Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Έναρξη την Κυριακή για το Καρναβάλι Ξινού Νερού

Φέτος συμπληρώνονται 34 χρόνια από την έναρξη του Ξινονερίτικου Καρναβαλιού, με τη πάροδο των ετών οι αποκριάτικες εκδηλώσεις διαμορφώθηκαν σταδιακά σε ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός. Πλήθος κόσμου επισκέπτεται το μοναδικό Καρναβάλι του δήμου μας για να διασκεδάσει και να απολαύσει τις πρωτότυπες εμπνεύσεις των καρναβαλιστών, την φιλοξενία των κατοίκων, το ξακουστό ανθρακούχο νερό και τα υπέροχα κρασιά της περιοχής.
Ο προοδευτικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Ξινού- Νερού διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση Καρναβάλι Ξινού Νερού. Η έναρξη των εκδηλώσεων του καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί στις 13/02, ακολουθεί ξέφρενο γλέντι την ημέρα της τσικνοπέμπτης στις 24/02 στο Κοινοτικό Κατάστημα του χωριού και η γιορτή συνεχίζεται με ένα τετραήμερο καρναβαλικό ξεφάντωμα στην πλατεία του χωριού στις 3/4/5 Μαρτίου.
Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων έρχεται την Κυριακή στις 6 Μαρτίου με την παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, για τα οποία οι κάτοικοι του τοπικού διαμερίσματος σε συνεργασία με τον δήμο μας εργάζονται πυρετωδώς εδώ και καιρό για να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό για τους επισκέπτες... και αν κρίνουμε από το ενδιαφέρον, οι συμμετοχές θα είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κλείσουν την Καθαρή Δευτέρα με το πέταγμα του χαρταετού που γίνεται στην πανέμορφη τοποθεσία «Πεύκα», ένα περίπου χιλιόμετρο από το χωριό.

5 σχόλια:

  1. μου το πήρες απο το στόμα...βοσκοδήμαρχος με ένα τσούρμο πολύχρωμα δημαρχοπουλάκια προβατάκια ( να κάνουν μπεεεεε ) και μία γίδα να κρατάει το λάβαρο του καρναβαλικού οχήματος με σήμα την βασιλόπιτα και ένα σουλήνα τσίπουρο....πώς ΄δέν το σκέφτηκε κανένας. Αν γίνει αυτό στο Ξινό Νερό θα γίνει το αδιαχώρητο ....μπεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ λέω να ντυθώ "Μουσίτσα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα ντυθώ δωρολήπτης της Μιζενς (sic)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι ωρα ξεκιναει η παρελαση αρματων την κυριακη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.