Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας: πρόσκληση σε συνάντηση για το θέμα της κατάργησης των δρομολογίων

Η Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας προέκυψε από την απογοήτευση και την αγανάκτηση που προξένησε η αναίτια - όπως θεωρούμε και μπορούμε να αποδείξουμε - διακοπή της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας-Θεσσαλονίκης από την ΤΡΕΝΟΣΕ στις 30/1. Επειδή ο κόσμος δεν τελειώνει στην εξώπορτα του σπιτιού μας πιστεύουμε ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια δεν πρέπει απλώς να εκτονώνεται αλλά και να μετουσιώνεται σε πρόγραμμα και πράξη οργανωμένης δράσης.

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων των φορέων της Φλώρινας σε μια συζήτηση καταρχήν για την αναζήτηση τρόπων διεκδίκησης της άμεσης και πλήρους επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής που τόσο για πρακτικούς λόγους (φθηνή και άνετη μετακίνηση, εξυπηρέτηση ενός ευρέος πληθυσμιακού φάσματος της πόλης) όσο και για τις συμβολικές της παραμέτρους (πολιτισμός, κουλτούρα, ποιότητα ταξιδιού) είναι απαραίτητη.

Σας καλούμε λοιπόν σε ανοιχτή συζήτηση την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, 11 π.μ. στο ξενοδοχείο Πλειάδες. Η κατάθεση της πολύτιμης συμβολής σας θεωρούμε ότι μπορεί να σταθεί καταλυτική. Είμαστε εξαρχής βέβαιοι πως συνυπογράφετε τη διακήρυξή μας ότι το τρένο είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.

 

Με τιμή

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας

13 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά το διατυπώσατε.."το τραίνο ( με άλφαγιώτα ) είναι δικαίωμα όχι πολυτέλεια"....θα είμαι κι εγώ εκει την ερχόμενη Κυριακή .Κάποτε κάποιοι "ΒΟΛΕΜΈΝΟΙ ευκατάστατοι που βλέπουν το τραίνο μόνο εκ ασφαλούς απόστασεως" πρέπει να καταλάβουν ότι παιχνίδια στις πλάτες μας πλέον δέν ανεχόμαστε.Θα πρέπει και είναι ηθική υποχρέωση μας , να τους "πατήσουμε" (παρέα με το τραίνο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει όλος ο νομός να αντιδράσει ...το θέμα είναι ποιος θα μας ακούσει...η τρόικα... δε νομίζω. Στην Αθήνα γίνεται χαμός και εμείς δεν μαθαίνουμε τίποτα! Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός!
    Αυτό που θέλουν αυτοί θα γίνει και άμα μας αρέσει..δυστυχώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΘΛΙΒΕΡΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

    Ακούστε το παρακάτω:

    http://www.youtube.com/watch?v=kNFdIZCs_pA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μήν στρέφουμε το δίκανο ΄αποπροσανατολίζουμε τις ευθύνες σκόπημα στους πολίτες κατηγοροντας τους για αδράνεια για την μή έγκαιρη ενημέρωση μη αντίδραση για το θέμα πρό τετελεσμένων γεγονότων ....Τους Πολίτες θέλουμε φίλους συμμάχους του τραίνου όχι τους αρχοντες ή κομματάρχες που κρύβονται πίσω απο τα γραφεία τους..κάποιοι εχουνε ονοματεπώνυμο εξουσίας και ευθύνης για το θέμα ..

    ΠΟιός ενημέρωσε τους πολίτες να κάνουν έστω συμβολικά ένα ανθρώπινο οδόφράγμα στο τελευταίο τραίνο .Κανείς ! Κάποιοι μεταξύ τους μαζεύτηκαν χωρίς να ενημερώσουν κανένανν Το εάν δέν ενημερώθηκαν οι πολίτες ευθύνη έχουνε και όσοι πήραν την πρωτοβουλία και δέν μας το είπαν .Γιατί το γνωρίζουν οι ίδιοι που αναρτήσαν το ίδιο πανό και στην πλατεία πρίν απο λίγους μήνες .....Θυμήζω την ανακοίνωση του νεου δημ Αμυνταίου....δέν υπήρξε ΄ζήτηση για άγονες γραμμές....οπότε υπάρχει φώς στο τούνελ εαν δικεκδικήσουμε τό τραίνο όλοι οι Φλωρινιώτες ώς αγανακτησμένοι πολίτες και όχι ώς στρατευμένοι οπαδοί ...πάντα κατόπιν εορτής ψάχνουμε εισητήριο επιστροφής...

    ΌΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Η ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΉΣΑΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΆΤΕΣ ..ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΧΑΘΉΚΑΝΕ ΘΑΝΑΣΗ ?ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ?????


    ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑ ΒΙΤΣΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΦΟΤΟΜΟΝΤΑΖ ΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΓΑΙΔΟΥΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TA ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ
    ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΚ, ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
    ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα λείπω απο την Φλώρινα και λυπάμαι που δεν θα είμαι μαζί σας. Αν έχετε την καλοσύνη ενημερώστε με στο Εmail krokusemfa@yahoo.gr για την συνάντησή σας και για τα περαιτέρω. Πρώην Σιδηροδρομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ( ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΔΗΜΟΣ ) ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ Ή ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΤΟΜΑ.ΣΠΙΡΤΟ(Υ) ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, η μειοψηφία (παράταξη κ. Ασπρίδη) ζήτησε από τον Δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλισης των φορέων για να αποφασιστούν μαζικές αντιδράσεις στην διακοπή λειτουργίας του τραίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΘΑΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑΜΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΩ.ΘΑΘΕΛΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΗΟΙΣΕΙΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ.ΤΑ ΒΑΛΑΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο πιό κατάλληλος για το τραινάκι (έτσι θα λέμε το τραίνο στο μέλλον ) είναι ο κύριος Ναλπαντίδης. Προτείνω να είναι η ατμομηχανή των κινητοποιήσεων διότι είναι ο αυτοκόλλητος του Δημάρχου. Στο πρώτο βαγόνι προτείνω τον Δήμαρχο Βοσκόπουλο και στο δεύτερο βαγόνι τον αντιδήμαρχο Λουκά. Τσάφ τσουφ το τραινάκι παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. -ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΝΑΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ.
    - ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΩ, ΜΑΜΑ. ΜΠΗΚΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΠΟΙΟΝ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ.ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ2 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:38 μ.μ.

    Λοιπόν κάνω πρόταση στους φίλους του τραίνου που θα είμαι κι εγώ στις πλειάδες ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ V.I.P διότι απλούστατα θα το εκμεταλευτούν στο έπακρον απο τις πρώτες θέσεις να κόψουν άλλη μία βασιλόπιττα για την αυτοπροβολή τους.
    ¨οτι ήταν να κάνουν μας το έκαναν. Καιρός λοιπόν οι Πολίτες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
    Κι αυτή την φορά το θέμα δέν πρέπει να περάσει ώς άλλη μία "ρομαντική κίνηση πολιτών" αλλά ώς μείζωνος σημασία ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ που πρέπει να φτάσει μέχρι την Ευρώπη.
    Θα παραρευθρεθώ ώς όχι απλά αγανακτισμένος πολίτης αλλα ώς ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ γιατί το τραίνο ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι βλ βαθεία απομόνωση της Φλώρινας απο τον υπόλοιπο κόσμο.
    Και κάτι που διέφυγε της "προσοχής" Το αεροπορικό δρομολόγιο της πρώην Ολυμπιακής πρός Κοζάνη και Καστοριά δέν επιβαρύνει το εθνικό μας χρέος; Αλλαα ξέχασα εκεί εκλέγουν περιφερειάρχη και Υπουργούς "εθνικής οικονομίας"
    ΤΟ τραινάκι της Φλώρινας επιβαρύνει...για ποιά "άγονη γραμμή να ομιλήσουμε" όταν εδώ παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα ; τόσο άγαθονήσι μας πέρασαν;
    ΅Ε λοιπόν επειδή κάποιοι μεθοδευμένα ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ πρέπει κάποιοι άλλοι να τους αποδείξουμε ότι δέν είμαστε μακάκες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.