Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης απαντά στην Αλέκα Παπαρήγα για τον εμφύλιο

Σχετικά με την ερμηνεία που έδωσε η Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Παπαρήγα για την ένοπλη σύγκρουση της περιόδου 1946-49 με την ευκαιρία εκδηλώσεων του ΚΚΕ στη Φλώρινα, ο Βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η άποψη της κ. Παπαρήγα για σύγκρουση των ριζοσπαστικών δυνάμεων εναντίον της αστικής τάξης είναι αβάσιμη, γιατί είναι εκτός πραγματικότητας.. Τα χιλιάδες θύματα εκείνης της περιόδου είναι τα παιδιά της Ελλάδας στα οποία οφείλεται ο απαιτούμενος σεβασμός. Η Φλώρινα έχει αποδείξει τη μεγαλοσύνη της. Δε μπορεί όμως να αποδεχτεί τέτοιου είδους ακραίες απόψεις. Τελικά εδώ κολλάει και η δήλωση της που έκανε για κάποιο άλλο ζήτημα: εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι. Η ιστορία ούτε διαγράφεται, ούτε ξαναγράφεται.
Άλλωστε, τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα του Χότζα στην Αλβανία μας δείχνουν τον κόσμο που ευτυχώς δε ζήσαμε ποτέ».

12 σχόλια:

  1. Μπράβο Στάθη δέν έχασες λεπτο να αντιδράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Στάθη που έβαλες τα πράγματα στην θέση τους,να μην μας πουλάνε και παραμύθια μερικοί μερικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΑΘΗ ΑΣΤΟ. ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΤΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ! ΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΑΟΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς λέγονταν ο επίσημος αρχιστράτηγος του κυβερνητικού στρατού (στρατηγέ ιδού ο στρατος σας); Σε ποιον πόλεμο πρωτοχρησιμοποιήθηκαν οι Ναπάλμ; Τα ονόματα του διοικητή χωροφυλακής και του ιδρυτή των ταγματασφαλιτών; Πού ήταν αυτή η "κυβέρνηση¨" κατά την κατοχή; Τι απέγιναν οι ταγμτατασφαλίτες και οι γερμανοτσολιάδες; Άνοιξε η γη και τους κατάπιε;
    Υπάρχουν ολόκληροι κατάλογοι από φλωρινιώτες δοσιλόγους που δεν δημοσιεύονται και ευτυχώς και κανείς δεν λέει να γίνει κάτι τέτοιο.
    Ετσι κ. λογογράφε του Στάθη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο αγώνας εκείνος έγινε για την κατάληψη της εξουσίας από το Κ.Κ.Ε. δια των όπλων, που είναι και η βασική αρχή του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To KKE είχε την εξουσία μετά την απελυθέρωση και με την Βάρκιζα την παρέδωσε οικειοθελώς! Μετά άρχισαν οι σφαγές και οι διώξεις.
    Φίλε 10:58 καλά είναι να απαντήσεις στα ερωτήματα που εθεσες γιατί σιγά μην τα ξέρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. dhmokratia twn oplwn kati san xitler apo tin anapodi....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Που την εμαθες την ιστορία ρε 9:44 να παμε να τη μαθουμε και εμεις. ακου ειχε το ΚΚΕ την εξουσία στα χέρια και την παρέδωσε με τη συμφωνία τησ βάρκιζασ μετα την απελευθέρωση. ποια εξουσια είχε ρε. για γελια εισαι. που να τη ξερεις όμως και ποιος να στη πει. ακομα και αυτοι που ηταν στο εαμ τοτε δεν τη ξέρουν οπως δε ξέρουν γιατι πολεμουσαν. δες τώρα τι γραφει η νοβαζορα στη τελευταία της εκδοση: οι "μακεδόνες" στον αντιφασιστικό αγώνα λόγω των υποσχεσεων του κκε για εθνική ισοτητα ενταχθηκαν στισ ταξεις του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ. καταλαβες ρε αδιαβαστε που περιμένεις από τον 10:58. πηγαινε τωρα να διαβασεις την αλφαβητα, διανοούμενεεεεεεεεεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 105 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Ο ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΙΔΗ Ή Ο ΙΔΙΟΣ;
    ΟΙ 105 ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ, ΠΡΙΝ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τον 11:09μ.μ.
    Ρώτησαν κάποιον, τι έχει να πει για τις σε βάρος του διαπιστώσεις από τον χαζό του χωριού και αυτός απήντησε:
    "Είναι διόλου ανόητον να θεωρείσαι ανόητος παρά ανοήτου!"
    Αντίστοιχα θα μπορούσε να πει κάποιος και σε εσένα:
    "κοίτα ποιός μιλάει για διαγραφές!"
    Νομίζω όμως ότι το πρόβλημα πλέων δεν είναι ποιούς θα διαγράψει το ΠΑΣΟΚ, αλλά ποιοί διαγράφουν το ΠΑΣΟΚ.
    Καληνύχτα σας.....παρότι ακόμα είναι πρωί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΣΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΣΑΦΕΣ.ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ. ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για τον 6:43 μμ
    Μη μιλάς εσύ και οι όμοιοι σου για κομματική νομιμότητα και κομματικές επιλογές, εκτός εάν μέσα σε αυτές εντάσσεται και το ξεπούλημα του δήμου στον Βοσκόπουλο. Έχετε χάσει την μπάλα όλοι όσοι πουληθήκατε για ένα κομμάτι ψωμί και το άσχημο είναι πως η κοινωνία σας φτύνει πλέον και εσείς νομίζετε ότι βρέχει τολμήστε εάν έχετε τα κότσια να διεκδικήσετε την ψήφο του λαού και θα δείτε τι θα πάθετε , έχετε το θράσος και μιλάτε ενώ στείλατε τον τόπο 20 χρόνια πίσω, ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.