το Κλειδί, η Αχλάδα 2, οι Λόφοι Μελίτης, η Βεγόρα και τα Κομνηνά!! – ναι τα Κομνηνά. Γι’αυτά όμως θα σας πούμε μια άλλη φορά. Μη σας έρθουν όλα μαζί και λιποθυμήσουν κάποιοι ψευτο – οικολόγοι σύμβουλοι σας εκεί στο Υπουργείο, οι οποίοι νομίζουν ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι «εναλλακτικό» παιχνίδι για τον εντυπωσιασμό των χορτασμένων της Αθήνας.
Επιτέλους εδώ και τώρα κα Υπουργέ, προχωρήστε στην διάνοιξη των ορυχείων.
Εάν πράγματι πιστεύετε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό για όλους τους Έλληνες. Γιατί εσείς σε λίγο με τις επιλογές σας θα το μετατρέψετε σε είδος που θα έχουν μόνο οι πλούσιοι για να ξεχωρίζουν από τους φτωχούς. Ούτως ή άλλως σ’ αυτή τη χώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυτό επιδιώκει. Να ξαναζήσουν οι μεσαίοι οικονομικά Έλληνες την φτώχια για να ξεχωρίσουν οι πλούσιοι.
Μόνο που εδώ στην Περιφέρεια του Ενεργειακού Κέντρου κα Μπιρμπίλη, οι κάτοικοί του και παραγωγοί Ηλεκτρικής Ενέργειας, δεν έχουν καμιά διάθεση να απολέσουν κι άλλες θέσεις εργασίας και το βιοτικό τους επίπεδο, για να κλείνετε εσείς μονάδες και ορυχεία, τονίζοντας το οικολογικό προφίλ σας και διευκολύνοντας την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Θα τα κλείσουν όλα μόνοι τους και θα μείνετε με τα κεράκια.
Χαιρετίσματα προς το παρόν και καλώς να έρθετε στην Κοζάνη.
Θα σας υποδεχτούμε με το «11».
Όσοι το ξέρουν καλά, θα χορεύουν μπροστά σας και όσοι δεν το ξέρουν θα κλωτσούν.

12 σχόλια:

  1. h kybernisi toy simerinoy pasok tis ethnikis apotixias se LIGOUS MINES THA APOTELEI PARELTHON ! MAKARI NA BGO PSEFTIS alla oi plirofories poy exo ekei odigane..kai e;an epimini stin kibernisi tha doyme eikones kairoy stin xora mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυριε συνδικαλιστη των 4.000 ευρω το μηνα, ΟΥΣΤ που θελεις να γεμισεις τρυπες και πληγες σε ολοκληρη την Δ Μακεδονια.
    Κανενα ορυχειο να μην ανοιξει πριν γινει σοβαρη προσφορα για αντισταθμιστικα οφελη στις τοπικες κοινωνιες. Δεν θα πεθανουμε απο καρκινο για κατι κρατικοδιαιτους σαν εσας και για να φωτιζεται ολη η χωρα με το ρευμα στην ιδια τιμη με εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ.ΡΕ ΕΣΕΙΣ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΥΝΤΥΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ;ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΜΕΙΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΗΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΗΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΤΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΗΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ.ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΡΕΦΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΟΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ;ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ.ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΑΙ ΟΛΟΙ ΜΙΑΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σώπα ρε Καραλευθέρη που δεν αντιδρά η τοπική κοινωνία της Βεύης!! Σώπα ρε μάγκα!!! Για τόλμα έλα στη Βεύη να τα πεις αυτά!! Ακούς εκεί που ο Καραλευθέρης έκανε τη Βεύη "μπάτε σκύλοι αλέστε..."!!! Θες ρε μάγκα και το Κλειδί ν' ανοίξει!!! Τα χώματα που θα πάνε ωρέ Καραλευθέρη? Στη Βεύη? Κάνεις μεγάλο λάθος και συ Καραλευθέρη και κάποιοι δικοί μας "άρχοντες" που ετοιμάζονται να τα "πουλήσουν" όλα στη Βεύη!!! Που τους κάλεσαν λένε, έτσι λένε κάποιοι από τους "άρχοντες" της Βεύης, στην Αθήνα "να συζητήσουμε με τη ΔΕΗ για τα χώματα του Κειδίου, μας δίνουν 15 θέσεις στη ΔΕΗ, αλλά εμείς θέλουμε περισσότερες...". Ουστ από δω ρε!!!Εμείς είμαστε εδώ παρόντες και θα παραμείνουμε παρόντες!!! Ξανατονίζουμε "Η ΒΕΥΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΑΙ" κύριε Καραλευθέρη!!!
    Υ.Γ. Γιατί άραγε κλείνουν τα ορυχεία Αχλάδας κύριε Καραλευθέρη? Γιατί η ΔΕΗ δεν πληρώνει τους Ροζαίους και αυτοί δεν πληρώνουν, χωρίς να φατίνε βέβαια, τους εργαζόμενους και τους τοπικούς μικροεργολάβους? Γιατί, δήθεν κινδυνεύει να κλείσει ο ΑΗΣ Μελίτης? Μα για να προκληθεί κοινωνική αναστάστωση, να διαταραχθεί η κοινωνική ειρήνη και να πιέσει η "τοπική κοινωνία" να ανοίξουν τα ορυχεία Βεύης και Κλειδίου!!! Οργανωμένο σχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτο το σχολιο μου θυμιζει καποιν για να δεισ πωσ τον λεν....νομιζω μου θυμιζει καποιον που καποτε υπερασπιζοταν τα εργατικα δικαιωματα,υπαληλοσ εταιριασ ηταν τοτε ...α..μετα κατεληξε καπου προσ τα ΓΡΕΒΕΝΑ.αραγε τον ακολουθη το χωριο του.μαλλον θα εκπλαγη σε λιγο.ΩΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΗ.....ΥΠΟΜΟΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Gia ton filo pou dimosieyse, stis 26/2/2011 1:26,
    Agapite file, fovamai oti den exeis katalavei se ti katastasi einai i xwra mas! Aneksartita poios politikos xwros efthynete perisotero i ligotero (o kathenas mas me vasei ta politika tou pistevw mporei na leei oti thelei!)simera exoume mia pragmatikotita!
    - H XWRA EINAI YPERXREWMENH !
    - DYSTYXWS EIMASTE YPO THN DIAXEIRISH THS TROIKAS!
    - EIMASTE STO ELEOS TWN YPOLOIPWN EYRWPAIWN KAI KYRIWS THS GERMANIAS (legeme AGGELA MERKEL!)
    - EITE GOUSTAREIS EITE DEN GOUSTAREIS THN KYVERNISH,
    TO DAXTYLAKI TOUS NA KOUNISOUN OI KSENOI, PTWXEYSAMEN...!!!!
    THA ITHELA NA SE RWTHSW, EXEIS ANARWTHTHEI TI THA GINEI EAN PTWXEYSOUME?
    EISAI ETOIMOS NA YPOSTEIS TIS EPIPTWSEIS THS PTWXEYSHS, ANEKSARTHTA POIA THA EINAI H KYVERNISH (N.D., LAOS, K.K.E., PASOK ktl)
    POTE EPITELOUS THA EPIKRATHSEI LIGH LOGIKH STHN XWRA AYTH? ! ! ! !
    SOVAREYTEITE PRIN EINAI POLY ARGA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΒΟΥΛΟΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ.ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΜΙΑ.ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ.ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΗ Η ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΕΣΤΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ Η ΛΥΒΙΗ ΣΕ ΛΙΓ.ΗΤΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΗΤΑΙ ΟΧΙ.ΥΠΟΜΟΝΗ.Α..ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. pros 12 38
    DEN IME TIS APOPSIS NA PAME SE EKLOGES SE KAMIA PERIPTOSI GIAFTO AKRIBOS POY IPES .SIMFONOYME OTI DEN PREPEI NA AYTOKTONISOUME TIN ORA AFTI ALLA OYTE KAI NA SINEXISTEI AYTO TO PLIATSIKO POY GINETE...PREPEI NA MPEI MIA KOKKINI GRAMMI...AYTO POY MOU IPAN ALLOI SIMAINEI OTI IMASTE STO MATI TOY KIKLONA KAI ALLOI PERNOUN APOFASEIS KAI EAN DEN DOYN NA LAMBANONTE GRIGORA TA EPELTHI OTI BLEPOUME STO KAIRO KAI TINISIA AKOMI KAI ME PTOSI TIS KINBERNISIS OI XENOI KANOYN MPISNES KAI DEN TOYS ENDIAFEREI POIOS INE STIN KIBERNISI ....OS ELLINES PREPEI OSO POTE ALLOTE NA IMASTE ENOMENOI GIA NA MIN PTOXESOUME OPOS KALLA TO ETHESES..GIATI AFTI TIN STIGMI GINETE OIKONOMIKOS POLEMOS SIMFERONTON .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτοι οι ΔΕΗ-ΤΖΙΔΕΣ είναι ανεκδιήγητοι

    Τι λες βρε @#$%ιδη; Συνδικαλιστή βολεμένε καλοπληρωμένε και αδούλευτε.

    Για να διασώσεις την θέση σου ως συνδικαλιστή, για να συνεχίσεις να λυμαίνεσαι θέλεις κι άλλη ρυπογόνα, καταστροφική ΔΕΗ. Μιλάς για την πατρογονική μας γη σαν να είναι το χωράφι του παππού σου. Την γεμίζεις τρύπες, σκόνη και διοξείδιο του άνθρακα για να αναπνέεις τον καθαρό αέρα του ιονιστή στο γραφείο σου.

    Πάνω από το πτώμα μας που θα πέσει ηρωικά θα πάρετε τα χώματά μας. Δεν θα πέσουμε χτυπημένοι από τον καρκίνο και την γκρίζα μελαγχολία πάντως.

    Το απίστευτο είναι ότι ακυρώνει ακόμα και το έργο των φωτοβολταικών το οποίο λέει δεν αποδίδει. Μα ρε κάφρε, τα φωτοβολταικά δεν τα κάνουμε για να αποδίδουν όσο τα λιγνιτικά, τα κάνουμε για να μειώσουμε την ρύπανση.

    Τόση πρεμούρα να ανοίξουμε την γη μας για να κάψουμε τον λιγνίτη μόνο εκ του πονηρού μπορεί να γίνεται. Μπορεί κανένας να πιστέψει ότι ο εν λόγω κύριος αγωνιά οτι δεν θα μας φτάσει το ρεύμα;

    και το χειρότερο, κανείς από τους τοπικούς μας "αρχοντες" δεν παιρνει σαφή θέση για το αν τελικά θα υποστηριξει το άνοιγμα των ορυχείων και των νέων εργοστασίων ή αν θα αντιδράσει ενάντια σε αυτά. Όταν ρωτούνται μουρμουρίζουν κάτι ακατάληπτα. Γιατί ξέρουν ότι τα εργοστασια θα είναι η καταστροφή μεν αλλά από την άλλη πολύ θα τους βολέψουν τα ρουσφετάκια που θα μπορούν να κάνουν κρατώντας σε ομηρία το εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό μας.

    Εαν φοράτε παντελόνια (μια και είστε όλοι ανδρες) πείτε το καθαρά. Για να ξέρουμε και να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων. Να ξέρουμε και να σας περιποιηθούμε ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΩΡΑ!ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ!ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.