Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

"Άνευ Ελύτρου" από το Δημήτριο Τερλέκη


Την Τετάρτη  16 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 7,00μ.μ. στον πολυχώρο ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του συμπατριώτη μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΕΡΛΕΚΗ
«Άνευ Ελύτρου»

Περιγραφή από το συγγραφέα: 
Ας μου επιτραπεί ο ενικός αριθμός, σε πρώτο πρόσωπο παρουσιάζω τα βιώματα της νεότητας τότε, τώρα, μετά, σε σουρεαλιστικό (υπερρεαλισμός) ποιητικό λόγο. Με μεστότητα χωρίς περικάλυμμα, δίχως φτιασίδια. Λέξεις χωρίς συνάφεια, όπως τις εικόνες του ονείρου. Με λυρικά έντονα συναισθήματα, δηλ. γεγονότα με σαφήνεια και καθαρότητα, ακατάληπτα, αλλά ζωντανά, όσο και στο όνειρο. Κυριαρχεί η υπερπραγματικότητα, γιατί είναι η ουσία των πραγμάτων. Και είναι φυσικό η φαντασία να ακούεται σαν παραμιλητό. 

4 σχόλια:

  1. Το βιβλίο έπεσε κατά λάθος στα χέρια μου στο σχολείο από μία συνάδερφο. Αξιόλογη προσπάθεια του συνάδερφου Δημήτρη. Πραγματικά κάποια ποιήματα με άγγιξαν. Μπράβο Δημήτρη, συνέχισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, στην εποχή που ζούμε, να συναντάς τέτοιου είδους προσπάθειες. Συγχαρητήρια κύριε Τερλέκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια φίλε Δημήτρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα θερμα μου συγχαρητηρια στον κ. Τερλέκη για το εξαιρετικό του έργο. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για την όμορφη παρέα του βιβλίου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.