Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Συνέχεια στην κόντρα Γιαννιτσόπουλου - Θεοδωρίδη

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, παρέστη την Παρασκευή 11/02/2011 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, κατά την οποία εκλήθησαν από τη Δημοτική Αρχή εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη διαμόρφωση του πλαισίου διεκδίκησης του Δήμου από τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Εκπροσωπώντας την ΕΑΣ Αμυνταίου ο κ. Γιαννιτσόπουλος, αφού ενημέρωσε ότι προς το παρόν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ δεν προβλέπονται κονδύλια για αγροτική ανάπτυξη, επέστησε την προσοχή της Δημοτικής Αρχής στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», ο αρχικός προγραμματισμός του οποίου προέβλεπε τη διάθεση κοινοτικών πόρων για τη δημιουργία αγροτικών υποδομών, με την ευθύνη υλοποίησης των τοπικών Αρχών.
Ο κ. Γιαννιτσόπουλος ζήτησε ενημέρωση για το κατά πόσο η παλαιότερη Δημοτική Αρχή είχε υποβάλλει σχετικές προτάσεις στο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για την υλοποίηση έργων αγροτικού ενδιαφέροντος στην περιοχή, ώστε αυτές να ληφθούν υπόψη στον τελικό προγραμματισμό των δράσεων που θα διαμορφωθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Η ενημέρωση που έλαβε για το θέμα αποκάλυψε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν κατέθεσε ούτε μία σχετική πρόταση στο αρμόδιο Υπουργείο και καμία πρόταση για την Αγροτική Ανάπτυξη της περιοχής, παρά το γεγονός ότι εκλήθη όπως κι άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης ανά τη χώρα να το πράξει, από τις αρχές του 2007 και της 4ης προγραμματικής περιόδου.
Κατόπιν τούτου, ο νυν Δήμαρχος Iωακείμ Ιωσηφίδης εξέφρασε την πρόθεση να διερευνήσει εάν έστω και σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες, ώστε η περιοχή να μην εξαιρεθεί από τον όποιο σχεδιασμό υπάρχει σε επίπεδο Υπουργείου για αγροτικά έργα στην περιφέρεια.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής ζήτησε τη συνεργασία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου, ώστε από κοινού να καθοριστούν οι προτεραιότητες που θα προταθούν με βάσει τις πραγματικές ανάγκες των αγροτών της περιοχής και να γίνει η σχετική προετοιμασία για την κατάθεση προτάσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο κ. Γιαννιτσόπουλος δεσμεύτηκε ότι, εάν κι εφόσον η νέα Δημοτική Αρχή αποκτήσει δυνατότητα απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων για την υλοποίηση έργων αγροτικής υποδομής στο Αμύνταιο, θα τις παρέχει όλη την τεχνογνωσία και τη στήριξη που διαθέτει σήμερα η Συνεταιριστική Οργάνωση, ώστε να ολοκληρωθεί με γρήγορες διαδικασίες η απαραίτητη προεργασία από την πλευρά του Δήμου (μελέτες κ.λ.π.)

Γιαννιτσόπουλος Γεώργιος
Πρόεδρος ΕΑΣ Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.