Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Εργατικό Κέντρο Φλώρινας: «Δικαιούμαστε ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς»


Με σημερινή επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας ζητά την εξεύρεση λύσης για το ζήτημα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής.
«Κύριε υπουργέ
Δυστυχώς για τον Φλωρινιώτικο λαό επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση και οι πολιτικές που εφαρμόζονται δεν είναι ισοδύναμες με τους υπόλοιπους νομούς της χώρας.  Η κατάργηση των δρομολογίων του ΟΣΕ από και προς τη Φλώρινα, αναδεικνύει ακόμα μια φορά την άνιση μεταχείριση σε σχέση με δρομολόγια που γίνονται σε άλλους νομούς και χαρακτηρίζονται ως άγονα, τα οποία επιδοτούνται από την ελληνική πολιτεία.
Θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι η Φλώρινα δε διαθέτει κάθετο άξονα, ούτε και αεροδρόμια, τα οποία επιδοτούνται από την κυβέρνηση σε γειτονικούς νομούς. Με τη διακοπή και του τρένου απομονώνεται τελείως ο νομός μας. 
Όπως σας είχαμε πληροφόρηση με την επιστολή με αρ. πρωτ. 506/28.12.2010 δεν ζητούσαμε να συνεχιστούν τα δρομολόγια όπως ήταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά να περιοριστούν στα απαραίτητα τα οποία θα έδιναν και οικονομική ανάσα στον ΟΣΕ αλλά και θα εξυπηρετούσαν τους πολίτες και κυρίως τους φοιτητές, τους αγρότες αλλά και τις επιχειρήσεις για τη μεταφορά των εμπορευμάτων τους. 
Κύριε Υπουργέ
Όλοι οι φορείς του νομού Φλώρινας, ζητούμε να επαναξιολογήσετε την κατάργηση των δρομολογίων για τη Φλώρινα.
Πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε τουλάχιστον ένα δημόσιο μεταφορικό μέσο το οποίο διαχρονικά διέθετε η περιοχή μας, να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες στους κατοίκους του νομού.
Η Φλώρινα δεν αξίζει να είναι στην απομόνωση, χρειάζεται τη βοήθεια και τη στήριξη της ελληνικής πολιτείας γιατί είναι ένας ακριτικός νομός που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευαισθησία και σεβασμό λόγω της γεωγραφικής της θέσης».

1 σχόλιο:

  1. AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΘΛΙΒΕΡΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

    Ακούστε το παρακάτω:

    http://www.youtube.com/watch?v=kNFdIZCs_pA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.