Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παράταση στην αγωνία για το τρένο…

Χωρίς χειροπιαστό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Αθήνα η συνάντηση των φορέων του νομού με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός, αν και σύμφωνος με το αίτημα για την επαναλειτουργία της γραμμής, δήλωσε αδυναμία να δώσει ο ίδιος λύση – την κάλυψη δηλαδή με το ποσό των 2 εκ. περίπου ευρώ - εξαιτίας των περιορισμών που θέτει η Τρόικα.
Η λύση ωστόσο μπορεί να δοθεί από την ίδια την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω των 50 εκ. ευρώ που διαχειρίζεται ετησίως για επιδότηση των άγονων γραμμών. Για την ένταξη και της Φλώρινας σε αυτές θα απαιτηθεί μία ανακατανομή αυτού του ποσού, κάτι με το οποίο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δε δείχνει να είναι αντίθετη. Για το λόγο αυτό θα υπάρξει άμεσα συνεργασία του κ. Παπακωνσταντίνου με τον υπουργό Μεταφορών κ. Ρέππα και τον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο.
Υπενθυμίζεται ωστόσο πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξετάζει θετικά την προοπτική ένταξης δύο δρομολογίων ημερησίως στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Φλώρινα.

Πετρέλαιο, τέλος ορυχείων και κολυμβητήριο
Ένα από τα θέματα που συζήτησαν οι φορείς με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ήταν και αυτό του πετρελαίου θέρμανσης, για το οποίο ο υπουργός δήλωσε πως θα ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αδικηθεί η Φλώρινα.
Επίσης, οι φορείς έθεσαν και το θέμα του τέλους μίσθωσης ορυχείων, ζητώντας να περιέρχεται στην τοπική κοινωνία και όχι στο κράτος. Θέμα για το οποίο θα υπάρξουν και νέες συζητήσεις.
Οι φορείς πάντως επισκέφτηκαν και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή για το θέμα του κολυμβητηρίου, με τον γ.γ. να δηλώνει πως θα διαθέσει το ποσό των 250.000 ευρώ για τη λειτουργία του.

10 σχόλια:

  1. Συμπατριώτες, ο υπουργός οικονομικών δούλεψε κανονικά την επιτροπή που κατέβηκε στην Αθήνα. "Τι να πάει να πει ότι θέλει αλλά δεν μπορεί;;;"
    Διαβάστε το ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην παρακάτω διεύθυνση για να καταλάβετε τον εμπαιγμό της ΦΛΩΡΙΝΑΣ:
    http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/41903/Default.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπατριώτες Φλωρινιώτες μας κοροϊδεύουν για τα καλά!!!Ενώ εμάς μας κόβουν το τραίνο, η ΤΡΕΝΟΣΕ φτιάχνει το "snow train" με φτηνό εισητήριο για την Άρνισσα και το χιονοδρομικμικό του ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ!!! Διαβάστε περισσότερα για να φρίξετε!!! http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/41903/Default.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AYTO ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΑΣ

    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ
    -ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ
    -ΓΥΡΙΣΑΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ
    -ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    -OYTE KAN ΤΑ ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε (10:16) ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟΣΚΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΕΓΕΣΤΕ, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΠΡΟΤΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ. Η ΤΡΕΝΟΣΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ. ΑΝ ΒΡΕΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ. ΜΗΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙ. ΚΑΙ ΕΝΩ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΚΤΕΛ, ΝΑ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ, ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΠΙΟ ΑΡΓΟ, ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΒΡΟΜΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ, ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ.
    ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Η΄ΤΑ ΚΑΦΕ ΠΟΥ ΕΝΩ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΟΧΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ? Κ Α Ν Ε Ι Σ. ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ, ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΣ, ΕΝΔΥΣΗΣ, ΥΠΟΔΥΣΗΣ, ΕΣΤΙΑΣΗΣ. ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ? ΤΡΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΒΑΡΚΕΣ (ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ SKATEBORDERS) ΠΟΣΟ KANOYN? ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΙΔΙΟ ΚΕΡΔΟΣ. ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΑΠΟ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΕΧΡΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ OUTLET ΤΙΜΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
    ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗ ΟΜΟΡΦΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΕΛΑΤΕΣ. ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΑΚΡΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΔΡΑ ΜΑΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΤΕΣ, ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΑΝ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ 2 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ 4 ΚΑΙ ΤΑ 2 ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΚΕΡΔΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΠΑΛΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΩΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΦΟΡΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΧΑΝΟΥΜΕ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΟΥΝ ΣΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΝΑ ΘΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΑΪΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΣΤΕ ΤΣΑΜΠΑ,ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΙΟΙ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ.ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΦΙΕΣΤΑ ΚΑΛΛΑ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΩΡΗ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΗ ΤΗΝ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΑΥΤΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΕΡΔΗΣΑΝ.ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΒΒΡΩΜΑΡΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς δε βλέπω κανέναν να ασχολείται με την αιτία του προβλήματος. Ημίμετρα, μπαλώματα και αποσπασματικές κινήσεις μόνο. "Ας παρακαλέσουμε την ΤΡΕΝΟΣΕ", "να είμαστε ευχαριστημένοι με τα 2 δρομολόγια..."
    Ας μην ξεχνάμε οτι το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Οτι δηλαδή
    1.Συνεχίζουμε να πληρώνουμε εμείς με διάφορους τρόπους (και η διακοπή του τρένου είναι ένας απ'αυτούς) την κρίση που δημιούργησαν οι τραπεζίτες και οι μεγαλοκαρχαρίες.
    2.Η κυβέρνηση απαξιώνει τις δημόσιες συγκοινωνίες με σκοπό αργά ή γρήγορα να μας 'αποδείξει' την ανάγκη ιδιωτικοποίησής τους.
    Δυστυχώς τέτοιες επισημάνσεις δεν είδα να γίνονται στις κινήσεις που έγιναν ως τώρα.
    Ας μην ξεχνάμε να ρωτάμε το 'γιατί' για κάθε πρόβλημα που προκύπτει. Πιστεύω οτι είναι σημαντικό στον προσανατολισμό του αγώνα που κάνουμε.
    Καλή σας εβδομάδα.
    υ.γ. Πρώτη φορά στο μπλογκ σας και με λυπεί το οτι βλέπω πολλούς 'ανώνυμους' να μιλάνε μεταξύ τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΝΩ ΤΟ ''roulito'' ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ?
    ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πλακα πλάκα,μόνοι μας μιλάμε και απαντάμε και στον κανένα. Μεχρι και οι πολιτικοί απαντάνε μεσω μπλόκ. Θα μου πεις αυτούς τους βολεύει,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.