Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή του Εργατικού Κέντρου προς τον υπουργό Οικονομικών

Κύριε υπουργέ
Στις 9/2/2011 πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδεις συγκέντρωση των κατοίκων στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας. Επίσης συλλέξαμε 5500 υπογραφές διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των δρομολογίων του τρένου. Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η ιστορική και συναισθηματική σχέση του κάθε Φλωρινιώτη με το τρένο έχει μια μακρά ιστορία (από τα χρόνια της τουρκοκρατίας υπάρχει τρένο στη Φλώρινα). Δεν υπάρχει ίσως ούτε ένας συμπολίτης μας που να μην έχει ταξιδέψει με το τρένο.  Η διακοπή των δρομολογίων συνδυάζετε με την απομόνωση της Φλώρινας αφού δεν υπάρχει άλλο δημόσιο μέσο μεταφοράς για την υπόλοιπη Ελλάδα.
Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση του Προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κατάργηση των δρομολογίων και ζητούμε να επανεξετάσει το δήθεν υπέρογκο κόστος της γραμμής προς Φλώρινα και να την αξιολογήσει εντάσσοντας την, στις άγονες γραμμές τις οποίες και χρηματοδοτεί η ελληνική κυβέρνηση σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
Η Φλώρινα έχει δικαίωμα στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και φυσικά δεν αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι της υπόλοιπης Ελλάδας. Από το σταθμό της Φλώρινας και μόνο μετακινούνται χιλιάδες φοιτητές και συμπολίτες μας κάθε μήνα χρησιμοποιώντας ως μέσο μεταφοράς το τρένο.
Όλοι γνωρίζουμε το κόστος της βενζίνης που έχει φτάσει σήμερα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι ανήμποροι συμπολίτες μας, γέροντες χρησιμοποιούν το τρένο ως μοναδική επιλογή λόγω των ειδικών παροχών που υπάρχουν.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το τρένο είναι το μέσο μεταφοράς με το μικρότερο κόστος.
Όλοι γνωρίζουμε τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που έχει ο νομός μας.
Όταν σε όλη την Ευρώπη η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός των τρένων έχει δρομολογηθεί, δεν μπορεί η Ελλάδα να καταργεί δρομολόγια στα δήθεν ελλείμματα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία των δρομολογίων Φλώρινας Θεσσαλονίκης με πλήρη δρομολόγια. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε ανεπαρκή σχέδια των 2 δρομολογίων ημερησίως.
Διεκδικούμε την βελτίωση της υπάρχουσας γραμμής, τη σύνδεση με την Αθήνα,  συνδυασμένες μεταφορές για τις τουριστικές περιοχές της Φλώρινας (Πρέσπες, Πισοδέρι. Νυμφαίο), και διεθνή δρομολόγια προς Μοναστήρι.
Το τρένο είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια. Η Φλώρινα αποφάσισε. Θέλουμε εκσυγχρονισμό των τρένων και όχι την κατάργηση τους.

ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Στέφανε ξέχασες να πείς ΠΈΡΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 6000 υπογραφές και για τις.....ΤΡΑΝΒΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Φυλαξε την λίστα ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ γιατι θα μας χρειαστεί στο μέλλον να τραγουδήσουμε μαζί το...ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...αυτά προς συμμόρφωσιν όσων ήρθαν τελευταία στιγμή σάν ..."βρεγμένες γάτες" οι οποίοι ώς πρίν υποτιμουσαν την κινητοποίηση για ..."φτωχή και πρόχειρη κινητοποίηση" των φίλων του τρένου. Ναί των κυρίων και δεσποινίδων αυτών που κυκλοφοράνε με....λιμουζίνες οι οποίοι ¨καρφάκι¨δέν του κάηκε για το τρένο που χάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.