Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Και μετά παραπονιούνται...

Καθολική ήταν η συμμετοχή των ιδιοκτητών καφετεριών και εστιατορίων της Δυτικής Μακεδονίας στη σημερινή κινητοποίηση. Καθολική όμως, στους νομούς Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών. Οι της Φλώρινας επιχειρηματίες μάλλον αποφάσισαν πως δεν είναι αντίθετοι με τον αντικαπνιστικό νόμο και γι’ αυτό – σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους των άλλων νομών – δεν έκλεισαν σήμερα τα καταστήματά τους. Ακούγεται πάντως πως δεν είχαν και καμία απολύτως ενημέρωση από το Δ.Σ. του σωματείου τους για την κινητοποίηση.
Όπως και να έχει, έδειξαν με τη στάση τους ότι υπέρ του νόμου. Άρα, δεν δικαιούνται από ‘δω και πέρα να διαμαρτύρονται για τη μείωση της πελατείας και του τζίρου τους εξαιτίας του νόμου. Με τη στάση τους έδειξαν πως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και άρα είναι ικανοποιημένοι.
Όχι ότι αν συμμετείχαν, ως δια μαγείας ο νόμος θα αποσυρόταν. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει, ξεχάστε το. Αλλά να, θα εξέφραζαν την αντίθεσή τους. Θα έδειχναν πως ενδιαφέρονται. Θα τόνιζαν τα προβλήματά τους. Γιατί οι συνάδελφοι τους από τους άλλους τρεις νομούς, έθεσαν και άλλα τρία ζητήματα: τη μείωση του ΦΠΑ στο 6,5%, την κατάργηση του δημοτικού φόρου και τη δημιουργία φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις αμιγώς καπνιζόντων. Φαίνεται λοιπόν πως ούτε και αυτά τα διεκδικούν. Είναι ικανοποιημένοι.
Γι’ αυτό σας λέω: μην τους ακούσω να παραπονιούνται και να αναθεματίζουν. Στην πράξη αποδείχτηκε πως δεν τους ενδιαφέρει… γιατί χωρίς αγώνα δεν κερδίζεις τίποτα. Εκτός κι αν αφήνουν τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και αυτοί να προσδοκούν μόνο το οφέλη.

12 σχόλια:

  1. Ο καφές στην Γενεύη 1,8 ευρώ συνοδευόμενος από υφασμάτινο τραπεζομάντιλο και κρουασάν και στην Φλώρινα 3,00 ευρώ μέσα στην μπόχα του τσιγάρου και ας απαγορεύεται! Να κλείσουν και μάλιστα μονίμως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η νοοτροπία, που πιστεύω είναι ξενόφερτη, ας κάνει αγώνα ο άλλος (ας κλείσουν δηλαδή τα καφέ τους οι άλλοι) εγώ θα φτιαχτώ, θα μαζευτεί σε εμένα η πελατεία και μετά θα ισχυριστώ ότι το σωματείο δεν με ενημέρωσε. Αυτοί είμαστε ..... έχουμε γίνει όλοι ΄ξενόφερτοι'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται"?

    Ο καθένας έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται και να αγωνίζεται γι αυτό που πιστεύει με τον τρόπο που αυτός ορίζει. Τα "διαμαρτυρόμετρα" είναι κάπως άκομψα. Καλώς ή κακώς οι επιχ/τίες της πόλης δεν συντάχτηκαν με αυτούς των άλλων νομών. Αλλά δεν γίνεται να τους αφαιρέσουμε το δικαίωμα στην διαμαρτυρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποντικέ ! ακόμα ένα σωματείο της φλώρινας που δεν λειτουργεί.
    Αλλά θα μου πεις ποιοί ειναι στο προεδρείο...????
    επείσης θα μου πεις το μόνο σωματείο είναι...???? αυτή ειναι η πόλη μας και αυτός ο συνδικαλισμός της.
    Αυτό που τους ενδιαφέρει ειναι η καθημερινή κονόμα τους, και εσύ έρμε Φλωρινιώτη περιμένεις και τρένο............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοτσαμπασιδες ραγιάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοτσαμπασιδες ραγιάδες και σεβάσμιοι δεσποτάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βουνίσιος Ακτιβιστής21 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:38 μ.μ.

    καλό ύπνο κι άλλοι χαμένοι απο χέρι στο σινιάκι της χαράδρας σάν τις στωικές καρτερικές κοραδίσες περιμένουν τον ...κύριο ΛΟΥΚΕΤΑ να τους ξυπνήσει απ τον ύπνο και να τους πεί συγνώμη κύριε παραδώστε την επιχείρηση σας σε πολυεθνικές καφεδιασκέδασης με φθηνό καφέ και στο βάθος δεξιά το...κρεββάτι με τις παρδαλές κυρίες .Η στενοκέφαλη αυτή νοοτροπία ( άς διεκδικήσει άλλος για μένα) οδήγησε και τους παλαι ποτέ κρικο μπακάληδες της χαράδρας στον αφανισμό .Λυπάμαι ΕΙΣΑΣΤΕ Ώς ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ειμαστε ΩΣ ΠΕΛΑΤΕΣ άξιοι της παρακμής που σχεδιάζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Λυπάμαι γιατί το χρήμα σε λίγα χρόνια δέν θα παγαίνει σε Φλωρινιώτες αλλα σε ΞΕΝΟΥΣ ΄Μακάρι να διαψευστώ ...

    ΣΤΈΛΝΩ..απο το ΒΟΥΝΌ μου τα ..χαιρετίσματα και καλό ξύπνιο άν και πότε ¨"οργανωθείτε" !

    εγω πάντως θα ΚΑΠΝΙΖΩ εκεί μέσα γιατί ε΄χω ραμμένο στα πανταλόνια μου τους "νομους της ξεπουλημένης σας εξουσίας"

    Αθωωνουν το μαλπουρο και καταδικάζουν τον φλωρινιώτη εμποράκο η επιχειρηματία της γωνίας...τόσο ¨νοιάζονται" για την υγεία και την οικονομία μας !!!
    και κάτι τελευταίο πρίν σταματήσω να ασχολούμε με καπνους πιπες και τσιγάρα...

    Μήν ροχαλίζετε πολύ δυνατά στην χαράδρα γιατί ξυπνάτε τα ζαγάρια στο βουνό μου ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικα πρεπει να ειμαστε τρελοι ολοι οι καταστηματαρχες της Ελλαδας που παραπονιομαστε για την απαγορευση τσιγαρου(?)αφου τελικα ειναι περισσοτεροι οι πολιτες αυτης της τελειας χωρας μας,με τα κολυμβητηρια ανοιχτα,τα γυμναστηρια σε αριστη κατασταση,με τα παρκα της να απολαυσεις το οξυγονο που σου προσφερει η φυση,χωρις κυκλοφοριακο προβλημα,με την δουλεια τους χωρις προβληματα,με αξιοπρεπεις μισθους,χωρις εγκληματικοτητα,χωρις ναρκοτικα και με μια ποιοτητα ζωης που μπορει πλεον να απολαυσει τον καφε του χωρις τσιγαρο, "ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ" προβλημα που τον απασχολει και επειδη ειναι και απαγορευμενο και παρανομο να κυκλοφορει ελευθερα στα περιπτερα,επιτελους και στα καφε μπαρ !!!! τελικα ειμαστε τρελοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩ,ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ,ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ,ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΡΧΕΤΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ......ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΑΘΛΗΣΗΣ,ΠΑΡΚΙΝΓΚ,ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΠΙΓΜΗ....ΕΔΩ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΟΛΑ ΣΑΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ....ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. στα τσιγάρα λέμε ΝΑΙ στην ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ .ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.