Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Πίστωση χρόνου για συγχωνεύσεις σχολείων ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Πίστωση χρόνου ώστε να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα εμπεριστατωμένος διάλογος μεταξύ εκπαιδευτικών, γονέων και του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων, ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.  Κατά τη συνεδρίασή του ενέκρινε τη σχετική εισήγηση ενώ ασχολήθηκε και με το θέμα του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία φοιτητών που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας αναβάθμιση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας, σίτισης και στέγασης. Για το ζήτημα αυτό η πρόταση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, Γιώργου Δακή, προβλέπει τη λειτουργία στην περιοχή ενός, τουλάχιστον, Ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του οποίου τα χαρακτηριστικά να είναι συμβατά με εκείνα των κοινωνιών με ακαδημαϊκή παράδοση.
Τα στάδια που προτείνονται, για μια τέτοια προοπτική, είναι τα ακόλουθα:
α) τα τμήματα των ΤΕΙ που έχουν συναφή αντικείμενα με πολυτεχνικά ή πανεπιστημιακά τμήματα πρέπει να καταργηθούν και στη θέση τους να ιδρυθούν συναφή τμήματα στο Πανεπιστήμιο.
β) το επιστημονικό προσωπικό των υπό κατάργηση τμημάτων των ΤΕΙ να ενταχθεί στο Πανεπιστήμιο σύμφωνα με κριτήρια που θα διαμορφώσει ειδική επιστημονική επιτροπή.
γ) οι υποδομές, εκπαιδευτικές και ερευνητικές, να συμπληρωθούν ώστε να ενισχυθεί η διάχυση και παραγωγή γνώσης.
δ) τα τμήματα των ΤΕΙ με καθαρά εφαρμοσμένο χαρακτήρα, που εξυπηρετούν την οικονομία της χώρας, να συνεχίσουν να λειτουργούν με νέο προσανατολισμό.

πηγή: newsbeast.gr

1 σχόλιο:

  1. Τα τμήματα του ΤΕΙ που έχουν καθαρά εφαρμοσμένο χαρακτήρα είναι αυτά που έχουν συναφή αντικείμενα με τα πολυτεχικά.....
    Αρα τι θέλει να πει ο ποιητής;;;
    Τα τμήματα ΤΕΙ της Κοζάνης να γίνουν Πολυτεχνικά και τα τμήματα της Φλώρινας και της Καστοριάς να συνεχίσουν να λειτουργούν με νέο προσανατολισμό ωστε οι Ιθαγενείς να εξασφαλίσουν τα κεφάλια και τα κρεβάτια που χρειάζονται να γεμίσουν τις γκαρσονιέρες τους....
    Και έζησε ο Δακής καλά και η Διαμαντοπούλου καλύτερα


    ζήσανε αυτοί καλά και η Κοζάνη καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.