Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Προγραμματικός διάλογος για το ΕΣΠΑ στο Αμύνταιο

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των φορέων και των πολιτών στην πρόσκληση του δήμου Αμυνταίου, προκειμένου να ξεκινήσει προγραμματικός διάλογος με αντικείμενο το σχεδιασμό της αναπτυξιακής πολιτικής του δήμου Αμυνταίου για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν πρώην δήμαρχοι και πρόεδροι Κοινοτήτων, περιφερειακοί σύμβουλοι, πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της περιοχής, αλλά και δημότες, που εξέφρασαν τις απόψεις τους και κατέθεσαν τις δημιουργικές τους ιδέες για το μέλλον του τόπου.
Οι προτάσεις όλων των φορέων και των πολιτών καταγράφηκαν και θα επεξεργαστούν από τις υπηρεσίες του δήμου Αμυνταίου, ούτως ώστε να συμπεριληφθούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.
Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης «ήταν ένα γόνιμος και δημιουργικός διάλογος. Ο δήμος Αμυνταίου χρειάζεται όλες τις ιδέες, όλες τις προτάσεις, προκειμένου να κάνουμε ένα βήμα εμπρός. Είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε μεσούσης της προγραμματικής περιόδου, αλλά υπάρχει χρόνος να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε και να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα για την περιοχή».
Στόχος του δήμου Αμυνταίου είναι η συνέχιση του προγραμματικού διαλόγου και της διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, διότι όπως φάνηκε και από την έναρξη του διαλόγου οι δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας είναι αστείρευτες και οι πολίτες μπορούν με τη συμμετοχή τους να βοηθήσουν σημαντικά στο έργο του δήμου.

4 σχόλια:

  1. Στο Αμύνταιο δεν ξέρουν τι τους γίνεται, γι αυτό ζητούν τις απόψεις του κόσμου, για να ξεστραβωθούν!
    Εμείς εδώ στη Φλώρινα έχουμε Δήμαρχο που τα ξέρει όλα και του είναι περιττή η γνώμη του κοσμάκη. Τι μπορούν να προσθέσουν όλοι αυτοί οι άσχετοι σε μια διάνοια; Δεν πρόκειται λοιπόν ο Δήμαρχός μας, να σπαταλήσει τον πολύτιμο χρόνο του σε άσκοπες συζητήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως, θα πρέπει όλοι οι φορείς του Νομού σε συνεργασία και με το Νομό Κοζάνης να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους απέναντι στη ΔΕΗ, αλλά και τους ιδιώτες που σε λίγο θα έρθουν στα ορυχεία????
    Μήπως, το ανταποδοτικό τέλος από τη ΔΕΗ για την εκμετάλλευση της ενεργειακής περιουσίας μας είναι εξευτελιστικά μικρό, όπως οι χάντρες και τα καθρεφτάκια που έδιναν οι αποικιοκράτες στους ιθαγενείς????
    Μήπως, η εξίσωση στους φόρους πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης από το επόμενο φθινόπωρο, πρέπει να καλυφθεί με ένα τέτοιον πόρο?????
    Μήπως, η υποβάθμιση-υπανάπτυξη-ανεργία του νομού μας πρέπει να αναστραφεί μέσω αυτών των χρημάτων????
    Μήπως, τα έργα που έχουν βαλτώσει (κάθετος Εγνατίας, κολυμβητήριο Φλώρινας, τηλεθέρμανση Φλώρινας, αξιοποίηση λιμνών Αμυνταίου) πρέπει να χρηματοδοτηθούν με αυτά τα χρήματα που ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ????

    ΜΗΠΩΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ ΨΩΜΙ??? ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ????

    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα τα μήπως του (11:00π.μ.), είναι απολύτως σωστά και βάσιμα, αλλά για να υπάρξει κινητοποίηση των φορέων, βασική προϋπόθεση είναι να αντιληφθούν οι "πεφωτισμένοι" ηγέτες μας το βάσιμο και την σημασία όλων αυτών, για να τα εντάξουν στις προτεραιότητές τους.
    Υ.Γ. Ειδικά για τον Δήμο Φλώρινας, η καταβολή από τα ιδιωτικά λιγνιτωρυχεία, του τέλους μίσθωσης υπέρ του κράτους και όχι του Δήμου Φλώρινας, συνιστά προσβολή και σκανδαλώδη υποτίμηση της νοημοσύνης μας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην ανυσηχείτε το δικό μας πρόβλημα θα το λύση η δική μας ΤΡΟΙΚΑ που μοιράζεται τα κονδύλια. Ηδέστε ΤΣΙΠΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.