Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Το Εργατικό Κέντρο ζητά την πληρωμή εργαζομένων σε ΚΗΦΗ και "Βοήθεια στο Σπίτι"

Με επιστολή του προς την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας ζητά την πληρωμή των εργαζομένων στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «ΚΗΦΗ». Αναλυτικά:
«Κυρία Γενικέ
Όπως γνωρίζετε εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί το ¨ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και το «ΚΗΦΗ», ένας θεσμός που έχει την πλήρη αποδοχή της κοινωνίας της χώρας μας και αναγνωρίζετε από όλους για το τεράστιο κοινωνικό έργο που προσφέρει.  Η χρηματοδότηση του εν λόγου έργου καθοριζόταν από ευρωπαϊκά προγράμματα και για αυτό το λόγο υπήρχαν προβλήματα στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα για το 2010 υπάρχουν από κονδύλια και είναι καταχωρημένα σε συγκεκριμένους λογαριασμούς. Οι εργαζόμενοι όμως συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι για οφειλές του 2010 και φυσικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ατομικές και οικογενειακές τους ανάγκες.  Οι ευθύνες που αναλογούν στη διαχειριστική αρχή είναι μεγάλες.
Την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος είχαν αναλάβει οι Δημοτικές Επιχειρήσεις των δήμων οι οποίες επέβλεπαν και κατέγραφαν τις υπηρεσίες που προσέφεραν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι σε καθημερινή και μηνιαία βάση, στους ανήμπορους πολίτες των Δημοτικών Διαμερισμάτων.
Επίσης υπήρχε υπόλογος διαχειριστής από το δήμο ο οποίος και έλεγχε εάν πράγματι γινόταν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες από τους εργαζόμενους και υπέγραφε μαζί με το δήμαρχο την πραγματοποίηση τους.
Ο επανέλεγχος από την αρμόδια διεύθυνση της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας με έναν υπάλληλο δημιουργεί μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των δεδουλευμένων αλλά επιπρόσθετα αναδεικνύει το μεγάλο γραφειοκρατικό πρόβλημα που έχει η χώρα μας.
Θεωρούμε ότι σε πρώτο βαθμό υπάρχουν αρμόδιοι που διαχειρίζονται το πρόγραμμα, υπογράφουν για αυτό και έχουν την ευθύνη υλοποίησης του, θα πρέπει να είναι αυτοί που πιστοποιούν το συγκεκριμένο έργο και η περιφέρεια λαμβάνοντας τα στοιχεία αυτά να καταβάλει άμεσα τα χρηματικά ποσά που χρειάζονται για τη διεκπεραίωση του προγράμματος.
Πιστεύουμε ότι με την παρέμβαση σας, θα δώσετε σύντομα τη λύση ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι».

2 σχόλια:

  1. Θα πρέπει ο κόσμος να ξέρει ότι οι εργαζόμενοι στα ΄΄ΒΟΗΘΕΙΑ΄΄ πληρώνονται δύο φορές το χρόνο άντε τρεις αν είναι τυχεροί,οπότε το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων είναι γνωστό.
    Δυστυχώς καμία κυβέρνηση,είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ, δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι τα τελευταία 5 χρόνια να παρακαλάνε για την πληρωμή τους και να γίνονται μπαλάκι των Δημάρχων της Περιφέρειας και του Υπουργείου.
    Οι απαντήσεις ήταν πάντα ίδιες δηλαδή κάντε υπομονή και η αντιμετώπιση πάντα αδιάφορη.
    Βλέπετε οι εργαζόμενοι στα ΄΄Βοήθεια΄΄ είναι υπεράνω πληρωμής,δεν χρήζουν ανάγκη χρημάτων!!!!Εξάλλου δουλεύουν από χόμπυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NAI AN STA VOHTHEIA PLHRONESTAI KAI DUO FORES STA KHFH KAMIA EINAI APARADEKTO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.